Sporočila za javnost PU Nova Gorica4.nov.2022

V Mostu na Soči ponoči vlomili v bencinski servis - poziv očividcem

Danes, 4. novembra 2022, so bili policisti nekaj minut po 4. uri zjutraj obveščeni o vlomu v poslovne prostore bencinskega servisa v naselju Most na Soči v občini Tolmin. Po prvih podatkih sta dva neznana zamaskirana storilca odtujila nekaj tobačnih izdelkov in po izvršenem kaznivem dejanju s kraja odšla neznano kam.

Več

27.okt.2022

Poteka celovita preiskava dogodka v okolici Nove Gorice, v katerem je bilo uporabljeno strelno orožje

Po sinočnjem nesrečnem dogodku v okolici Nove Gorice smo danes, 27. oktobra 2022, predstavili dosedanje izsledke obravnave tega dogodka. Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar je v izjavi za javnost povedal, da je včeraj, 26. oktobra 2022, v zgodnjih večernih urah prišlo do uporabe strelnega orožja v okolici Nove Gorice, pri čemer je ena oseba storila samomor.

Več

26.okt.2022

Ajdovski policisti prijeli 45-letnika, ki se je izdajal za kriminalista in starejšim osebam odtujeval denar

Policisti PU Nova Gorica so bili v začetku oktobra obveščeni, da je takrat še neznani storilec v telefonskem pogovoru lažno prepričal starejšo oškodovanko, da je kriminalist oz. pooblaščena uradna oseba in da potrebuje njeno pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. V nadaljevanju je oškodovanka s storilcem odšla na eno od bank na Ajdovskem in dvignila določeno vsoto gotovine ter jo izročila neznancu.

Več

21.okt.2022

Novogoriški policisti pozivamo k spoštljivemu odnosu na nedeljski nogometni tekmi med kluboma Gorica in Olimpija

Na stadionu v Športnem parku Nova Gorica bo v nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 17.30 odigrana nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige med kluboma Gorica in Olimpija. Poleg večjega števila domačih navijačev pričakujemo tudi obisk organiziranih navijačev in privržencev gostujočega kluba.

Več

5.jul.2022

Policisti na Goriškem zasegli več ukradenih gorskih koles. Ali je katero vaše?

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 30. junija 2022 obravnavali voznika kombija, ki je prevažal več koles, električni skiro in e-motor. Policisti so predmete, za katere voznik ni znal pojasniti njihovega izvora, zasegli in pripeljali v hrambo na policijsko postajo, saj so nekatera od vozil (dve kolesi in e-motor) prepoznali kot ukradena.

Več

6.jun.2022

Z obsežno preiskavo razkrili kriminalno združbo, ki je na Severnem Primorskem in v Italiji preprodajala prepovedane droge

Na Policijski upravi Nova Gorica smo danes, 6. junija 2022, predstavili dosedanje izsledke obsežne kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete, v kateri je bila razkrita kriminalna združba, ki se je na Severnem Primorskem in posredno tudi v Italiji ukvarjala s prodajo prepovedanih drog (konoplje, metamfetamina, kokaina, heroina). Vseh ovadenih osumljencev je devet, in sicer so z območja Ljubljane ter okolice Nove Gorice in Ajdovščine.

Več

23.maj2022

Na Severnem Primorskem izvedli dvodnevno preventivno akcijo Hitrost in posledice v prometnih nesrečah

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je minuli vikend, 21. in 22. maja 2022, med 9. in 12. uro potekala preventivna akcija, poimenovana Hitrost in posledice v prometnih nesrečah. Pobudnica akcije je bila policijska uprava, pri aktivnostih pa so sodelovali občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občinski redarji in motoristi različnih motoklubov na Severnem Primorskem.

Več

13.maj2022

Sobotno nogometno tekmo med Gorico in Primorjem bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

Na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici bo v soboto, 14. maja 2022, ob 17.15 odigrana nogometna tekma 2. slovenske nogometne lige med kluboma ND Gorica in ND Primorje. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Več

29.apr.2022

Fabjan Kontestabile odhaja v pokoj, Policijsko upravo Nova Gorica bo odslej vodil Evgen Govekar

Policijska uprava Nova Gorica bo v nedeljo, 1. maja 2022, dobila novega direktorja. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je na ta položaj imenoval Evgena Govekarja, ki je bil pred tem na Policijski upravi Nova Gorica od leta 2006 vodja Sektorja uniformirane policije.

Več

11.apr.2022

V Ajdovščini prometna nasreča, v kateri je bil poškodovan mlajši pešec - poziv vozniku in očividcem

V petek, 8. aprila, se je okoli 8. ure na prehodu za pešce v Ajdovščini zgodila prometna nasreča, v kateri je bil huje poškodovan mlajši pešec (otrok).

Več

28.feb.2022

Na Tolminskem z uspešno iskalno akcijo našli pogrešano osebo

Konec minulega tedna, natančneje v petek, 25. februarja, je bila Policija obveščena, da sorodniki pogrešajo starejšo osebo iz Občine Tolmin, ki je tisti dan okoli 18. ure odšla od doma neznano kam. Kljub iskanju je sorodniki in prijatelji niso našli. Takoj po prijavi so policisti začeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešane osebe, vendar je kljub intenzivnemu iskanju do poznih večernih ur niso našli. Iskanje na zahtevnem in spolzkem terenu je potekalo v neugodnih vremenskih razmerah, saj je zvečer zapadlo tudi nekaj centimetrov novega snega.

Več

26.jan.2022

Policisti v Zgornjem Posočju skupaj z gozdarskimi inšpektorji izvedli nadzor tovornih vozil

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so dopoldne 25. januarja 2022, skupaj z gozdarsko inšpekcijsko službo in predstavniki podjetja Cestel, družbe za izvajanje meritev osnih pritiskov, skupnih mas in dimenzij tovornih vozil, v Zgornjem Posočju oz. na glavni cesti II. reda št. 102 med Tolminom in nekdanjim mejnim prehodom Robič v Občini Kobarid izvedli nadzor nad prevozom tovornih vozil.

Več

14.jan.2022

Novogoriški kriminalisti preiskujejo nasilno smrt na Goriškem najdenega 26-letnika

V zvezi z najdbo mrtvega 26-letnega moškega na Goriškem je danes, 14. januarja 2022, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos v izjavi za medije pojasnil podrobnosti kriminalistične preiskave. Kot je dejal, je policiste v torek, 11. januarja 2022, ob 7.33 občan obvestil o najdbi moškega, ki ni kazal znakov življenja. Moški je bil najden na potki nad železniškim predorom na koncu Streliške poti, v Novi Gorici, tik ob državni meji s sosednjo Italijo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo.

Več

14.jan.2022

Na Ajdovskem našli mrtvo žensko

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je podal krajšo izjavo glede včerajšnje najdbe neidentificirane mrtve ženske v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina.

Več

10.jan.2022

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali nedavni poskus uboja na Tolminskem

Novogoriški policisti in kriminalisti so uspešno preiskali poskus uboja na Tolminskem. 38-letnega osumljenca, ki je 2. januarja med vožnjo s ceste poskušal izriniti 50-letnika, so izsledili že naslednji dan, 4. januarja pa so ga s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Več