Sorodne objave

 

Policisti se pri delu srečujejo tudi s težkimi, kritičnimi situacijami, zato je policijski poklic zelo stresen in psihično obremenjujoč.

slika psihološke pomoči osebi, ki je v stiski

Skrbimo za psihološke stiske zaposlenih v policiji.

Pomoč psihologov in podpora policijskih zaupnikov

V policiji smo že pred leti uvedli 24-urno psihološko interventno pomoč za policiste, ki jim ob siceršnji psihološki pomoči in podpori tako v policiji zaposlenih psihologov kot policistov zaupnikov omogoča takojšnje lajšanje čustvene stiske ob doživljanju tragičnega ali posebej pretresljivega, travmatskega dogodka.

logo za psihološko pomoč

Psihološko pomoč nudijo psihologi, zaposleni v policiji in na notranjem ministrstvu, psihološko podporo pa policijski zaupniki. Slednji so uslužbenci policije, ki v svojem okolju in kolektivu uživajo ugled in spoštovanje ter imajo osebne izkušnje z uspešnim obvladovanjem kritičnih situacij.

V okvir področja psihološke dejavnosti sodijo poleg nudenja psihološke pomoči in podpore ter 24-urne interventne psihološke pomoči še krizne intervencije, mesečne intervizije in supervizije, preventivne dejavnosti, strokovna usposabljanja psihologov in zaupnikov ter pomoč pri selekcijskih zaposlitvenih postopkih.

Povezane vsebine

Center za raziskovanje in socialne veščine
Delovna področja