Sporočila za javnost PU Celje21.jan.2022

31-letniku, osumljenemu poskusa uboja v Celju, odrejeno sodno pridržanje

V torek, 18. januarja 2022, so policisti PU Celje v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nasilništva. Kmalu po dogodku so prostost odvzeli štirim osebam, tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let.

Več

12.jan.2022

Policisti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila, ki je s skoraj dvema promiloma alkohola v krvi vijugal po avtocesti

Celjski policisti so zahvaljujoč obvestilu občana hitro izsledili in ustavili nevarnega madžarskega voznika, ki je močno alkoholiziran s tovornim vozilom vijugal po avtocesti in tako resno ogrožal ne le svoje življenje, temveč tudi življenje vseh ostalih prometnih udeležencev.

Več

3.jan.2022

V zvezi s poskusom uboja v Celju iščemo moškega s fotografije – poziv javnosti

V povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, do katerega je prišlo v soboto, 1. januarja 2022, v Celju, pozivamo vse, ki bi opazili osebo s fotografije, da nas o tem obvestijo na telefonsko številko policije 113.

Več

31.dec.2021

Z novim letom bo vodenje Policijske postaje Mozirje prevzel dosedanji pomočnik načelnika

Vili Bezjak, ki je Policijsko postajo Mozirje vodil 16 let, se je upokojil. Vodenje mozirskih policistov po pooblastilu generalnega direktorja policije z novim letom zato prevzema Matjaž Sem.

Več

16.dec.2021

V Paki pri Velenju se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami - poziv udeležencu in očividcem

Včeraj, 15. decembra 2021, se je okoli 15.10 v naselju Paka pri Velenju zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena 8-letna peška ter neznani voznik osebnega avtomobila.

Več

23.nov.2021

V Celju voznik osebnega vozila trčil v peško in odpeljal s kraja - poziv očividcem

Včeraj, 22. novembra 2021, se je ob 7.20 v križišču Vrunčeve in Levstikove ulice v Celju zgodila prometna nesreča, v kateri je bila lažje poškodovana mladoletna peška. V peško, ki je prehod za pešce prečkala pri zeleni luči na semaforju, je trčil voznik neznanega osebnega vozila, črne barve, ki naj bi v križišče pripeljal pri rdečem semaforju. Neznani voznik je po trčenju s kraja prometne nesreče odpeljal v smeri Mariborske ceste, ne da bi nudil pomoč oškodovanki.

Več

8.okt.2021

V Vrbnem voznica belega audija trčila v mladoletno peško - poziv voznici

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti v Vrbnem, v kateri se je v četrtek, 7. oktobra 2021, okoli 6.20 poškodovala mladoletna peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčila mlajša voznica osebnega vozila znamke Audi, bele barve. Voznica je po trčenju ustavila in peški ponudila pomoč. Ker ji je peška dejala, da ni poškodovana, je voznica odpeljala naprej, v smeri proti Šentjurju.

Več

8.okt.2021

Prometna nesreča v Velenju - poziv vozniku in očividcem

V četrtek, 7. oktobra 2021, se je okoli 14.30 v Velenju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan mladoletni pešec. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal, ne da bi ustavil.

Več

18.avg.2021

V Celju voznica na prehodu za pešce trčila v pešca, ko ji je ta pokazal, da je v redu, je odpeljala - poziv voznici in očividcem

Policisti Policijske postaje Celje so 12. avgusta 2021 ob 19.45 v Celju, v križišču Stritarjeve in Kersnikove ulice, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena pešec in voznica osebnega vozila.

Več

20.apr.2021

Poziv prometnim udeležencem: je voznik BMW-ja z divjo jutranjo vožnjo po celjskih ulicah ogrožal tudi vas?

Današnje jutranje dogajanje v Celju je zaznamovala divja vožnja voznika osebnega vozila znamke BMW, ki je med 7.00 in 7.15 s svojo vožnjo na območju Kidričeve, Kovinarske in Mariborske ceste, Opekarniške ulice ter ostalih ulic na območju Hudinje v Celju ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Na Mariborski cesti v Celju je celo vozil v nasprotni smeri. Je ogrožal tudi vas?

Več

16.apr.2021

V Celju policisti rešili življenje občanu

V obilici težkih in žalostnih zgodb smo veseli, da lahko znova poročamo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so s hitrim ukrepanjem rešili življenje občana v Celju.

Več

12.apr.2021

Velenjska policista občanu rešila življenje

Velenjski policisti so našli pogrešanega 60-letnika, ki je bil zaradi padca in izgube večje količine krvi v življenjski nevarnosti. S hitrim ukrepanjem so mu rešili življenje.

Več

1.mar.2021

V Velenju trčila kolesar in motorist - poziv motoristu in očividcem

Včeraj, 27. februarja 2021, se je nekaj čez 14. uro, na kolesarski stezi Jenkove ceste v Velenju, ob objektu Jenkova cesta 15, zgodila prometna nesreča z materialno škodo. V kolesarja, ki je kolesaril po Jenkovi cesti iz smeri Tomšičeve proti Prešernovi cesti, naj bi brez zaviranja trčil neznani voznik motornega kolesa, kros izvedbe. Po trčenju sta oba padla po asfaltni površini.

Več

26.feb.2021

Najdeni dron že v rokah lastnika - preklic

Preklicujemo iskanje lastnika drona, ki ga je občan našel v bližini parkirišča Jame Pekel, na območju Zaloga pri Šempetru.

Več

25.feb.2021

Pogrešate dron? Občan ga je našel na območju Zaloga pri Šempetru - poziv lastniku

Občan je na Policijsko postajo Žalec prinesel dron, ki ga je našel v bližini parkirišča Jame Pekel, na območju Zaloga pri Šempetru. Dron z nameščeno kamero je znamke Eachine.

Več