Sorodne objave

 

Človeka nikar!

Razstava o aktivnostih policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo ponazarja posredne in neposredne vzroke za okupacijo Slovenije. Zajema čas od 1. decembra 1989 do 26. oktobra 1991, od preprečitve t. i. mitinga resnice Srbov in Črnogorcev v Ljubljani do zadnjih dogodkov v koprskem pristanišču, od koder je zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade (JLA) zapustil Slovenijo. Prikazuje torej vrsto različnih dogodkov v tistem obdobju.

Več informacij o razstavi je na spletni strani Človeka nikar! 

IMG_6552 IMG_6704

60 let Policijskega orkestra

Tematska razstava na 51 panojih in v 10 vitrinah predstavlja prehojeno pot glasbenikov edinega protokolarnega orkestra v Republiki Sloveniji. Sestavljena je iz 14 poglavij o posameznih obdobjih delovanja orkestra in poudarja velik umetniški razvoj v izvajanju glasbenih del znanih in manj znanih mojstrov, ki so pisali glasbo za pihalne orkestre.

Postavljena je bila ob 60-letnici delovanja Policijskega orkestra, in sicer v preddverju Gallusove dvorane Cankarjevega doma na dan koncerta, 2. aprila 2009, njen namen pa je bil delavcem policije in tudi širši javnosti prikazati razvojno pot godbe ljudske milice od leta 1948 do danes.

Več informacij o razstavi je na spletni strani Razstava ob 60-letnici Policijskega orkestra

_MG_2993 _MG_3013-1