Sporočila za javnost GPU19.jan.2022

Interpretacije aktualnega delovanja Policije, objavljene v oddaji Studio City, ne držijo - pojasnilo Policije

Zaradi objektivne obveščenosti javnosti in škodljivih pavšalnih interpretacij o aktualnem delovanju policije v prispevku oddaje Studio City, dajemo naslednje pojasnilo.

Več

18.jan.2022

NPU podal kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so konec decembra 2021 podali kazensko ovadbo na Specializirano državno tožilstvo RS zoper tri fizične osebe zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 1. in 2. odstavku 240. člena KZ-1. Kazenska ovadba je povezana z izvedenimi hišnimi preiskavami februarja 2021 v povezavi z verižnim preprodajanjem in poviševanjem vrednosti deležev gospodarskih družb.

Več

18.jan.2022

Med 24-urnim poostrenim nadzorom na avtocestah iz prometa izločili kar 21 pretežkih tovornjakov

Avtocestni policisti so včeraj, 17. januarja 2022, zaključili s 24-urnim intenzivnim nadzorom na avtocestnem omrežju, pri čemer so se osredotočili predvsem na tovorni promet. 

Več

18.jan.2022

Iščemo novega zakupnika travnatih površin v Gotenici

Notranje ministrstvo je objavilo namero za sklenitev neposredne pogodbe za oddajo nekaj hektarov travnatih površin v zakup. Rok za oddajo ponudb je 15. februar 2022; ponudniki jih morajo poslati na naslov Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana. 

Več

17.jan.2022

Po novem karantene ob vstopu v državo ni več možno predčasno prekiniti

Zaradi skrajšanja karantene na domu z deset na sedem dni je ukinjena možnost predčasne prekinitve karantene z negativnim testom PCR.

Več

13.jan.2022

Akcija Šolar na smuči zaradi epidemioloških razmer prestavljena

Zaradi aktualnega poslabševanja epidemioloških razmer v državi smo se organizatorji akcije Šolar na smuči (Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Policija) odločili, da izvedbo projekta prestavimo na ugodnejši čas.

Več

12.jan.2022

Policija podpisala letni načrt dela z Gasilsko zvezo Slovenije in Planinsko zvezo Slovenije

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan sta danes, 12. januarja 2022, podpisala vsakoletni načrt skupnih aktivnosti policije in planinske zveze.

Več

11.jan.2022

Na delo v Severno Makedonijo odhaja 62. skupina slovenskih policistov

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 62. skupino policistov. Med 12. januarjem in 11. februarjem 2022 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje, v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Več

10.jan.2022

Za zdrav življenjski slog in večjo varnost na smučiščih tudi letos prihaja akcija Šolar na smuči – vabilo medijem (PREKLIC)

NUJNO OBVESTILO! Zaradi aktualnega poslabševanja epidemioloških razmer v državi smo se organizatorji akcije Šolar na smuči (Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Policija) 13. januarja 2022 odločili, da izvedbo projekta prestavimo na ugodnejši čas.

Več

10.jan.2022

Krajša veljavnost testov pri vstopu v Slovenijo, krajša tudi karantena

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer so se zaostrili vstopni pogoji na državni meji. Spremembe odloka o pogojih za vstop v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja covida-19, ki so začele veljati danes, 10. januarja 2022, skrajšujejo veljavnost testa PCR na 48 ur od odvzema brisa in hitrega antigenskega testa na 24 ur od odvzema brisa. Pogoja cepljenja in prebolelosti se ne spreminjata.

Več

7.jan.2022

Od 10. do 23. januarja poteka 14-dnevna preventivna akcija Varno brez telefona v prometu

Začenjamo nacionalno akcijo Varno brez telefona, ki jo tudi letos koordinira Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Od 10. do 23. januarja 2022 bomo policisti poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Več

6.jan.2022

Sestanek s sindikatoma glede izrabe ur za sindikalno delo – odziv generalnega direktorja policije

Objavljamo odziv generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja v zvezi z današnjim srečanjem s predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije.

Več

4.jan.2022

Hrvaška policista bosta tudi letos pomagala zagotavljati varnost na slovenskih smučiščih

Slovenskim policistom, ki zagotavljajo varnost na snegu, sta se včeraj, 3. januarja 2022, pridružila tudi hrvaška policista. Pri delu med zimsko turistično sezono bosta pomagala na smučiščih na območju Rogle, na Kopah in v Kranjski Gori. V začetku januarja je namreč smučarska sezona na vrhuncu, hkrati pa je to tudi obdobje šolskih počitnic na Hrvaškem, ki jih precej hrvaških turistov izkoristi za rekreacijo na slovenskih smučiščih.

Več

3.jan.2022

Tudi letos bosta hrvaška policista pomagala zagotavljati varnost na slovenskih smučiščih – vabilo medijem

V začetku januarja je smučarska sezona na vrhuncu, hkrati je to tudi obdobje šolskih počitnic na Hrvaškem, ki jih precej hrvaških turistov izkoristi za rekreacijo na slovenskih smučiščih. Tudi letos bosta zato dva hrvaška policista pomagala slovenskim kolegom pri njihovem delu. Več informacij bomo podali na novinarski konferenci, ki bo v torek, 4. januarja 2022, na Rogli.

Več

3.jan.2022

Taktika neposredne ustavitve prehitrih voznikov se že obrestuje, ugotavljajo avtocestni policisti

V minulem prazničnem tednu so policisti z nadzori hitrosti na avtocestnem križu odkrili kar nekaj prehitrih in predrznih voznikov ter jim izrekli visoke kazni. Enemu od njih so prehitro vožnjo na isti relaciji izmerili celo trikrat zapored in ga dvakrat ustavili; sledila je seveda dvojna globa.

Več