Sporočila za javnost GPU22.sep.2020

Strokovnjaki že 10. leto o učinkoviti obravnavi zlorab otrok na spletu

V organizaciji prijavne točke Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprave kriminalistične policije in Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije danes, 22. septembra 2020, poteka prek že 10. posvet o e-zlorabah otrok. Tokratni posvet poteka prek spleta.

Več

18.sep.2020

V enotedenskem poostrenem nadzoru policisti obravnavali skoraj štiristo migrantov

Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško je od 10. septembra 2020 na območju šestih policijskih uprav, ki mejijo s Hrvaško (Novo mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor), potekal poostren nadzor državne meje. V nadzoru, ki se je zaključil danes zjutraj, je sodelovalo skupno 2.187 policistov, obravnavanih pa je bilo 397 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Več

18.sep.2020

Že 10. posvet o problematiki zlorab otrok na spletu - vabilo medijem

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet), Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organiziramo 10. posvet o zlorabah otrok na internetu. Posvet bo letos potekal prek spleta, in sicer v torek, 22. septembra 2020, od 9.00 do 13.30.

Več

17.sep.2020

"Presenečeni obrazi, veselje ob poskočnih ritmih, ob koncu pa še izraz iskrene hvaležnosti!" - Policijski orkester presenetil varovance doma starejših v Gornjem Gradu

Policisti skrbimo za varnost ljudi, radi pa vidimo tudi, da se v svojem okolju dobro počutijo. In kaj lahko k temu pripomore bolj kot pa odlična glasba? Včeraj, 16. septembra 2020, so naši glasbeniki iz Policijskega orkestra znova presenetili in tokrat razveselili varovance Centra starejših Gornji Grad. Na dvorišče njihovega doma so jim prinesli razigrane ritme, dvignili razpoloženje in nekatere celo spodbuditi, da so malce zamigali. Počaščeni in veseli smo, da smo jim lahko podarili košček svojega poslanstva, prinesli dobro voljo in jim pričarali lepo jesensko dopoldne …

Več

17.sep.2020

Policija in Slovenske železnice v enotedenski akciji opozarjali na varno obnašanje na vlaku in pri prečkanju prehodov: 81 ljudi čez tire, kjer je prepovedano

Med 7. in 14. septembrom 2020 smo policisti skupaj s predstavniki Slovenskih železnic v okviru mednarodne preventivne akcije, ki jo je koordiniral RAILPOL, opozarjali na pravilno obnašanje v vlakih in na nivojskih prehodih. V tem času smo ugotovili kar nekaj kršitev, največ je bilo prav primerov, ki so smrtno nevarni, tj. prečkanja tirov tam, kjer je to prepovedano.

Več

16.sep.2020

Ta teden poteka vseevropska akcija poostrenega nadzora nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo

Policisti po vsej Evropi med 14. in 20. septembrom 2020 sporočamo voznikom, naj bodo raje osredotočeni na cesto, ne na telefon. Motnje oziroma distrakcije voznikov postajajo namreč vseevropski oz. svetovni problem. Večina evropskih policij v tem tednu zato poostreno ugotavlja kršitve, povezane z nepravilno uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav v vozilih, opisanemu nadzoru pa se pridružuje tudi slovenska policija. Svoje aktivnosti smo podrobneje predstavili na današnji novinarski konferenci na na nekdanji cestninski postaji Log, kjer smo obenem tudi praktično prikazali delo in opremo policistov med opisanim nadzorom.

Več

16.sep.2020

Prodaja dveh centralnih računalnikov - ponovno javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti ter Uredbo o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti objavlja ponovno javno zbiranje ponudb za prodajo dveh rabljenih centralnih računalnikov. Javno odpiranje ponudb bo 14. oktobra 2020.

Več

16.sep.2020

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 33-letne Kristine Gorenc iz Ljubljane.

Več

15.sep.2020

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja tri neopremljena stanovanja - javna dražba

Ministrstvo za notranje zadeve v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti in Uredbo o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti objavlja javno dražbo za prodajo treh stanovanj, in sicer v Destrniku, Šmarju pri Jelšah in v Starem trgu pri Ložu. Javna dražba bo 14. oktobra 2020, v Ljubljani. 

Več

14.sep.2020

Teden vseevropskih aktivnosti za večjo varnost na cestah - izjava za javnost (vabilo medijem)

Ta teden se slovenska policija pridružuje vseevropski akciji z naslovom Pozornost naj bo na cesti (v angl. Focus on the road), ki jo koordinira ROADPOL (evropska mreža prometnih policij) in je namenjena ozaveščanju voznikov o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Z aktivnostmi bomo v tem času sodelovali tudi pri ROADPOL-ovih dnevih prometne varnosti (v angl. Roadpol Safety Days), ki bodo potekali vse do 22. septembra. Obe akciji bomo predstavnikom medijev podrobneje predstavili v sredo, 16. septembra 2020, ob 11. uri, in sicer na nekdanji cestninski postaji Log (v smeri proti Primorski).

Več

14.sep.2020

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 21. avgusta 2020 pogrešanega Amirja Čauševića iz Ljubljane.

Več

14.sep.2020

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 10. septembra 2020 pogrešanega Denisa Spešiča. 

Več

11.sep.2020

Od nedelje karantena skrajšana na 10 dni, veljavnost negativnega testa se podaljša na 48 ur

Nove spremembe Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije od nedelje, 13. septembra 2020 prinašajo nekaj novosti pri prehajanju meje.

Več

10.sep.2020

Med 10. in 18. septembrom 2020 bomo na območju državne meje s Hrvaško poostrili nadzor nad nedovoljenim prehajanjem meje

Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško se na območju šestih policijskih uprav (Novo mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor) z današnjim dnem začenja akcija poostrenega nadzora državne meje. Potekala bo do 18. septembra 2020.

Več

9.sep.2020

Z delom v Severni Makedoniji je že začela 49. skupina slovenskih policistov

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 49. skupino policistov. Med 9. septembrom in 9. oktobrom 2020 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Več