Sporočila za javnost GPU30.jul.2021

Srečanje generalnega direktorja policije in poveljnika sil Slovenske vojske

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj se je danes, 30. julija 2021, v vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki odzval vabilu in se srečal z generalmajorjem Miho Škerbincem, poveljnikom sil Slovenske vojske.

Več

30.jul.2021

Balkanska pot. Na slovensko-italijanski meji ponovno začele delovati mešane patrulje

Od 30. julija 2021 dalje bodo na skupni meji na območjih med Trstom in Koprom ter Gorico in Novo Gorico znova delovale slovensko-italijanske patrulje, da bi okrepile ukrepe za preprečevanje nezakonitih migracijskih tokov s t. i. balkanske migracijske poti.

Več

30.jul.2021

Obvestilo o pogrešani osebi

Gorski reševalci in policisti na območju Mojstrane proti Radovni iščejo 69-letno Heleno Novak, ki se je pred izginotjem nahajala na Belci. Njeno kolo so včeraj, 29. julija 2021, našli pri križišču za Jerebikovec na območju Mojstrane; priklenjeno je bilo na drevo. S kolesom je z Belce odšla v sredo, 28. julija zjutraj.

Več

29.jul.2021

Ob vstopu v državo se priznajo tudi testi PCR in hitri testi iz Bosne in Hercegovine

Od petka, 30. julija 2021, se za vstop v Slovenijo priznavajo tudi testi PCR in hitri antigenski testi (HAG) iz Bosne in Hercegovine. Sprejete so bile namreč spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Več

29.jul.2021

Šef črnogorske policije s sodelavci na obisku v slovenski policiji

Slovensko policijo je danes, 29. julija 2021, obiskalo vodstvo črnogorske policije. Petčlansko delegacijo iz Črne gore sta v prostorih Ministrstva za notranje zadeve sprejela državni sekretar dr. Božo Predalič in generalni direktor policije dr. Anton Olaj s sodelavci.

Več

29.jul.2021

Policisti v dveh poostrenih nadzorih na avtocesti ta teden odkrili številne kršitve

V noči na nedeljo, 24. julija 2021, so policisti avtocestne policije na nadzorni točki Dob na A2 poostreno nadzirali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu. Nadzor so ponovili v noči na torek, 27. julija, in sicer na nadzorni točki Kompolje na A1. Pri obeh nadzorih so ugotovili številne kršitve.

Več

28.jul.2021

Sprejem "zlatega" Tima Toplaka in podpis načrta sodelovanja med Policijo in Ju-jitsu zvezo Slovenije

Policija in Ju-jitsu zveza Slovenije sta danes, 28. julija 2021, podpisali načrt sodelovanja. Obenem je generalni direktor policije dr. Anton Olaj sprejel Tima Toplaka, ki je pred dnevi na evropskem prvenstvu v ju-jitsuju osvojil zlato odličje.

Več

28.jul.2021

Znani rezultati akcije Truck & Bus. Policisti v enem tednu preverili kar 6.044 voznikov tovornih vozil in avtobusov

Znani so rezultati akcije Truck & Bus, namenjene večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov, v okviru katere smo policisti minuli teden po vsej Sloveniji izvajali nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

Več

27.jul.2021

Trener Marjan Fabjan v Tokiu do olimpijskega srebra

Trener juda Marjan Fabjan je danes, 27. julija 2021, na olimpijskih igrah v Tokiu na Japonskem s svojo varovanko Tino Trstenjak v kategoriji do 63 kg posegel po srebrni kolajni. 

Več

27.jul.2021

V zakup za nedoločen čas oddamo kmetijska zemljišča (travnate površine) v Gotenici

Ministrstvo za notranje zadeve želi v zakup oddati kmetijska zemljišča v Gotenici. Zainteresirani ponudniki morajo svoje ponudbe poslati najkasneje do torka, 17. avgusta 2021, na naslov: Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.

Več

27.jul.2021

Naprodaj sta mladi nemški ovčarki Opsa in Oda, nov dom pa išče tudi izkušen policijski konj Vikings

Naprodaj je izkušen službeni konj Vatikans-Vikings; je latvijske toplokrvne pasme. Prodajamo pa tudi mladi službeni psički Opso in Odo. Vsi trije - obe nemški ovčarki in temni rjavec - se že veselijo novih lastnikov! Ponudbe za njihov nakup sprejemamo do torka, 17. avgusta 2021, do 12. ure na naslov Ministrstva za notranje zadeve, Štefanova 2, Ljubljana.

Več

26.jul.2021

Generalni direktor policije sprejel novega italijanskega policijskega atašeja

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 26. julija 2021, na vljudnostni obisk sprejel novega policijskega atašeja na italijanskem veleposlaništvu v Ljubljani, Giulia Meddija, ki ga je spremljal svetovalec na veleposlaništvu, konzul Ivo Michele Polacco.

Več

26.jul.2021

Znane ugotovitve strokovnega nadzora na delom policistov v primeru kršitev javnega reda in miru pred državnim zborom med 5. in 7. julijem 2021

Potem ko je policija med 5. in 7. julijem 2021 obravnavala več prijav zaradi ponižujočih ravnanj in groženj na škodo nekaterih poslancev Državnega zbora RS, je generalni direktor policije dr. Anton Olaj odredil strokovni nadzor nad delom policistov Policijske uprave Ljubljana in Centra za varovanje in zaščito. Iz poročila o nadzoru izhaja, da so bile ugotovljene določene nepravilnosti pri delu policistov.

Več

26.jul.2021

Iskrene čestitke našemu kanuistu Benjaminu Savšku, ki je postal olimpijski prvak 2021

Kanuist Benjamin Savšek, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v Policiji, je danes, 26. julija 2021, na olimpijskih igrah v Tokiu na Japonskem osvojil zlato odličje v svoji disciplini C1 slalom.

Več

23.jul.2021

Navpična modrina in Alenkin novi rekord, 122 m - čestitamo!

Alenka Artnik, najboljša potapljačica na vdih, morska deklica in naša sodelavka v Policiji je svoj svetovni rekord izpred treh dni včeraj poglobila še za dva metra in sedaj znaša 122 m.

Več