Sporočila za javnost GPU27.sep.2022

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 25. septembra 2022 pogrešane Marjane Šmitran iz Kranja, ker so jo že našli. Z njo je vse v redu.  Občanom se zahvaljujemo za informacije in pomoč pri iskanju.

Več

27.sep.2022

F3ŽO odprl vrata, tam vas že čaka ekipa nasmejanih policistov!

Festival za tretje življenjsko obdobje je danes odprl svoja vrata, svoje vsebine pa na njem predstavljamo tudi policisti. Vse do četrtka, 29. septembra 2022, nas lahko med 9. in 18. uro obiščete na našem razstavnem prostoru v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni, vstop je prost! Seveda pa lahko v teh dneh, prav tako v Cankarjevem domu, obiščete še mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, ki poteka vzporedno s F3ŽO in kjer policisti prav tako sodelujemo.

Več

27.sep.2022

Akcija uspela! 21. septembra tudi letos na slovenskih cestah brez smrtnih žrtev

Minuli teden smo se policisti s številnimi poostrenimi nadzori na slovenskih cestah pridružili mednarodnim aktivnostim, usmerjenim v en sam cilj - nič smrtnih žrtev v prometu, vsaj za en dan. Ponosni sporočamo, da smo v sredo, 21. septembra 2022, ta cilj izpolnili. V Sloveniji na ta dan za posledicami prometne nesreče ni umrl nihče! Dodatno smo veseli podatka, da tega dne na slovenskih cestah ni bilo niti ene prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.

Več

26.sep.2022

Vsem ljubiteljem zbirateljstva na letošnji Collecti se ponovno predstavlja tudi Policija – vabilo

Ta teden vabimo na 14. mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal od torka, 27., do četrtka, 29. septembra 2022. Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

Več

26.sep.2022

Obiščite nas na F3ŽO, 21. festivalu za tretje življenjsko obdobje – vabilo

Vzporedno s sejmom zbirateljstva bomo policisti ta teden sodelovali tudi na 21. festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo letos potekal pod geslom Vsi smo ena generacija. Obiščete nas lahko od torka, 27., do četrtka, 29. septembra 2022, od 9. do 18. ure v Cankarjevem domu v Ljubljani. Dobrodošli, vstop je prost!

Več

23.sep.2022

Rail Action Week. Teden aktivnosti za večjo varnost v železniškem prometu

Policisti bomo v tednu od 26. septembra do 3. oktobra 2022 skupaj s predstavniki Slovenskih železnic sodelovali v mednarodni preventivni akciji Railpola, evropskega združenja policij, ki skrbijo za varnost na železnicah.

Več

21.sep.2022

V pomoč makedonskim kolegom pri delu z migranti napotili že 69. skupino slovenskih policistov

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 69. skupino policistov. Danes, 21. septembra 2022, z delom na makedonsko-grški meji začenja šest policistov, ki bodo makedonskim kolegom en mesec pomagali pri nadziranju državne meje.

Več

21.sep.2022

21. september, dan za spremembe. Prizadevajmo si, da na naših cestah ne bi bilo več nobene smrtne žrtve!

Danes je evropski dan brez smrtnih žrtev v prometu. V policiji si zato želimo, da bi danes vsi vozili še posebej odgovorno in zbrano in da ne bi umrl noben udeleženec cestnega prometa. S številnimi poostrenimi nadzori se namreč pridružujemo Roadpolovi kampanji za večjo prometno varnost na evropskih cestah, ki je usmerjena v en sam cilj - nič smrtnih žrtev v prometu, vsaj za en dan.

Več

20.sep.2022

Organizatorji posveta sporočajo: "Tudi mladoletniki so lahko storilci hudih spolnih kaznivih dejanj!"

Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi, prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije, UL FDV) ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so danes, 20. septembra 2022, skupaj organizirali že 12. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu, ki je potekal na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Več

16.sep.2022

12. posvet E-zlorabe otrok - vabilo medijem na otvoritev posveta in izjavo

Uprava kriminalistične policije, prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo že 12.  strokovni posvet na temo spletnih spolnih zlorab otrok in mladostnikov.

Več

15.sep.2022

Ekipa policistov uspešno sodelovala na evropskem policijskem prvenstvu v kolesarjenju na Danskem

Danska policijska športna zveza je v sodelovanju z Evropsko policijsko športno zvezo v Horsensu na Danskem organizirala 9. evropsko policijsko prvenstvo v kolesarjenju. Prvenstvo je potekalo od 8. do 12. septembra 2022, udeležila pa se ga je tudi ekipa slovenske policije.

Več

15.sep.2022

Z akcijo Osredotoči se na cesto začenjamo teden vseevropskih aktivnosti za večjo prometno varnost

V okviru akcije Osredotoči se na cesto (ang. Focus on the road) bomo policisti od 16. do 22. septembra 2022 po vsej Sloveniji izvajali številne aktivnosti za večjo prometno varnost, v ospredju naše pozornosti pa bo predvsem nevarna uporaba mobilnih telefonov in drugih elektronskih naprav med vožnjo. Distrakcija voznikov med vožnjo je namreč čedalje večji problem.

Več

14.sep.2022

Ste prejeli takšen e-mail? Pozor, sporočilo je lažno, podpisi vodstvenih delavcev policije in ministrstva pa ponarejeni

Med uporabniki spleta ponovno krožijo lažna elektronska sporočila, ki prejemnike obtožujejo hudih kršitev v povezavi s pedofilijo, otroško pornografijo, ekshibicionizmom itd. Storilci na dopisih običajno zlorabijo znake Europola, Interpola, slovenske policije in ministrstev ter imena vodstvenih delavcev policije. Opozarjamo, da gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo in MNZ nima nobene povezave!

Več

13.sep.2022

Na Otroškem bazarju sklenili veliko novih prijateljstev

Med tridnevnim druženjem na Otroškem bazarju, ki je potekal od 9. do 11. septembra v Ljubljani, smo policisti in otroci sklenili veliko novih prijateljstev. Razstavni prostor policije je bil ves čas poln, obiskalo nas je veliko razigranih otrok in njihovih staršev, vse pa je zelo zanimalo, kako je videti delo policista.

Več

9.sep.2022

Boj proti terorizmu ostaja visoko na agendi ministrstva in policije

Predstavniki vodstva Policije so se včeraj, 8. septembra 2022, sestali s koordinatorjem EU za boj proti terorizmu Ilkko Salmijem, danes pa je Salmija, ki je Slovenijo obiskal v sklopu delovnih srečanj po državah članicah EU, potem ko je 1. oktobra 2021 prevzel to funkcijo, sprejel tudi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, dr. Branko Lobnikar.

Več