Sporočila za javnost GPU1.feb.2023

Postani policist. Vpiši se na Višjo policijsko šolo, prijave na razpis sprejemamo do 17. marca 2023!

Vas zanima delo v policiji? Zainteresirane kandidate za policiste vabimo k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu na izobraževanje v višješolski študijski program Policist. Interesenti naj pošljejo vlogo za zaposlitev ter ostale izpolnjene obrazce najkasneje do 17. marca 2023, in sicer tako, kot je navedeno v razpisu. Kandidati morate izpolnjevati vse formalne pogoje, poleg tega pa morate biti tudi dobro telesno pripravljeni ter vzdržljivi za fizične napore. Če ste iz pravega testa, ne oklevajte, prijavite se!

Več

31.jan.2023

Policija kupuje štiri pse in dva konja za operativno delo – javni poziv

Objavljamo poziv za nakup štirih psov in dveh konj za operativno delo policije. Zbiranje ponudb traja do 16. oktobra 2023, in sicer v več rokih.

Več

29.jan.2023

Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so bili včeraj, 28. januarja 2023, obveščeni, da svojci pogrešajo 47-letno Nejo Stante iz Ljubljane.

Več

27.jan.2023

Naj bo varno in veselo! Med zimskimi počitnicami bomo policisti na smučiščih še bolj prisotni

Začenjamo akcijo poostrenega nadzora na smučiščih in nadzora nad vožnjo v naravnem okolju. Od 1. do 27. januarja letos smo namreč policisti na slovenskih smučiščih obravnavali že 11 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, v petih primerih je šlo za otroke oziroma mladoletnike.

Več

25.jan.2023

Pope in Ran, prijazna policijska kužka, iščeta nov dom – javno zbiranje ponudb

Simpatična policijska psa, dveletni nemški kratkodlaki ptičar Pope ter enoinpolletni belgijski ovčar Ran, iščeta skrbne lastnike in nov, topel dom. Zainteresirani za njun nakup lahko svoje ponudbe oddate do 20. februarja 2023.

Več

25.jan.2023

Krepitev mednarodnega sodelovanja. Na delo v Italijo odhaja novi policijski ataše

Za policijskega atašeja v Italiji odhaja Roman Čoh, policijski svetnik v Sektorju za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi. Pred odhodom ga je danes, 25. januarja 2023, sprejel v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav, ki mu je zaželel uspešno, predvsem pa varno delo.

Več

24.jan.2023

Mag. Boštjan Lindav na podelitvi medalj za hrabrost in požrtvovalnost: "To je veliko rešenih življenj!"

Prišel je dan, ko posebno pozornost namenjamo policistom in občanom, ki so s svojimi dejanji presegli družbena pričakovanja. 77 pogumnih in srčnih posameznikov je danes, 24. januarja 2023, prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. V 36 različnih nepredvidljivih in nevarnih situacijah so se izkazali pri reševanju dragocenih človeških življenj. Njihova ravnanja so vsem lahko v navdih in zgled.

Več

23.jan.2023

Policijski prostor na Informativi pokal po šivih. Druženje je bilo veselo!

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, po dveh letih znova potekala Informativa. Ponovno srečanje v živo z učenci in dijaki, ki iščejo svojo karierno pot, je bilo izjemno veselo.

Več

23.jan.2023

V zimski idili danes na Pokljuki začetek akcije Šolar na smuči

Na Pokljuki se je pod mentorstvom nekdanje vrhunske smučarske tekačice Petre Majdič začela že osma akcija Šolar na smuči. Sedaj že tradicionalna akcija, ki jo skupaj organiziramo Policija, Smučarska zveza Slovenije in Zavod za šport RS Planica, se je začela v hramu slovenskega biatlona, kjer je tretješolce pričakala prava zimska idila.

Več

23.jan.2023

Podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost – vabilo medijem

V torek, 24. januarja 2023, ob 11. uri, bomo nagradili 77 izjemnih posameznikov, ki so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševati življenja ljudi.

Več

22.jan.2023

Pozor, sneg! Vozniki, pripravite se na zimske razmere na cestah in vozite previdno – opozorilo

Vozne razmere se bodo v naslednjih urah in dneh marsikje zelo poslabšale. V noči na ponedeljek bo namreč nekatere dele države zajelo močnejše sneženje, na Primorskem in Notranjskem naj bi jutri do večera zapadlo celo do 50 cm snega. Ponekod bo zaradi močnega vetra poleg snežnih zametov, ki jih bo zanašalo na cesto, zelo zmanjšana tudi vidljivost. Voznikom zato svetujemo previdnost oziroma priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno!

Več

21.jan.2023

Obvestilo o pogrešani osebi

V petek, 20. januarja 2023, so svojci obvestili policiste Policijske uprave Novo mesto, da pogrešajo 75-letno Ano Vučajnk iz naselja Loče na območju Brežic. Pogrešano so nazadnje opazili, ko se je okoli 9.30 iz Loč odpeljala z osebnim avtomobilom.

Več

20.jan.2023

Podpisali sporazume o sodelovanju z našimi veteranskimi in stanovskimi organizacijami

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik sta danes, 20. januarja 2023, s predstavniki veteranskih in stanovskih organizacij slovesno podpisala sporazume o sodelovanju.

Več

20.jan.2023

Začenja se težko pričakovana tradicionalna akcija Šolar na smuči – vabilo medijem

Nedavnega snega smo se zelo razveselili, saj smo tudi letos pripravili vse potrebno za izjemno priljubljeno akcijo Šolar na smuči, na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Pogrešali smo le še bele snežinke in zdaj, ko smo jih končno dočakali, je vse nared! Začnemo pa v ponedeljek, 23. januarja 2023, s tekom na smučeh na Pokljuki.

Več

19.jan.2023

Nacionalni preiskovalni urad ovadil 8 fizičnih in 10 pravnih oseb za 16 kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete

Nacionalni preiskovalni urad je konec decembra 2022 podal kazensko ovadbo zoper osem fizičnih oseb in deset pravnih oseb, vse z območja Policijske uprave Ljubljana.

Več