Sporočila za javnost GPU30.maj2023

Predsednica države se je skupaj s policisti motoristi preizkusila na poligonu in se nato z njimi podala na relacijsko vožnjo

Predsednica države Nataša Pirc Musar se je danes, 30. maja 2023, skupaj s policisti Postaje prometne policije Ljubljana udeležila usposabljanja na poligonu in relacijske vožnje.

Več

26.maj2023

V Europolovi kriminalistični preiskavi aretirali 37 članov zelo nasilne kriminalne celice z Zahodnega Balkana, sodelovala tudi slovenska policija

Slovenska policija je sodelovala v mednarodni kriminalistični preiskavi, ki jo je usklajeval Europol in katere rezultat je bila sredina aretacija 37 članov zelo nasilne kriminalne celice iz Zahodnega Balkana. Ta močna kriminalna celica, ki jo je vodil bosanski državljan, je bila vpletena predvsem v obsežno trgovino s prepovedanimi drogami in strelnim orožjem po Evropi. Na današnji novinarski konferenci v Zagrebu na Hrvaškem, kjer je bila preiskava podrobneje predstavljena, je sodeloval tudi predstavnik slovenske policije. Kot je dejal, gre za zelo pomembno razbitje nasilne kriminalne združbe in velik uspeh zaradi aretacije njenega vodje.

Več

26.maj2023

Konec tedna bo močno tranzitno obremenjen, zato v prometu previdno in strpno!

Pred nami so lepi dnevi, vreme bo večinoma sončno in toplo. Mnogo ljudi se bo podalo na izlete, ugodne razmere bodo zagotovo izkoristili tudi motoristi, kolesarji in vozniki e-skirojev. Zaradi bližajočega se praznika binkošti v tujini pa je napovedan močno povečan tranzitni promet preko Slovenije od petka do ponedeljka, predvsem v smeri proti Hrvaški in nazaj. Svetujemo strpno in previdno vožnjo!

Več

26.maj2023

Policija opozarja: telefonski klic z obvestilom o vašem zaslužku s kriptovalutami je goljufija!

Policija v zadnjem obdobju obravnava večje število goljufij z lažnimi obvestili o dobičku pri investiciji v kriptovalute. V letu 2023 je bilo do sedaj obravnavanih že več kot 100 primerov s skupno škodo okoli 3,5 milijona evrov.

Več

25.maj2023

Sprejem policistov, ki so iz deroče vode rešili ujetega voznika

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je danes, 25. maja 2023, sprejel policiste Roberta Ovčarja, Damijana Klemenčiča in Petra Lipiča, vse tri s Policijske postaje Gorišnica.Zahvalil se jim je za odlično opravljeno delo pri reševanju ponesrečenca iz vozila, ki je zapeljalo v deročo reko.

Več

25.maj2023

O zajčku, ki je šel na potep in se naučil poslušati sebe

Ob 25. maju, mednarodnem dnevu pogrešanih otrok, slovenska policija v sodelovanju s fundacijo Amber Alert Europe izdaja novo otroško slikanico in se tako pridružuje letošnji vseevropski preventivni kampanji. Slikanica z naslovom O zajčku, ki je šel na potep in se naučil poslušati sebe je bila napisana z namenom, da otroke pouči, kako se lahko sami zavarujejo, da se ne bi izgubili.

Več

24.maj2023

Očem javnosti skriti, a za delo policije nepogrešljivi: praznujemo 30 let obstoja in delovanja policijskih pogajalcev ter mobilnih kriminalističnih oddelkov

V Vadbenem centru Gotenica smo danes, 24. maja 2023, s slovesnostjo obeležili 30 let obstoja in delovanja dveh, očem javnosti pogosto skritih, a nepogrešljivih policijskih delovnih področij. Svojo 30-letnico so praznovali policijski pogajalci in kriminalisti mobilnih kriminalističnih oddelkov.

Več

23.maj2023

Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Vrhnika so bili obveščeni, da svojci od 17. maja 2023 pogrešajo 58-letno Antonijo Samotorčan z Vrhnike. Pogrešana je visoka okoli 160 cm, ima kratke, svetlo pobarvane lase. Nosi pisana kvadratna korekcijska očala. Kaj je imela nazadnje oblečeno, ni znano.

Več

19.maj2023

Interpolovo dvojno praznovanje: 30 let slovenskega članstva v 100-letnem Interpolu

Policijska akademija v Tacnu, Ljubljana, je bila danes, 19. maja 2023, prizorišče slovesnosti ob dveh pomembnih mejnikih: 100-letnici delovanja Interpola in 30-letnici slovenskega sodelovanja v tej prestižni mednarodni organizaciji.

Več

18.maj2023

Sprejem uslužbenca policije, ki je vodil uspešno jamarsko reševalno akcijo

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je včeraj, 15. maja 2023, sprejel uslužbenca policije Luko Zalokarja, s Policijske postaje Cerknica, ter se mu zahvalil za odlično opravljeno intervencijo, ki je v celoti trajala kar 30 ur.

Več

18.maj2023

Slovesnost ob 30-letnici Interpola Slovenije – vabilo medijem

Letos je za Interpol prelomno leto – praznuje namreč stoletnico svoje ustanovitve. Hkrati praznujemo tudi 30-letnico slovenskega sodelovanja v tej pomembni svetovni organizaciji. Ob tej priložnosti prirejamo slovesnost, ki bo v petek, 19. maja 2023, ob 12. uri na Policijski akademiji v Tacnu (Ljubljana). Na dogodek vabimo tudi predstavnike medijev.

Več

18.maj2023

Sprejem za sodelujoče pri reševanju na Mali Mojstrovki

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc je v torek, 16. maja 2023, sprejel policiste, ki so sodelovali pri zahtevnem reševanju na Mali Mojstrovki.

Več

17.maj2023

Znani rezultati akcije Truck & Bus. Policisti kontrolirali 2.888 voznikov tovornih vozil in avtobusov

Znani so rezultati akcije Truck & Bus za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, v okviru katere smo policisti v tednu od 8. do 14. maja 2023 po vsej državi nadzirali tovorni in avtobusni promet.

Več

16.maj2023

Varno s kolesom tudi v času globalnega tedna varnosti cestnega prometa

Agencija za varnost prometa, Policija, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ter projekt Varno na kolesu so ob začetku sedmega globalnega tedna varnosti cestnega prometa, ki poteka pod okriljem Združenih narodov ter pred začetkom nacionalne preventivne akcije za večjo varnost kolesarjev, v Ljubljani izvedli medijski dogodek za ozaveščanje vseh udeležencev v prometu o varnosti kolesarjev.

Več

11.maj2023

Policijski šefi v Stockholmu o policijskem delu v digitalni dobi

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić se je danes, 11. maja 2023, v Stockholmu na Švedskem udeležil neformalnega srečanja šefov policij.

Več