Sporočila za javnost GPU12.maj2021

Porast poskusov goljufij s telefonskimi klici lažne tehnične pomoči - opozorilo

V policiji zaznavamo porast poskusov goljufij s telefonskimi klici lažne Microsoftove tehnične podpore. Do sedaj smo obravnavali tudi dva primera oškodovanja - v skupnem znesku 7.500 evrov. Zato v policiji opozarjamo: če prejmete tak klic, se raje ne oglašajte, predvsem pa klicatelju ne posredujte nobenih svojih podatkov!

Več

12.maj2021

Kadrovska sprememba v vodstvu Službe generalnega direktorja policije

V Službi generalnega direktorja policije je danes, 12. maja 2021, prišlo do kadrovskih sprememb. Dosedanji vodja službe, mag. Robert Ferenc, je prevzel nove odgovorne zadolžitve na drugem delovnem mestu znotraj vodstva policije, kamor je bil premeščen zaradi organizacijskih potreb.

Več

11.maj2021

Kadrovske spremembe v vodstvu policije

Z današnjim dnem je direktor Policijske uprave Maribor prevzel nove obveznosti v policiji. Mag. Aleksander Thaler je zaradi organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije dobil nove zadolžitve v vodstvu Generalne policijske uprave.

Več

10.maj2021

Slovenskim policistom bo pri varovanju meje odslej pomagalo 21 tujih kolegov

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs sta danes, 10. maja 2021, sprejela in nagovorila 21 tujih policistov, ki bodo slovenskim policistom odslej pomagali pri varovanju meje Slovenije s Hrvaško.

Več

10.maj2021

Notranje ministrstvo in Policijski sindikat Slovenije podpisala Sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Rok Cvetko sta danes podpisala Sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev.

Več

7.maj2021

Obeta se lepši vikend, več sonca in višje temperature bodo vabile na motor in kolo - vozite previdno!

Kljub slabemu, na trenutke skoraj zimskemu vremenu v zadnjih dneh, se nam glede na vremensko napoved obeta lepši vikend. Več sonca in višje temperature bodo spet vabile k izletom, končno suhe ceste pa bodo še posebej izkoristili motoristi in kolesarji. A previdno, vozniki enoslednih vozil so v prometu ranljivejši, letos pa beležimo že kar nekaj nesreč z njihovo udeležbo. Če je delež kolesarjev, udeleženih v prometnih nesrečah, skoraj enak lanskemu, pa med motoristi beležimo 12-odstotni porast. Vozite previdno!

Več

7.maj2021

Slovenskim policistom bo pri varovanju meje odslej pomagalo 21 policistov iz Estonije, Litve in Poljske - vabilo medijem

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs bosta v ponedeljek, 10. maja 2021, sprejela in nagovorila 21 tujih policistov, ki bodo slovenskim policistom odslej pomagali pri obvladovanju nezakonitih migracij na državni meji Slovenije s Hrvaško. Gre za policiste iz Estonije, Litve in Poljske.

Več

7.maj2021

Policijski orkester z budnico predramil varovance centra starejših občanov v Notranjih Goricah

Vsako leto ob prazniku dela pihalni orkester z budnico razveseli vse stanovalke in stanovalce v DEOS Centru starejših Notranje Gorice. Letos jih je presenetil Policijski orkester, a zaradi slabega vremena je presenečenje prišlo z nekoliko kasnejšim datumom.

Več

7.maj2021

Neodgovorno, sebično in nevarno tudi za druge: čez viadukt Slatina z 203 km/h

Na viaduktu Slatina, kjer je postavljen stacionarni radar in je omejitev hitrosti 100 km/h, je v četrtek, 6. maja 2021, okoli 20.30 tujec z mercedesom pripeljal s hitrostjo 203 km/h. Policisti avtocestne policije so o tem obvestil celjske prometne policiste, ki so voznika 10 minut kasneje izsledili na počivališču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je vozilo, ki je imelo sicer italijanske registrske oznake, vozil državljan Romunije. Policisti so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov, prejel pa je tudi 9 kazenskih točk.

Več

6.maj2021

NPU v sodelovanju s kriminalisti iz drugih policijskih enot opravil 8 hišnih preiskav in pridržal štiri osumljence zaradi trgovanja s prepovedanimi drogami

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so 4. in 5. maja 2021 ob pomoči kriminalistov policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota, Uprave kriminalistične policije ter pripadnikov Specialne enote opravili 8 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih. Hišne preiskave so potekale na širšem območju Maribora in Ptuja zaradi suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogam, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Več

5.maj2021

Generalni direktor policije je sprejel policista, ki sta občanu rešila življenje

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 5. maja 2021, sprejel policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje Tadeja Jakopa in Aleksandra Škornika, ki sta občanu rešila življenja.

Več

4.maj2021

Na letališčih se od srede, 5. maja, priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije

Od srede, 5. maja 2021, ko začnejo veljati nove spremembe odloka, se za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu (splošne izjeme) na kontrolnih točkah kategorije A na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Več

4.maj2021

Mejni prehod Sečovlje bo med 10. in 31. majem zaprt zaradi prenove - obvestilo

Obveščamo, da bo mejni prehod Sečovlje od 10. do 31. maja 2021 zaprt zaradi prenove.

Več

30.apr.2021

S Policijskim orkestrom do bolj sončnega prazničnega vikenda

Pred nami je praznični vikend, ki pa ga bo, kot kaže, žal spremljalo slabo vreme. Naveličani aprilskega deževja, ki se preveša v maj in ne bo prizaneslo niti prazniku delavstva, bi marsikdo najraje kar poletel proti soncu, da bi ujel nekaj njegovih žarkov. Naši glasbeniki so to željo med ljudmi zaznali, zato so za vse ljubitelje glasbe in tudi tiste, ki potrebujejo zgolj nekaj razbremenitve, posneli nov video.

Več

30.apr.2021

Čeprav bo manj druženja, lahko prvomajske praznike vendarle preživimo prijetno - ob tem ne pozabimo na varnost

Zaradi ukrepov, namenjenih zajezitvi širjenja nalezljive bolezni covid-19, bomo tudi letošnje prvomajske praznike preživljali nekoliko drugače. A čeprav bo manj druženja, lahko praznike vendarle preživimo prijetno. Da bi bili dnevi pred nami tudi varni, objavljamo nekatere nasvete in opozorila policistov.

Več