Sporočila za javnost GPU12.nov.2019

Skupaj s kolegi iz finančne uprave in madžarske policije razkrili mednarodno kriminalno združbo, ki je trgovala s prepovedano drogo - vabilo na skupno novinarsko konferenco

Slovenska policija in Finančna uprava Republike Slovenije v sodelovanju z madžarsko policijo organizirata skupno novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 13. novembra 2019, ob 11. uri na Madžarskem, v kraju Nagykanizsa, Erdész utca 26 (13th Border Hunter Deployment of the Rapid Response and Special Police Services). Na novinarski konferenci bomo predstavniki slovenske policije, finančne uprave in madžarske policije predstavili odkritje večje količine prepovedane droge in zaključke kriminalistične preiskave organizirane mednarodne kriminalne združbe, v kateri je bilo prijetih več osumljencev.

Več

12.nov.2019

V Srbijo odhaja na delo 26. skupina policistov

V Srbijo odhaja 26. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 13. novembrom in 13. decembrom 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

Več

11.nov.2019

Vozniki, pravočasno "preobujte" svoje jeklene konjičke!

Poletne čevlje smo že zdavnaj zamenjali za zimske. Čas je, da ustrezno "obutev" namestimo tudi svojim jeklenim konjičkom. Zimska oprema je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto, pa tudi v zimskih razmerah. Čeprav v teh dneh sneži le v višje ležečih legah, pa je za vožnjo v nižjih predelih lahko nevarna že kombinacija megle, dežja in nizkih temperatur, zaradi katere je površina cestišča spolzka ali celo zaledeni. Poskrbite za varnost!

Več

8.nov.2019

Bežal pred policisti, z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge, nato pa še povzročil prometno nesrečo - video

Policisti smo konec oktobra v Ljubljani poskušali ustaviti voznika osebnega vozila znamke Renault Clio. Voznik ni upošteval navodil policistov in je kljub temu nadaljeval vožnjo, pri tem pa ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.

Več

8.nov.2019

Bobnarjeva in Poklukar sprejela vrhunske športnike, zaposlene v policiji

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sta danes, 8. novembra 2019, sprejela vrhunske športnike in trenerje, zaposlene v policiji, ki trenirajo in tekmujejo v poletnih športnih panogah.

Več

8.nov.2019

Policija prednostno obravnava korupcijska kazniva dejanja na področjih, kjer so tveganja največja

V slovenski policiji je odkrivanje in preiskovanje gospodarske kriminalitete in korupcije ena izmed najpomembnejših prednostnih nalog. Policija si že več let prizadeva, da v predkazenskih postopkih čim bolj uspešno preprečuje, odkriva in preiskuje korupcijska kazniva dejanja, ki se izvršujejo na področjih, kjer so korupcijska tveganja največja in kjer bi lahko prišlo do zlorabe politične, javne in gospodarske moči za zasebne interese.

Več

4.nov.2019

Umirjeno pridemo hitreje … pa tudi dlje!

Ta teden, od 4. do 8. novembra 2019, poteka akcija Umirjeno pridemo hitreje, katere namen je izboljšanje pretočnosti prometa v jutranji konici. V tem času bodo policisti na več lokacijah preverjali upoštevanje varnostne razdalje, pravila vključevanja in izključevanja z avtoceste, pravila pravilnega prehitevanja oz. kršitve, kot je denimo prehitevanje po odstavnem pasu, uporabo smernikov, uporabo naprav in opreme, ki motijo voznika med vožnjo itd.

Več

4.nov.2019

Slovenija piha 0,0! Bodite odgovoren voznik in si prislužite vstopnice za koncert Policijskega orkestra!

Začenja se letošnja akcija Slovenija piha 0,0, ki bo potekala od 4. do 10. novembra ter od 2. do 20. decembra. V tem času bomo policisti poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Tisti, ki bodo "napihali" 0,0, bodo prejeli letak, s katerim si bodo lahko prislužili dve vstopnici za koncert Policijskega orkestra z gostoma, Tomislavom Jovanovićem Tokcem (Dan D) ter Neisho. Skupni koncert, ki bo 15. januarja 2020 v Ljubljani, je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašate odgovorno. 

Več

30.okt.2019

Poklonili smo se umrlim pripadnikom policije

Predstavniki Ministrstva za notranje zadeve in Policije so položili cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani in Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

Več

30.okt.2019

V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost!

Pred nami so prazniki, ko je pričakovati povečan promet v okolici pokopališč, pa tudi na mejnih prehodih in cestah, ki povezujejo večja središča, saj bo mnogo ljudi praznične dni izkoristilo za obisk sorodnikov, prijateljev ali le oddih. V teh dneh zato ne pozabite na varnost. Z ustreznim samozaščitnim ravnanjem lahko preprečite marsikatero neprijetnost. Ob obisku pokopališč pazite na svoje predmete, izognite se gneči z uporabo javnih prevoznih sredstev, če se odpravljate na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih, ob odhodu od doma pa zavarujte svoje nepremičnine.

Več

29.okt.2019

Med 5. in 17. novembrom bo zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno - obvestilo

Zaradi prenove bo med 5. in 17. novembrom 2019 zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno (Miljana). Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić).

Več

29.okt.2019

Obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev - razpis

Policijska akademija razpisuje obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev. Rok za prijavo je 16. december 2019.

Več

29.okt.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 34-letnega Siniše Pejkunovića iz Šoštanja, pogrešanega od 27. oktobra 2019.

Več

28.okt.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 15-letne Valentine Hudorovac iz Šentjerneja.

Več

23.okt.2019

Na Bogatajevih dnevih je bilo pestro! Ste jih zamudili? Nič hudega, za vas smo jih ujeli v video in fotogalerijo!

V Postojni so od 17. do 19. oktobra potekali že 7. Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja, na katerih smo svoje delo in poslanstvo predstavili tudi policisti in policistke. Prizorišče si je ogledalo okoli 12.000 obiskovalcev, od tega kar 1.900 predšolskih in šolskih otrok. Ste zamudili Bogatajeve dneve? Nič hudega, za vas smo ujeli utrip dogajanja! Oglejte si video in bogato fotogalerijo!

Več