Sporočila za javnost GPU19.avg.2019

Tim Gajser že tri tekme pred koncem sezone svetovni prvak!

Vrhunski športnik Tim Gajser, ki je zaposlen v Policiji, je že drugič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP. V italijanski Imoli si je Tim včeraj s skupnim tretjim mestom že zagotovil naslov prvaka!

Več

19.avg.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 32-letnega Andreja Bajžlja iz Medvod.

Več

19.avg.2019

Silhuete policistov za večjo prometno varnost na cestah Zgornjega Posočja

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa Vesna Marinko sta danes, 19. avgusta 2019, v Kobaridu predstavili novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, in sicer postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja. Namen silhuet, ki so v naravni velikosti, je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje. 

Več

19.avg.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 18. novembra 2018 pogrešanega Uroša Šunte iz Boštanja.

Več

16.avg.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 23-letnega Aljaža Zajca in Stojanskega vrha.

Več

14.avg.2019

Novogoriški policisti z novimi aktivnostmi za večjo prometno varnost v Zgornjem Posočju - vabilo medijem

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa Vesna Marinko bosta v ponedeljek, 19. avgusta 2019, v Kobaridu predstavili novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, in sicer postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja. Namen silhuet, ki so v naravni velikosti, je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje.

Več

13.avg.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od včeraj pogrešanega 69-letnega Vlada Rozmana.

Več

9.avg.2019

Akcija Hitrost: Med 12. in 18. avgustom poostreno nad prehitre voznike

V tednu od 12. do 18. avgusta 2019 bo na slovenskih cestah potekala vseevropska akcija Hitrost, v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti. Po vsej državi bomo poostreno preverjali, ali vozniki upoštevate omejitve hitrosti. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, v katerih se ljudje huje telesno poškodujejo ali celo umrejo. V lanskem letu je 37 ljudi izgubilo življenje v takšnih nesrečah, kar predstavlja 41 odstotkov vseh umrlih.

Več

9.avg.2019

Tri nove, ročne pametne ure iščejo nove lastnike - javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve objavlja javno zbiranje ponudb za prodajo treh novih ročnih pametnih ur znamke Huawei Watch. Rok za oddajo ponudb je 27. avgust 2019.

Več

8.avg.2019

Ne dajajmo moči posebnežem in skrajnežem - odziv

V zadnjih dveh tednih v policiji spremljamo medijsko poročanje o tako imenovanih vaških stražah, intervjuje s posamezniki, ki izvajajo obhode ob meji, celo enostranske intervjuje z osebami, ki so bile že kaznovane zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Navkljub pojasnilu policije in navkljub poročanju posameznih medijev, ki so objektivno predstavili sliko dolenjskega dogajanja in njegovega akterja, nekateri zgodbo ohranjajo v ospredju medijske pozornosti. Zato je na mestu vprašanje: zakaj in kdo daje moč v roke posebnežev in skrajnežev?

Več

8.avg.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 27. julija 2019 pogrešane Lee Jevšenak.

Več

7.avg.2019

Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni, da je od včeraj, 6. avgusta 2019, popoldne pogrešan 83-letni Friderik Ješovnik iz Slovenj Gradca.

Več

6.avg.2019

V Severno Makedonijo odhaja na delo že 38. skupina slovenskih policistov

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 38. skupino policistov. Med 7. avgustom in 6. septembrom 2019 bodo štirje slovenski policisti pomagali makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Več

5.avg.2019

Ne nasedajte vsiljivim prodajalcem, lažnim akviziterjem in drugim sleparjem, ki trgujejo s ponaredki ali ukradeno "robo"

V zadnjem času smo bili policisti večkrat obveščeni o tujcih, ki na parkiriščih večjih trgovskih centrov in trgovin "po ugodni ceni" prodajajo različne predmete, kot so noži, različni aparati, posoda, medicinski pripomočki ipd. Prodajalci so pogosto zelo prijazni in prepričljivi, ljudje pa velikokrat nekritično sprejmejo ponudbo, ki se jim zdi vabljiva. Velikokrat šele kasneje, ko posumijo, da so bili morda ogoljufani, preverijo okoliščine posla. Običajno torej šele naknadno ugotovijo, da so kupili "mačka v žaklju" oziroma da njihov nakup v resnici ni takšen, kot jim je bil predstavljen. Za tako kupljene predmete se namreč pogosto izkaže, da so pokvarjeni in manjvredni, celo ukradeni.

Več

2.avg.2019

Med Policijo in Slovensko antidoping organizacijo sklenjen sporazum o sodelovanju

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in direktor Slovenske antidoping organizacije Janko Dvoršak sta danes, 2. avgusta 2019, podpisala sporazum o sodelovanju. Podpisu sporazuma je prisostvoval tudi direktor Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav.

Več