Sporočila za javnost GPU18.apr.2019

Vabljeni na pomladni koncert Policijskega orkestra in Dua Claripiano - vstopnine ni!

Udeležite se spomladanskega koncerta Policijskega orkestra, ki se bo predstavil z mednarodnim skladateljskim programom izvirnih del za pihalni orkester in s priredbami uspešnic. Koncert bo potekal v mariborski Dvorani Union, 24. maja 2019, ob 19. uri. Vstopnine ni! Vljudno vabljeni.

Več

18.apr.2019

Obvestilo o pogrešani osebi

Od včeraj zvečer, 17. aprila 2019, je pogrešan 87-letni Alojzij Perko iz Naklega. Visok je okoli 180 cm, ima sive lase in je urejenega videza. Oblečen je bil v sive hlače in zeleno jakno, obut pa v črne čevlje. Verjetno hodi s sprehajalno palico. Obstaja možnost, da bi se lahko odpeljal z avtobusom. 

Več

17.apr.2019

Zaradi razmer na področju migracij vodstvo policije in ministrstva obiskalo občino Kostel

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar z najožjimi sodelavci sta se včeraj, 16. aprila 2019, srečala z županom občine Kostel Ivanom Črnkovičem in predstavniki lokalne skupnosti. Poleg predstavitve trenutnih razmer na področju migracij je bil namen srečanja tudi pogovor o odprtih vprašanjih, povezanih s tem.

Več

17.apr.2019

Obvestilo o pogrešani osebi

Gorenjski policisti so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 21-letnega Gašperja Kuralta iz okolice Kranja. Nazadnje so ga videli v ponedeljek zjutraj, 15. aprila. Oblečen je bil v sive športne hlače in siv športni pulover. Visok je okoli 175 cm in ima svetle krajše lase. Pri sebi ima lahko manjšo rdečo torbo ter dve jopici, modro in rdečo.

Več

16.apr.2019

Začeli smo z izbirnimi postopki za zaposlitev kandidatov za policiste - časovnica

Potem ko se je 18. marca iztekel rok za prijave na razpis, s katerimi iščemo nove policiste, smo v teh dneh začeli z izbirnimi postopki. Danes, 16. aprila, smo preverjali fizično pripravljenost kandidatov. Preizkus telesnih zmogljivosti predstavlja namreč prvo sito pri izboru najprimernejših kandidatov, hkrati s pisnim delom psihološkega testiranja. V maju sledijo še selekcijski intervjuji in zdravniški pregledi. Kdor bo vse teste uspešno prestal, se bo septembra vrnil na podpis pogodbe o zaposlitvi, 1. oktobra pa začel z izobraževanjem na Višji policijski šoli. Objavljamo podrobnejšo časovnico.

Več

15.apr.2019

S preventivnimi tablami "Vi vozite" dokazali, da nadzor hitrosti pozitivno vpliva na umiritev prometa

Kadar se vozniki zavedajo nadzora hitrosti, vozijo bolj previdno. Tudi tedaj, ko nadzor ni očiten. To se je najbolj očitno pokazalo prav pri maratonu nadzora hitrosti, ki smo ga izvajali 3. aprila, saj se je promet po vsej državi umiril, v prometnih nesrečah pa ni bilo smrtnih žrtev. A vpliv maratona nadzora hitrosti je dokazala tudi Javna agencija RS za varnost prometa, s katero policisti redno sodelujemo pri preventivni akciji Hitrost. S pomočjo preventivnih tabel oz. prikazovalnikov hitrosti "Vi vozite" je namreč agencija preverila njihov vpliv na povprečne hitrosti na osmih različnih lokacijah po Sloveniji.

Več

12.apr.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 8. aprila pogrešane 17-letne Ardite Gashi iz Idrije.

Več

11.apr.2019

Generalna direktorica policije in francoska veleposlanica v Sloveniji sta si edini - sodelovanje med Slovenijo in Francijo je že tradicionalno odlično

V Ljubljani sta se danes, 11. aprila, srečali generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in veleposlanica Francije v Sloveniji Florence Ferrari. V okviru vljudnostnega obiska sta izpostavili odlično sodelovanje med policijo in francoskim veleposlaništvom.

Več

10.apr.2019

V Izoli predvsem o prometni varnosti in varnosti v času turistične sezone

Vodstvi ministrstva in policije sta se danes, 10. aprila 2019, srečali s predstavniki Občine Izola. Govorili so predvsem o prometni varnosti in varnosti v času turistične sezone.

Več

10.apr.2019

Svečano smo odprli nove prostore Policijske postaje Logatec

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 10. aprila 2019, skupaj z direktorjem Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislavom Vrečarjem in komandirko Policijske postaje Logatec Majdo Nagode svečano odprla vrata novih službenih prostorov, v katerih od 1. februarja 2019 deluje Policijska postaja Logatec.

Več

10.apr.2019

Na rehabilitacijskem inštitutu pred prihajajočo veliko nočjo in prvomajskimi prazniki opozorili na varno pokanje z možnarji in karbidi

Na Urgentnem rehabilitacijskem inštitutu Soča smo pred prihajajočo veliko nočjo in prvomajskimi prazniki, ko se poveča uporaba karbidov in možnarjev, opozorili na nevarnost pokanja in pozvali k previdni rabi pirotehnike.

Več

9.apr.2019

Slovesno odprtje novih prostorov Policijske postaje Logatec - vabilo medijem

V sredo, 10. aprila 2019, bo ob 11. uri uradno odprtje novih prostorov Policijske postaje Logatec (Tržaška cesta 15, Logatec).

Več

8.apr.2019

S praktičnim preizkusom vozniških spretnosti izbrali polfinaliste tekmovanja Najboljši za volanom 2019

V polfinalnem tekmovanju Najboljši za volanom 2019, ki je potekalo v petek in soboto, 5. in 6. aprila, je Avto-moto zveza Slovenije za 100 najboljših reševalcev spletnega testa pripravila zanimive praktične vaje, v katerih so se morali preizkusiti. Pri pripravi vaj in izboru dvajsetih finalistov v Centru varne vožnje na Vranskem smo poleg inštruktorjev iz AMZS in predstavnikov Rdečega križa Slovenije sodelovali tudi policisti.

Več

8.apr.2019

V nadzoru konec marca kontrolirali več kot 2.200 motoristov in mopedistov

Znani so rezultati prvega dela nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil. Med 18. in 31. marcem 2019 smo namreč policisti izvajali tudi poostren nadzor nad motoristi in mopedisti. Vseh smo v tem obdobju po celotni državi ustavili in kontrolirali 2.208.

Več

5.apr.2019

Evropska komisarka za promet z generalno direktorico policije o varnosti na slovenskih cestah

Slovensko policijo in vodstvo notranjega ministrstva je danes, 5. aprila 2019, obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc. V okviru delovnega sestanka na Policiji se je z generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar pogovarjala o zagotavljanju cestnoprometne varnosti in izzivih, ki nas v prihodnje čakajo na tem področju. Namen srečanja je bil izmenjati informacije o dosedanjih aktivnostih ter se seznaniti z načrtovanimi ukrepi na evropski ravni.

Več