Sporočila za javnost GPU18.jun.2019

Podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost – vabilo medijem

40 izjemnih posameznikov, ki so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševali življenja ljudi, bo v sredo, 19. junija, ob 9. uri prejelo priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja.

Več

17.jun.2019

Nadzor nad delom policije ni ugotovil nezakonitosti - odziv policije

Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti objavljamo naslednji odziv policije v povezavi s člankom, ki je bil 16. junija 2019 objavljen na strani 24ur.com. 

Več

17.jun.2019

Varno v poletje - vabilo medijem

Javna agencija RS za varnost prometa skupaj s Policijo, Avto-moto zvezo Slovenije, Zavodom Varna pot, Zavodom Vozim, Združenjem DrogArt, Zvezo motoklubov Slovenije in Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije letošnje poletje začenja skupno akcijo #VarnoVPoletje, ki bo z različnimi aktivnostmi skrbela za zmanjšanje tveganj za nastanek prometnih nesreč.

Več

17.jun.2019

Za nami je Brajnikov memorial, ena najtežjih športnih preizkušenj

Ena najtežjih športnih preizkušenj pripadnikov vseh varnostnih struktur v Sloveniji je za nami. V petek in soboto, 14. in 15. junija, je na Bledu potekal že 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019. Tekmovanje vsako leto organiziramo v spomin na pokojnega policista, gorskega reševalca in gornika Mitjo Brajnika, ki je življenje izgubil v tragični nesreči ob usposabljanju gorskih reševalcev na Okrešlju 10. junija 1997.

Več

17.jun.2019

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo promet ponekod oviran - opozorilo

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo ta teden, med 19. in 23. junijem 2019, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

Več

14.jun.2019

Slovesno smo odprli že 26. Brajnikov memorial

Na Bledu smo danes, 14. junija 2019, slovesno odprli 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019. Tekmovanje velja za eno najtežjih športnih preizkušenj pripadnikov vseh varnostnih struktur v Sloveniji: Policije, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje in gorskih reševalcev. Poteka v spomin na pokojnega policista, gorskega reševalca in gornika Mitjo Brajnika, ki je življenje izgubil v tragični nesreči ob usposabljanju gorskih reševalcev na Okrešlju 10. junija 1997.

Več

12.jun.2019

Policisti opozarjamo: Ne nasedajte elektronskim sporočilom "Tvoje skrivno življenje", saj gre za poskus spletne prevare!

V zadnjem obdobju smo policisti prejeli večje število obvestil občanov, da so prejeli elektronska sporočila neznanih oseb, ki od njih zahtevajo nakazilo denarnih sredstev v zameno za to, da ne bi razkrili obiskovanja spletnih strani s pornografskimi vsebinami, za katere neznani pošiljatelji trdijo, da so jih prejemniki obiskovali. Občane ponovno opozarjamo, da gre v teh primerih za lažna sporočila, ki se v večjem obsegu pošiljajo na naključne elektronske naslove, oziroma za t. i. spam elektronska sporočila.

Več

12.jun.2019

Mlade veleposlanice obiskale policijo in notranje ministrstvo

V sklopu projekta Mlade veleposlanice smo danes, 12. junija 2019, gostili skupino dijakinj drugih in tretjih letnikov slovenskih srednjih šol ter jih seznanili z delom policije in notranjega ministrstva. V uvodnem delu obiska sta dijakinje sprejela generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki jim je podrobneje predstavil delo ministrstva.

Več

12.jun.2019

Na delo v Srbijo odhaja 22. skupina policistov

V Srbijo danes odhaja 22. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 12. junijem in 12. julijem 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

Več

11.jun.2019

Slovesno ob 29. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ)

V športni dvorani v Vojašnici Edvarda Peperka je bila danes, 11. junija 2019, slovesnost ob 29. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ).

Več

11.jun.2019

S spominskim pohodom na Okrešelj počastili 22-obletnico tragične nesreče pod Tursko goro

S pohodom na Okrešelj smo se 10. junija 2019 spomnili pred 22 leti preminulih gorskih reševalcev Mitje, Luke, Janija, Rada in Borisa. Še vedno so z nami, tistega dne pa še toliko bolj. Prav tako smo se spomnili Dragice, Franca in Silvina, sodelavcev iz Murske Sobote, ki so tragično preminuli v prometni nesreči pred petimi leti.

Več

10.jun.2019

Generalna direktorica Policije in načelnica Generalštaba Slovenske vojske obiskali pripadnike policije in vojske na državni meji

Generalna direktorica Policije mag. Tatjana Bobnar in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc z delegacijama sta v petek, 7. junija 2019, obiskali pripadnike Policije in Slovenske vojske, ki opravljajo naloge preprečevanja nedovoljenih migracij preko državne meje Republike Slovenije.

Več

7.jun.2019

Slovenska policija z odliko opravila dvodnevno varovanje predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja

Slovenska policija je z odliko opravila eno največjih varovanj visokih gostov, ki so se udeležili predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja. Policisti smo poskrbeli za hiter prehod varovanih oseb na relacijah potovanja ter za čimbolj nemoten promet ostalih udeležencev. Gre za najobsežnejše varovanje v preteklih 15 letih.

Več

7.jun.2019

Oddaja poslovnega prostora v Centru za tujce v Postojni

Objavljamo namero za sklenitev neposredne pogodbe za oddajo poslovnega prostora v uporabo za prodajo blaga in predmetov za osebno rabo tujcem, ki so nastanjeni v Centru za tujce Postojna. Zainteresirani ponudniki lahko ponudbe pošljejo do 22. julija 2019 na naslov: Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.

Več

7.jun.2019

Vozite po omejitvah - začenja se drugi del nacionalne akcije za zmanjševanje hitrosti na cestah

V ponedeljek začenjamo z drugim delom nacionalne preventivne akcije. Trajala bo 14 dni, in sicer od 10. do 23. junija 2019. Policisti bomo v tem času poostreno preverjali, ali vozite prehitro. Ob nadzoru hitrosti pa bomo ugotavljali tudi, ali uporabljate opremo in naprave, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo, ter kršitve, povezane z varnostno razdaljo. Prvi teden nadzora, do 16. junija, bomo akcijo izvajali na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Celje in Murska Sobota, med 17. in 23. junijem pa na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana, Maribor in Nova Gorica.

Več