Sporočila za javnost GPU20.sep.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 66-letnega Branka Štifterja iz Javorja, ki je bil pogrešan od včeraj.

Več

19.sep.2019

Sodelujte pri akciji Vozi varno, pomisli na otroke - nagradna igra za šolarje

Vsako jesen policisti posebno pozornost namenjamo prometni varnosti naših otrok, saj so kot udeleženci v prometu zaradi svoje neizkušenosti najranljivejši. V ta namen izvajamo številne aktivnosti, podpiramo pa tudi prizadevanja ostalih akterjev, ki se na različne načine trudijo prispevati k večji varnosti na naših cestah. Tako smo podprli tudi aktualno medijsko akcijo, poimenovano Vozi varno, pomisli na otroke! Učenci pa lahko sodelujejo v nagradni igri.

Več

19.sep.2019

Na konferenci Poslovna forenzika Bobnarjeva izpostavila: zadnje desetletje so najbolj zaznamovala gospodarska in korupcijska kazniva dejanja, ki običajno povzročijo tudi največjo materialno škodo

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je včeraj svoja vrata odprla konferenca Poslovna forenzika, ki se bo danes zaključila s temo o uporabi umetne inteligence v boju zoper prevare. Kot je v svojem nagovoru dejala generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, so zadnje desetletje zagotovo najbolj zaznamovala gospodarska in korupcijska kazniva dejanja, pri katerih je običajno povzročena tudi največja materialna škoda. Med vsemi gospodarskimi kaznivimi dejanji najbolj izstopa kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki letos dosega kar 60-odstotni delež.

Več

18.sep.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 16-letne Perle Santane Osoria iz Ljubljane, ki je bila pogrešana od začetka septembra 2019.

Več

17.sep.2019

9. posvet E-zlorabe otrok: Pri e-zlorabah je ključna množična preventiva

Na Fakulteti za družbene vede danes, 17. septembra 2019, poteka deveti posvet na temo zlorab otrok na internetu. Organizatorji posveta prijavna točka Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so ponovno zabeležili velik interes strokovne javnosti za obravnavo te problematike. Posveta se namreč udeležuje več kot 250 slušateljev iz vrst policije, tožilstev, sodišč, socialnih služb, nevladnih organizacij, šolstva in industrije.

Več

16.sep.2019

Uspešno opravljeno zahtevno varovanje visokih gostov na zasedanju Vojaškega odbora zveze Nato

Med 13. in 15. septembrom 2019 je slovenska policija uspešno opravila še eno od zahtevnih varovanj, in sicer visokih gostov, ki so se udeležili zasedanja Vojaškega odbora zveze Nato. Na zasedanju je sodelovalo okoli 400 tujih visokih gostov iz celotne Evrope, kar je z vidika zagotavljanja varnosti in logističnih priprav izjemno zahteven izziv.

Več

16.sep.2019

Preklic javne dražbe za prodajo stanovanja v Šmarju pri Jelšah

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo preklic javne dražbe za prodajo zasedenega stanovanja (ID znak 1200-338-10) v Šmarju pri Jelšah (Cankarjeva ulica 7), ki je bila razpisana za 26. septembra 2019 ob 9. uri. Postopek prodaje stanovanja po metodi javne dražbe se ustavi.

Več

16.sep.2019

Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje Daneta Milieva, pogrešanega od 13. septembra. 

Več

13.sep.2019

9. posvet o problematiki zlorab otrok na spletu - vabilo medijem

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabimo na 9. posvet na temo zlorab otrok na internetu. Posvet bo v torek, 17. septembra 2019, na Fakulteti za družbene vede, z začetkom ob 9. uri. Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Več

12.sep.2019

Ljubljanski policisti ravnali zakonito, 49-letni ugrabitelj avtobusa umrl zaradi odpovedi srca, ki ni bila posledica uporabe prisilnih sredstev

V Ljubljani je 4. aprila letos moški ugrabil enega izmed avtobusov potniškega prometa. Med policijskim postopkom je osumljenec umrl. Postopek policistov je preverila komisija, ki jo je na podlagi tretjega odstavka 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije imenovala generalna direktorica policije. Gre za ustaljeno prakso preverjanja zakonitosti in strokovnosti izvedenih pooblastil policistov v posebej občutljivih primerih, kakršen je bil tudi ta.

Več

11.sep.2019

Slovenska policija sodelovala v mednarodni operaciji pod okriljem Europola, v kateri je sodelovalo 30 držav v boju proti kriminalu na Zahodnem Balkanu

The Joint Action Day (JAD) Western Balkans 2019 – skupni akcijski dnevi na Zahodnem Balkanu so mednarodna operacija, v kateri so sodelovali policisti in uslužbenci organov kazenskega pregona iz 30 držav, 8 agencij in mednarodnih organizacij, združenih z namenom spopadanja s štirimi prioritetami EMPACT, evropske multidisciplinarne platforme za boj proti kriminalnim grožnjam (v ang. European Multidisciplinary Platform against Criminal Threats). Gre za boj proti trgovanju z orožjem, nezakonitim migracijam, goljufijam z dokumenti in trgovini z drogami.

Več

11.sep.2019

Na že 14. Otroškem bazarju se bo z malimi navihanci družila tudi ekipa nasmejanih policistov - vabilo

To soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra 2019, se na Gospodarsko razstavišče ponovno vrača Otroški bazar, popolno doživetje za otroke in družine. Letošnji, že 14. bazar, bo tradicionalno poskrbel za bogate zabavne, izobraževalne in ustvarjalne vsebine. Tam bomo tudi policisti!

Več

10.sep.2019

Policijski pes Fire išče nov dom - javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja službenega psa pasme nemški kratkodlaki ptičar z imenom Fire. Poležen je bil 13. aprila 2016 in je mikročipiran, ima potni list. Rok za oddajo ponudb je 27. september 2019.

Več

10.sep.2019

Notranje ministrstvo prodaja stavbno zemljišče v Radljah ob Dravi - ponovna javna dražba

Ministrstvo za notranje zadeve objavlja ponovno javno dražbo za prodajo stavbnega zemljišča v izmeri 1.930 m2 v Radljah ob Dravi. Ponovna javna dražba bo 2. oktobra 2019 ob 11. uri na Ministrstvu za notranje zadeve, na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

10.sep.2019

Nove lastnike iščejo tri nove, ročne pametne ure - ponovno javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve objavlja ponovno javno zbiranje ponudb za prodajo treh novih ročnih pametnih ur. Rok za oddajo ponudb je 27. september 2019.

Več