Sporočila za javnost PU Murska Sobota1.jun.2023

Objavljamo sliko fotorobota roparja pošte v Lendavi. Ga morda prepoznate?

Včeraj, 31. maja 2023, malo po 10. uri se je v Lendavi zgodil oborožen rop pošte. Policija storilca še vedno išče. Objavljamo sliko fotorobota. Če ga prepoznate, nam to sporočite.

Več

4.maj2023

Novi načelnik Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota

Vodenje Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota je 1. maja 2023 prevzel Anton Kreslin, ki je pred tem enoto po pooblastilu vodil skoraj leto dni.

Več

30.mar.2023

V Ljutomeru se je na strokovnem posvetu o medvrstniškem nasilju zbralo več kot 240 udeležencev

V organizaciji Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota je danes, 30. marca 2023, v Ljutomeru potekal strokovni posvet z naslovom Medvrstniško nasilje. Zaradi vse bolj pereče problematike medvrstniškega nasilja v družbi je bil posvet namenjen krepitvi sodelovanja med različnimi ustanovami na tem področju. Udeleženci so zato obravnavali dogodke in izzive, s katerimi se vsi skupaj srečujemo v zadnjem obdobju.

Več

17.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 19. marca 2023, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 28. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v mestu Murska Sobota in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

3.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 5. marca 2023, bo ob 15. uri v Murski Soboti odigran 25. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na dogodku pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja, izvajala poostrene aktivnosti.

Več

24.nov.2022

V Murski Soboti skupaj s pomurskim centrom za socialno delo in mestno občino organizirali strokovni posvet o nasilju v družini

Začenjajo se mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Ob tej priložnosti je Policijska uprava Murska sobota danes, 24. novembra 2022, skupaj s Centrom za socialno delo Pomurje in Mestno občino Murska Sobota organizirala strokovni posvet z naslovom Nasilje v družini – kako zaščititi otroka.

Več

14.okt.2022

Na letošnjem razpisu za evropsko nagrado za socialne storitve sodelujemo tudi pomurski policisti. Svoj glas za nas lahko oddate do 28. oktobra!

Meddinstitucionalna skupina za preprečevanje nasilja v družini Pomurje, v kateri sodelujemo tudi predstavniki Policijske uprave Murska Sobota, se je izmed 84 prijavljenih kandidatov za evropsko nagrado za socialne storitve za letošnje leto uvrstila v ožji izbor šestih. Do 28. oktobra 2022 lahko tudi vi oddate svoj glas podpore.

Več

16.sep.2022

Sobotno nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v soboto, 17. septembra 2022, ob 20.15 odigrana nogometna tekma med kluboma Mura in Olimpija. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

26.avg.2022

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 28. avgusta 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigrana nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

27.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo jutri, 28. julija 2022, med domačim klubom Mura in irskim klubom St. Patricks Athletic odigrana nogometna tekma 2. kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

13.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v četrtek, 14. julija 2022, odigrana nogometna tekma 1. kroga kvalifikacij UECL med kluboma Mura in Sfintul Gheorghe. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

9.mar.2022

Policija bo na jutrišnji tekmi med Muro in Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje

Jutri, 10. marca 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 26. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpijo. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in Ljubljane, bo policija izvajala poostrene aktivnosti, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

17.jan.2022

Policijska postaja Murska Sobota ima novega načelnika

Vodenje Policijske postaje Murska Sobota je 15. januarja 2022 prevzel novi načelnik, Janko Šobak. Vodenje postaje mu je ob prisotnosti direktorja Policijske uprave Murska Sobota Damirja Ivanččiča predal Bojan Ribič, pomočnik načelnika, ki je do sedaj po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil enoto.

Več

13.jan.2022

Tisa in Bisa – zgodba o novem prijateljstvu

Nekatere "pasje" zgodbe imajo res srečen konec. V Policiji zelo vestno skrbimo za naše zveste štirinožne partnerje. Tudi takrat, ko gredo v pokoj, se vodniki trudijo, da bi jih, če le imajo za to ustrezne razmere, obdržali doma. Ko to ni mogoče, jim poiščemo kar se da primerne nove lastnike. Zadovoljni smo, ko vidimo, da nam je to uspelo, in vedno z velikim veseljem prebiramo pisma lastnikov, ki nam z navdušenjem poročajo o svojih novih družinskih članih in njihovih prigodah v novem domu.

Več

26.nov.2021

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

To nedeljo, 28. novembra 2021, bo ob 20.15 v Murski Soboti odigran 18. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in Maribora, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zato bo v tem času v Murski Soboti in ožji ter širši okolici mesta povečana prisotnost policistov.

Več