Sporočila za javnost PU Maribor1.jul.2024

"Mi z Vošnjakove 1." Ob 50. obletnici objekta PP Maribor I v Mariboru posebej slovesno

Na dvorišču nekdanjega domovanja družine Scherbaum, ki je danes dom Muzeja narodne osvoboditve Maribor, nas je 28. junija 2024, ob okrogli obletnici odprtja zgradbe PP Maribor I, združil spoštljiv odnos do zgodovine.

Več

28.jun.2024

Vodenje policijskih postaj Ruše in Rače prevzemata Tomislav Sledič in Mitja Grajfoner

Vodenje policijskih postaj Ruše in Rače prevzemata Tomislav Sledič in Mitja Grajfoner. Dosedanja načelnika: Milan Polajžar, ki je vodil PP Ruše, in Roman Muršič, ki je bil na čelu PP Rače, se namreč upokojujeta.

Več

24.maj2024

V finalu Otroške varnostne olimpijade tekmovalo 18 najboljših ekip z območja PU Maribor

Na Osnovni šoli Kidričevo je včeraj, 23. maja 2024, potekala finalna prireditev 16. Otroške varnostne olimpijade, v okviru katere se osnovnošolci na igriv in zabaven način preizkušajo v znanju in preverjanju spretnosti s področja varnosti. Zbralo se je 18 najboljših ekip z območja Policijske uprave Maribor.

Več

22.maj2024

Na Štengijadi za dober namen po stopnicah teklo 91 policijskih ekip

Policisti smo bili letos ponovno humanitarni. Včeraj, 21. maja 2024, je potekala prireditev Štengijada, ki jo že deseto leto zapored organizira Policijska uprava Maribor. Na grič Kalvarija se je za dober namen letos po 454 stopnicah podalo kar 91 ekip.

Več

8.maj2024

S prvim predtekmovanjem zagnali 16. Otroško varnostno olimpijado

S prvim predtekmovanjem, ki je v torek, 7. maja 2024, potekalo v Ormožu, se je začela letošnja Otroška varnostna olimpijada, ki jo Policijska uprava Maribor skupaj s partnerji pripravlja že šestnajstič.

Več

3.maj2024

Grajski dan s ptujskimi policisti – vabilo v Dornavo

Policisti Policijske postaje Ptuj vas v četrtek, 9. maja 2024, vabijo na 3. Grajski dan s policisti, ko bodo ob dvorcu Dornava s predstavitvijo opreme in svojega dela razveselili najmlajše.

Več

8.apr.2024

Mariborski kriminalisti preiskali umor 33-letne ženske s Ptuja

V zvezi z s smrtjo 33-letne ženske s Ptuja so na Policijski upravi Maribor danes, 8. aprila 2024, v izjavi za javnost pojasnili podrobnosti preiskave.

Več

8.apr.2024

V Spodnjih Hočah v prometni nesreči udeleženi voznica avtomobila znamke Honda in kolesarka - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila 6. aprila 2024 ob 10.40 v krožnem krožišču v neposredni bližini naslova Glaserjev trg 1, Spodnje Hoče.

Več

11.mar.2024

Policisti PU Maribor uspešno preiskali več ropov bencinskih servisov, prijeta dva osumljenca

Mariborski policisti smo uspešno preiskali več kaznivih dejanj ropov, ki smo jih obravnavali med novembrom in februarjem letos. Z intenzivno kriminalistično preiskavo in usmerjenimi aktivnostmi policistov ter z različnimi oblikami policijskega dela smo uspeli identificirati dva moška, ki ju utemeljeno sumimo, da sta izvršila pet ropov na območju Maribora.

Več

23.feb.2024

Ste videli včerajšnji rop v Mariboru?

Včeraj, 22. februarja 2024, so bili policisti policijske uprave Maribor okoli 12. ure obveščeni o ropu v eni od poslovalnic v bližini Titove ceste v Mariboru.

Več

22.jan.2024

Kazenske ovadbe zoper četverico zaradi 26 požarov in eksplozij na območju Maribora, škode za 600.000 evrov

Na Policijski upravi Maribor smo med aprilom in novembrom prejeli večje število prijav požarov na območju Maribora in v bližnji okolici. Z opravljenimi ogledi in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je večje število naznanjenih zadev nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja.

Več

18.jan.2024

Razglasili tri najboljše komunikacijske kampanje študentov, sodelujočih v letošnjem projektu Kreakcija

Znana so imena avtorjev treh najboljših komunikacijskih kampanj študentov, ki jih je izbrala komisija v okviru projekta Kreakcija (družbeno odgovorna in kreativna akcija). Zaključila se je namreč že četrta izvedba tega projekta, ki ga pripravlja Policijska uprava Maribor skupaj z Inštitutom za medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) pri Univerzi v Mariboru in v sodelovanju s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Več

5.dec.2023

Mariborski policisti skupaj z zdravniki pozvali k varnim praznikom, brez uporabe pirotehničnih sredstev

Danes je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor potekala novinarska konferenca o nevarnostih uporabe pirotehničnih sredstev, na kateri smo sodelovali tudi mariborski policisti. Vsi si namreč želimo in prizadevamo, da bi bili praznični dnevi varni, žal pa se vsako leto znova tako zdravstveni delavci kakor policisti srečujemo s kršitvami in poškodbami zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov, in kar je še huje, so te žal prisotne tudi med otroki.

Več

18.okt.2023

Letošnji, 20. posvet Mladi in kriminal privabil več kot 200 udeležencev

Včerajšnji posvet Mladi in kriminal, ki ga na Policijski upravi Maribor pripravljajo že 20 let, je bil letos posebej svečan. Več kot 200 udeležencev so nagovorili: državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Helga Dobrin, namestnik generalnega direktorja mag. Robert Ferenc, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič in direktor PU Maribor Beno Meglič.

Več

2.okt.2023

Načrtujete jesenski pohod, pa čeprav le na bližnji hrib? Ustrezno se pripravite!

Četudi ne obiskujete "večtisočakov" in visokih gorskih vrhov, ampak se radi odpravite le na bližji hrib ali v gozd, morda nabirat gobe ali kostanj, je dobro upoštevati nekaj koristnih nasvetov. Mariborski policisti so zato včeraj, 1. oktobra 2023, na območju slapov Šumik izvedli preventivno aktivnost in mimoidoče opozarjali na nekatere pohodniške nevarnosti.

Več