Sporočila za javnost PU Nova Gorica9.jul.2024

Novogoriški policisti na Idrijskem odkrili enega večjih laboratorijev za gojenje konoplje v Sloveniji

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so na Idrijskem našli enega večjih laboratorijev za gojenje konoplje v državi in zasegli 44 kg te prepovedane droge. Pred kratkim so namreč uspešno preiskali kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zankonika - KZ-1).

Več

17.jun.2024

Dežurna ekipa za reševanje v gorah zadnji vikend s policijskim helikopterjem opravila več zahtevnih reševanj

Dežurna ekipa za reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj, 16. junija 2024, opravila štiri zahtevna reševanja in v zdravstvene ustanove prepeljala več poškodovancev. Obravnavani so bili pohodniki ter udeleženka soteskanja in jadralni padalec.

Več

4.jun.2024

Vodenje Policijske uprave Nova Gorica prevzel Robert Feltrin

Vodenje Policijske uprave Nova Gorica je v soboto, 1. junija 2024, po pooblastilu generalnega direktorja policije prevzel Robert Feltrin. Policijsko upravo bo vodil začasno, do imenovanja novega direktorja uprave.

Več

26.apr.2024

Nedeljsko nogometno tekmo med Gorico in Primorjem bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje – opozorilo

Ljubitelji nogometa si bodo lahko v nedeljo, 28. aprila 2024, ob 20. uri v Športnem parku Nova Gorica ogledali nogometno srečanje 2. slovenske nogometne lige med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo ekipo ND Primorje. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Več

4.apr.2024

V Ajdovščini vlomili v trgovino in ukradli večje število očal - poziv očividcem

V sredo zjutraj, 3. aprila 2024, je bila Policija obveščena, da je bilo ponoči vlomljeno v poslovne prostore ene od trgovin v Ajdovščini na Goriški cesti. Neznani storilec je ukradel večje število očal in drugih predmetov.

Več

4.apr.2024

K večji prijaznosti Nove Gorice za slepe in slabovidne pešce prispevali tudi policisti

Člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica so se včeraj, 3. aprila 2024, seznanili z novimi prilagoditvami, ki jim lajšajo hojo po Novi Gorici. Pri sprehodu skozi mesto so se jim pridružili predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in novogoriške mestne občine z županom Samom Turelom na čelu. Predsednik medobčinskega društva Igor Miljavec je ob zaključku sprehoda poudaril, da za Novo Gorico zdaj zares lahko rečemo, da je postala prijazna za slepe in slabovidne pešce. Do tega rezultata je privedlo zgledno sodelovanje med društvom, policijo in lokalno skupnostjo. Uspešen model sodelovanja prevzemajo tudi druge občine in na ta način izboljšujejo dostopnost za slepe in slabovidne pešce ter osebe na vozičkih.

Več

21.mar.2024

V Tolminu in Kromberku pri Novi Gorici tudi letos delavnici za motoriste pred začetkom motoristične sezone – vabilo

Novogoriški policisti vabijo na že tradicionalno motodelavnico pred začetkom nove motoristične sezone, ki bo v soboto, 23. marca 2024, od 11. ure naprej, v Tolminu (športni park Na Logu pod nekdanjo vojašnico). Obenem obveščajo, da bo v nedeljo, 24. marca 2024, od 9. do 13. ure podoben preventivni dogodek za motoriste tudi na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta). Obiskovalci se bodo lahko preizkusili na poligonu in si ogledali starodobnike.

Več

1.mar.2024

Policisti v Idriji organizirajo dan odprtih vrat – vabilo

Idrijski policisti vas vabijo, da jih v torek, 5. marca 2024, od 8.30 do 16.00, obiščete na Policijski postaji Idrija (Gregorčičeva ulica 5), saj bodo organizirali dan odprtih vrat z različnimi preventivnimi in promocijskimi aktivnostmi. Zainteresiranim občanom bodo poskušali približati poklic policista in jim predstaviti, kaj počnemo in kako raznoliko je naše delo. Dobrodošli!

Več

26.feb.2024

Novogoriški kriminalisti zaključili preiskavo primera voznika, ki je skušal podkupiti policista

Novogoriški kriminalisti so uspešno preiskali kaznivo dejanje zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva na Goriškem, ko je alkoholizirani voznik decembra lani s 1.000 evri poskušal podkupiti policista, da mu ta ne bi izrekel kazni.

Več

15.avg.2023

Idrijski policisti pomagali obvarovati zaradi plazov ogrožene stanovalce in njihove hiše, med njimi tudi tako, ki je stara 300 let

Pretekli teden je tudi Idrijo zajelo močno neurje z izjemnimi padavinami. Zaradi obilice dežja so narasli hudourniki, na več mestih pa je prišlo tudi do proženja zemeljskih plazov. Eden od njih je resno ogrozil Idrijsko Rudarsko hišo na Bazoviški ulici v Idriji, ki spada v kulturno dediščino Idrije, ter še dve sosednji stanovanjski hiši.

Več

12.avg.2023

Reševanje dečka s Krnskega jezera: zahvala, ki napolni srce

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera.

Več

26.jul.2023

Zaradi močnih nočnih neurij na Bovškem policisti pomagali skavtom in tabornikom

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 25. julija 2023, v večernih urah pomagali skavtom in tabornikom na območju Policijske postaje Bovec (v Občini Bovec in v Občini Kobarid) zaradi napovedanih močnih neurij v večernem in nočnem času.

Več

14.jul.2023

Previdno pri nenapovedanih obiskih neznancev, lahko vas okradejo!

Opozarjamo občane, naj bodo previdni pri nenapovedanih obiskih neznancev, ki na domovih ponujajo različne storitve in izdelke. Marsikdo v resnici ni ta, za kogar se izdaja!

Več

21.jun.2023

Divja vožnja voznika mercedesa iz Nove Gorice v Italijo - poziv očividcem

Včeraj, 20. junija okoli 16. ure, so policisti v Novi Gorici na predpisan način (s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom) ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, sive barve, goriškega registrskega območja, ki pa ni upošteval njihovih znakov in je s pospešeno vožnjo zapeljal na Gregorčičevo ulico. Nato je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri Erjavčeve ulice. Kljub temu, da so ga novogoriški policisti, ki so vozili za njim na primerni razdalji, ves čas ustavljali z modro svetilko in kratkim zvočnim signalom s sireno, pobegli voznik tega ni upošteval in je z nevarno vožnjo nadaljeval v smeri Italije.

Več

1.jun.2023

V Šempetru pri Gorici voznica z ogledalom zadela pešca - poziv voznici in očividcem

V torek, 30. maja 2023, se je okoli 6.50 v Šempetru pri Gorici, v ulici Polje, zgodila prometna nesreča, ko je osebno vozilo na prehodu za pešce zbilo pešca.

Več