Sporočila za javnost PU Nova Gorica25.nov.2020

Sam se je izdal: policisti opazili moškega, ki je v smeti odvrgel vrečko, polno konoplje, po hišnih preiskavah odkrili še laboratorij za njeno gojenje

Policisti so pretekli teden v Novi Gorici med nadzorom opazili moškega, ki je v zabojnik za komunalne odpadke pri poslovnem objektu odvrgel večjo plastično vrečo, iz katere je bilo zaznati močan vonj po prepovedani drogi konoplji. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja oz. ekološkega otoka, pri čemer je bilo v zabojnikih za odpadke najdeno 600 g rastlin oz. rastlinskih delov, za katere je obstajal sum, da gre za konopljo. Prav tako so bile najdene tudi naprave in priprave ter pripomočki za gojitev konoplje.

Več

24.nov.2020

Idrijski policisti pozivajo: so med najdenimi in ukradenimi predmeti morda tudi vaši?

Idrijski policisti so pri svojem delu našli ali zasegli več predmetov. Med njimi so gorsko kolo, kolesarski čevlji, ura, šotorsko platno itd. Njihovi lastniki še vedno niso znani. So kateri od predmetov morda vaši? Med drugim so tu tudi predmeti, ki so jih prejšnji teden zasegli 32-letnemu tujcu, za katerega obstaja sum, da je izvršil več kaznivih dejanj v Idriji in bližnji okolici.

Več

8.sep.2020

Policisti PU Nova Gorica izvedli že drugi skupni nadzor nad jadralnimi padalci in zmajarji

Policisti PU Nova Gorica so minulo soboto, 5. septembra, skupaj z letalskimi nadzorniki in nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo RS na pristajališčih za jadralne padalce in zmajarje na Ajdovskem in v Zgornjem Posočju izvedli že drugi skupni nadzor v letošnjem letu.

Več

3.jul.2020

Policija in agencija za civilno letalstvo na Goriškem izvedli prvi skupni nadzor nad jadralnimi padalci in zmajarji

Na območju policijskih postaj Ajdovščina, Nova Gorica in Bovec so policisti Policijske uprave Nova Gorica minulo nedeljo, 28. junija, obiskali pristajalna mesta za jadralne padalce in zmajarje. Skupaj z letalskimi nadzorniki in nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo RS (v nadaljevanju: Agencije) so preverjali, ali jadralni padalci in zmajarji spoštujejo določbe Uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu. Gre za prvi tovrstni primer skupnega nadzora policije in Agencije na območju novogoriške policijske uprave. 

Več

19.jun.2020

Ob dnevu policije presenečamo tudi na severnem Primorskem, tokrat motoriste!

Na severnem Primorskem je zadišalo po bencinu! Tokrat smo presenetili motoriste! Območje novogoriške policijske uprave je med njimi izjemno priljubljeno, saj je znano po čudoviti pokrajini, a tudi številnih ovinkastih cestah, ki skrivajo svoje pasti. Zato smo policisti motoristi zanje pripravili krajši trening varne vožnje ... Oglejte si video!

Več

16.jun.2020

V Vipavi voznica svetlejšega vozila z ogledalom zadela mlajšega kolesarja - poziv voznici in očivdcem

Včeraj, 15. junija 2020, so ob 20.48 policiste Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na območju Vipave. V nesreči sta bila udeležena mlajši kolesar, otrok, ki se je lažje poškodoval, in neznana voznica neznanega osebnega avtomobila.

Več

27.maj2020

V včerajšnjem streljanju na Goriškem vpletenih več oseb - poziv očividcem

Policijska uprava Nova Gorica je bila včeraj, 26. maja 2020, ob 17.09 obveščena o streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na kraj dogodka napotene policijske patrulje in kriminalisti, vendar na kraju ni bilo nikogar, v dogodku tudi ni bila poškodovana nobena oseba. Po do sedaj zbranih obvestilih je v navedenem dogodku prišlo do uporabe strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe, ki še niso bile izsledene.

Več

30.apr.2020

Novogoriški kriminalisti in policisti pri hišni preiskavi 27-letniku zasegli več snovi in rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 29. aprila 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem. Pri hišni preiskavi so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Več

5.mar.2020

Na regionalni cesti izven naselja Prvačina voznik prehiteval "v škarje" in povzročil nesrečo - poziv neznanemu vozniku in očividcem

V sredo, 4. marca 2020, se je ob 16.45 na regionalni cesti izven naselja Prvačina zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke, svetlejše (bele ali sive) barve, neznanega registrskega območja, 45-letni voznik osebnega avtomobila in 37-letni kolesar. Po do sedaj zbranih podatkih se je nesreča zgodila zaradi prehitevanja "v škarje" s strani neznanega voznika, ki je vozil iz Dombrave proti Dornberku.

Več

28.jan.2020

V Novi Gorici mlajši moški oropal dekle - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so bili včeraj, 27. januarja ob 11.25 obveščeni o ropu, ki se je zgodil tega dne okoli 7.30 na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Moški, star med 25 in 30 let, visok okoli 190 cm, srednje postave, je z nožem zagrozil mlajšemu dekletu, ki je sedelo na klopci. Od dekleta je zahteval denarnico, iz katere je vzel manjšo vsoto gotovine in odšel neznano kam. Govoril je s primorskim naglasom.

Več

27.nov.2019

Novogoriški policisti v Tolminu organizirali delovni posvet pred začetkom smučarske sezone

Kot vsako leto smo novogoriški policisti tudi letos organizirali delovni posvet pred začetkom letošnje smučarske sezone. Potekal je 20. novembra v prostorih Policijske postaje Tolmin in je bil namenjen zagotavljanju večje varnosti smučarjev in odpravljanju pomanjkljivosti na smučiščih.

Več

14.okt.2019

Predstavniki PU Nova Gorica in socialni delavci na posvetu o preprečevanju nasilja v družini

Na Policijski upravi Nova Gorica je 3. oktobra potekal delovni posvet med predstavniki PU Nova Gorica in strokovnimi delavci CSD Severna Primorska, in sicer na temo preprečevanja nasilja v družini. Uspešnost reševanja te problematike je mogoče zagotoviti le s celovitim in skupinskim pristopom tako policije kot drugih državnih in nevladnih organizacij, zato so takšni posveti zelo pomembni.

Več

4.okt.2019

Novogoriški kriminalisti preiskali kaznivo dejanje nedavnega umora na Bovškem

Po sredinem umoru na Bovškem, ko je 34-letni moški podlegel hudim telesnim poškodbam, ki mu jih je zadal 24-letni osumljenec, smo danes, 4. oktobra, na Policijski upravi Nova Gorica podrobneje predstavili izsledke kriminalistične preiskave.

Več

23.sep.2019

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali poskus uboja in več premoženjskih kaznivih dejanj na območju Ajdovščine

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so prijeli osumljenca za poskus uboja, ki se je minuli teden oz. v sredo, 18. septembra 2019, v zgodnjih večernih urah zgodil v Ajdovščini. Dosedanje izsledke kriminalistične preiskave suma storitve kaznivega dejanja je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici predstavil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

Več

20.sep.2019

V prometni nesreči v Novi Gorici poškodovan otrok, voznica belega vozila in italijanskih registrskih številk odpeljala s kraja - poziv očividcem

V četrtek, 20. septembra 2019, se je v središču Nove Gorice zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan pešec (otrok). Policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica so bili ta dan ob 8.47 obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Nesreča se je zgodila na Delpinovi ulici v neposredni bližini večje poslovno-stanovanjske zgradbe v središču Nove Gorica. Nesrečo je po prvih ugotovitvah povzročila neznana voznica osebnega avtomobila, bele barve, italijanskih registrskih številk.

Več