Sporočila za javnost PU Nova Gorica1.jun.2023

V Šempetru pri Gorici voznica z ogledalom zadela pešca - poziv voznici in očividcem

V torek, 30. maja 2023, se je okoli 6.50 v Šempetru pri Gorici, v ulici Polje, zgodila prometna nesreča, ko je osebno vozilo na prehodu za pešce zbilo pešca.

Več

24.mar.2023

Delavnici za motoriste pred začetkom motoristične sezone bosta ta vikend v Tolminu in Kromberku pri Novi Gorici – vabilo

Novogoriški policisti vabijo na že tradicionalno motodelavnico pred začetkom nove motoristične sezone, ki bo v soboto, 25. marca 2023, od 11. ure naprej, v Tolminu (športni park Na Logu pod nekdanjo vojašnico). Obenem obveščajo, da bo v nedeljo, 26. marca 2023, od 9. do 11. ure podoben preventivni dogodek za motoriste tudi na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta). Obiskovalci se bodo lahko preizkusili na poligonu, si ogledali starodobnike in se ob 12. uri pridružili krajši skupinski turistični vožnji.

Več

20.feb.2023

Na strokovnem posvetu o medvrstniškem nasilju v Novi Gorici več kot 30 predstavnikov policije, osnovnih šol in centrov za socialno delo

Policijska postaja Nova Gorica je 14. februarja 2023 pripravila strokovni posvet na temo medvrstniškega nasilja, ki so se ga poleg uslužbencev Policijske uprave Nova Gorica udeležili tudi ravnatelji več osnovnih šol na Severnem Primorskem, med udeleženci pa so bili tudi predstavniki Centra za socialno delo Severna Primorska, skupaj več kot 30 udeležencev.

Več

27.jan.2023

Burja v Vipavski dolini. Zaradi številnih kršitev voznikov težkih tovornih vozil policisti še poostrili nadzor na severnem Primorskem

Vremenske razmere so ta mesec pogosto ovirale promet tudi na območju Vipavske doline in tudi v zadnjih dneh je močna burja na severnem Primorskem presenetila marsikaterega voznika. Žal pa so se mnogi vozniki težkih tovornih vozil kljub močni burji odpravili na pot in s tem ogrožali prometno varnost. Policisti smo zato na tamkajšnjih cestah še poostrili nadzor.

Več

13.dec.2022

Poskusi diskreditacije direktorja Policijske uprave Nova Gorica Evgena Govekarja so popolnoma neutemeljeni – odziv

V preteklih dneh je bilo v več medijskih člankih v povezavi s pismom notranje ministrice mag. Tatjane Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjana Lindava zaslediti tudi razne navedbe o direktorju Policijske uprave Nova Gorica Evgenu Govekarju. Med drugim v kontekstu tudi kot zahtevo po njegovi zamenjavi že 31. maja 2022. V posameznih medijih se ga je posledično na različne načine domnevno povezovalo tudi z določeno politiko.

Več

4.dec.2022

Na Tolminskem potekal zaključek likovnega natečaja in preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov

V avli knjižnice Cirila Kosmača v Tolminu je 2. decembra 2022 potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov, ki smo jo tudi letos organizirali in izvedli na območju Policijske uprave Nova Gorica za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem.

Več

4.nov.2022

V Mostu na Soči ponoči vlomili v bencinski servis - poziv očividcem

Danes, 4. novembra 2022, so bili policisti nekaj minut po 4. uri zjutraj obveščeni o vlomu v poslovne prostore bencinskega servisa v naselju Most na Soči v občini Tolmin. Po prvih podatkih sta dva neznana zamaskirana storilca odtujila nekaj tobačnih izdelkov in po izvršenem kaznivem dejanju s kraja odšla neznano kam.

Več

27.okt.2022

Poteka celovita preiskava dogodka v okolici Nove Gorice, v katerem je bilo uporabljeno strelno orožje

Po sinočnjem nesrečnem dogodku v okolici Nove Gorice smo danes, 27. oktobra 2022, predstavili dosedanje izsledke obravnave tega dogodka. Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar je v izjavi za javnost povedal, da je včeraj, 26. oktobra 2022, v zgodnjih večernih urah prišlo do uporabe strelnega orožja v okolici Nove Gorice, pri čemer je ena oseba storila samomor.

Več

26.okt.2022

Ajdovski policisti prijeli 45-letnika, ki se je izdajal za kriminalista in starejšim osebam odtujeval denar

Policisti PU Nova Gorica so bili v začetku oktobra obveščeni, da je takrat še neznani storilec v telefonskem pogovoru lažno prepričal starejšo oškodovanko, da je kriminalist oz. pooblaščena uradna oseba in da potrebuje njeno pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. V nadaljevanju je oškodovanka s storilcem odšla na eno od bank na Ajdovskem in dvignila določeno vsoto gotovine ter jo izročila neznancu.

Več

21.okt.2022

Novogoriški policisti pozivamo k spoštljivemu odnosu na nedeljski nogometni tekmi med kluboma Gorica in Olimpija

Na stadionu v Športnem parku Nova Gorica bo v nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 17.30 odigrana nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige med kluboma Gorica in Olimpija. Poleg večjega števila domačih navijačev pričakujemo tudi obisk organiziranih navijačev in privržencev gostujočega kluba.

Več

5.jul.2022

Policisti na Goriškem zasegli več ukradenih gorskih koles. Ali je katero vaše?

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 30. junija 2022 obravnavali voznika kombija, ki je prevažal več koles, električni skiro in e-motor. Policisti so predmete, za katere voznik ni znal pojasniti njihovega izvora, zasegli in pripeljali v hrambo na policijsko postajo, saj so nekatera od vozil (dve kolesi in e-motor) prepoznali kot ukradena.

Več

6.jun.2022

Z obsežno preiskavo razkrili kriminalno združbo, ki je na Severnem Primorskem in v Italiji preprodajala prepovedane droge

Na Policijski upravi Nova Gorica smo danes, 6. junija 2022, predstavili dosedanje izsledke obsežne kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete, v kateri je bila razkrita kriminalna združba, ki se je na Severnem Primorskem in posredno tudi v Italiji ukvarjala s prodajo prepovedanih drog (konoplje, metamfetamina, kokaina, heroina). Vseh ovadenih osumljencev je devet, in sicer so z območja Ljubljane ter okolice Nove Gorice in Ajdovščine.

Več

23.maj2022

Na Severnem Primorskem izvedli dvodnevno preventivno akcijo Hitrost in posledice v prometnih nesrečah

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je minuli vikend, 21. in 22. maja 2022, med 9. in 12. uro potekala preventivna akcija, poimenovana Hitrost in posledice v prometnih nesrečah. Pobudnica akcije je bila policijska uprava, pri aktivnostih pa so sodelovali občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občinski redarji in motoristi različnih motoklubov na Severnem Primorskem.

Več

13.maj2022

Sobotno nogometno tekmo med Gorico in Primorjem bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

Na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici bo v soboto, 14. maja 2022, ob 17.15 odigrana nogometna tekma 2. slovenske nogometne lige med kluboma ND Gorica in ND Primorje. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Več

29.apr.2022

Fabjan Kontestabile odhaja v pokoj, Policijsko upravo Nova Gorica bo odslej vodil Evgen Govekar

Policijska uprava Nova Gorica bo v nedeljo, 1. maja 2022, dobila novega direktorja. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je na ta položaj imenoval Evgena Govekarja, ki je bil pred tem na Policijski upravi Nova Gorica od leta 2006 vodja Sektorja uniformirane policije.

Več