Sporočila za javnost PU Nova Gorica5.jul.2022

Policisti na Goriškem zasegli več ukradenih gorskih koles. Ali je katero vaše?

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so 30. junija 2022 obravnavali voznika kombija, ki je prevažal več koles, električni skiro in e-motor. Policisti so predmete, za katere voznik ni znal pojasniti njihovega izvora, zasegli in pripeljali v hrambo na policijsko postajo, saj so nekatera od vozil (dve kolesi in e-motor) prepoznali kot ukradena.

Več

6.jun.2022

Z obsežno preiskavo razkrili kriminalno združbo, ki je na Severnem Primorskem in v Italiji preprodajala prepovedane droge

Na Policijski upravi Nova Gorica smo danes, 6. junija 2022, predstavili dosedanje izsledke obsežne kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete, v kateri je bila razkrita kriminalna združba, ki se je na Severnem Primorskem in posredno tudi v Italiji ukvarjala s prodajo prepovedanih drog (konoplje, metamfetamina, kokaina, heroina). Vseh ovadenih osumljencev je devet, in sicer so z območja Ljubljane ter okolice Nove Gorice in Ajdovščine.

Več

23.maj2022

Na Severnem Primorskem izvedli dvodnevno preventivno akcijo Hitrost in posledice v prometnih nesrečah

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je minuli vikend, 21. in 22. maja 2022, med 9. in 12. uro potekala preventivna akcija, poimenovana Hitrost in posledice v prometnih nesrečah. Pobudnica akcije je bila policijska uprava, pri aktivnostih pa so sodelovali občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, občinski redarji in motoristi različnih motoklubov na Severnem Primorskem.

Več

13.maj2022

Sobotno nogometno tekmo med Gorico in Primorjem bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

Na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici bo v soboto, 14. maja 2022, ob 17.15 odigrana nogometna tekma 2. slovenske nogometne lige med kluboma ND Gorica in ND Primorje. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje.

Več

29.apr.2022

Fabjan Kontestabile odhaja v pokoj, Policijsko upravo Nova Gorica bo odslej vodil Evgen Govekar

Policijska uprava Nova Gorica bo v nedeljo, 1. maja 2022, dobila novega direktorja. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je na ta položaj imenoval Evgena Govekarja, ki je bil pred tem na Policijski upravi Nova Gorica od leta 2006 vodja Sektorja uniformirane policije.

Več

11.apr.2022

V Ajdovščini prometna nasreča, v kateri je bil poškodovan mlajši pešec - poziv vozniku in očividcem

V petek, 8. aprila, se je okoli 8. ure na prehodu za pešce v Ajdovščini zgodila prometna nasreča, v kateri je bil huje poškodovan mlajši pešec (otrok).

Več

28.feb.2022

Na Tolminskem z uspešno iskalno akcijo našli pogrešano osebo

Konec minulega tedna, natančneje v petek, 25. februarja, je bila Policija obveščena, da sorodniki pogrešajo starejšo osebo iz Občine Tolmin, ki je tisti dan okoli 18. ure odšla od doma neznano kam. Kljub iskanju je sorodniki in prijatelji niso našli. Takoj po prijavi so policisti začeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešane osebe, vendar je kljub intenzivnemu iskanju do poznih večernih ur niso našli. Iskanje na zahtevnem in spolzkem terenu je potekalo v neugodnih vremenskih razmerah, saj je zvečer zapadlo tudi nekaj centimetrov novega snega.

Več

26.jan.2022

Policisti v Zgornjem Posočju skupaj z gozdarskimi inšpektorji izvedli nadzor tovornih vozil

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so dopoldne 25. januarja 2022, skupaj z gozdarsko inšpekcijsko službo in predstavniki podjetja Cestel, družbe za izvajanje meritev osnih pritiskov, skupnih mas in dimenzij tovornih vozil, v Zgornjem Posočju oz. na glavni cesti II. reda št. 102 med Tolminom in nekdanjim mejnim prehodom Robič v Občini Kobarid izvedli nadzor nad prevozom tovornih vozil.

Več

14.jan.2022

Novogoriški kriminalisti preiskujejo nasilno smrt na Goriškem najdenega 26-letnika

V zvezi z najdbo mrtvega 26-letnega moškega na Goriškem je danes, 14. januarja 2022, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos v izjavi za medije pojasnil podrobnosti kriminalistične preiskave. Kot je dejal, je policiste v torek, 11. januarja 2022, ob 7.33 občan obvestil o najdbi moškega, ki ni kazal znakov življenja. Moški je bil najden na potki nad železniškim predorom na koncu Streliške poti, v Novi Gorici, tik ob državni meji s sosednjo Italijo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo.

Več

14.jan.2022

Na Ajdovskem našli mrtvo žensko

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je podal krajšo izjavo glede včerajšnje najdbe neidentificirane mrtve ženske v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina.

Več

10.jan.2022

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali nedavni poskus uboja na Tolminskem

Novogoriški policisti in kriminalisti so uspešno preiskali poskus uboja na Tolminskem. 38-letnega osumljenca, ki je 2. januarja med vožnjo s ceste poskušal izriniti 50-letnika, so izsledili že naslednji dan, 4. januarja pa so ga s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Več

17.jun.2021

Tudi na Policijski upravi Nova Gorica slovesno ob prihajajočem dnevu policije

Policisti Policijske uprave Nova Gorica smo danes, 17. junija 2021, na slovesnosti ob dnevu slovenske policije, 27. juniju, podelili policijska priznanja za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah.

Več

2.jun.2021

Na območju Nove Gorice uspešno zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog

Na Policijski upravi Nova Gorica smo danes, 2. junija 2021, predstavili rezultate uspešno zaključene obsežne kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog. Razkrita je bila kriminalna združba, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog predvsem na območju Nove Gorice in posredno tudi v Italiji.

Več

22.apr.2021

Uspešno preiskali ropa bank na Dobrovem in v Dutovljah/ Concluse le indagini sulle rapine in banca a Dobrovo e a Dutovlje

Skupaj z italijanskimi kolegi smo novogoriški in koprski kriminalisti uspešno preiskali lanska ropa bančnih poslovalnic v naselju Dobrovo (Občina Brda) in v naselju Dutovlje (Občina Sežana). S kriminalistično preiskavo smo ugotovili, da sta obe kaznivi dejanji povezani in da so ju izvršili člani kriminalne združbe iz Italije, ki so specializirani za izvrševanje bančnih ropov.

Več

23.mar.2021

Odkrili osumljenca nedavnega umora 55-letnega moškega na Idrijskem

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so zaključili s kriminalistično preiskavo umora 55-letnega moškega v okolici Idrije in prijeli 48-letnega osumljenca. Podrobneje je izsledke preiskave danes, 23. marca 2021, predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos.

Več