Sporočila za javnost PU Nova Gorica14.jan.2022

Novogoriški kriminalisti preiskujejo nasilno smrt na Goriškem najdenega 26-letnika

V zvezi z najdbo mrtvega 26-letnega moškega na Goriškem je danes, 14. januarja 2022, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos v izjavi za medije pojasnil podrobnosti kriminalistične preiskave. Kot je dejal, je policiste v torek, 11. januarja 2022, ob 7.33 občan obvestil o najdbi moškega, ki ni kazal znakov življenja. Moški je bil najden na potki nad železniškim predorom na koncu Streliške poti, v Novi Gorici, tik ob državni meji s sosednjo Italijo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo.

Več

14.jan.2022

Na Ajdovskem našli mrtvo žensko

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je podal krajšo izjavo glede včerajšnje najdbe neidentificirane mrtve ženske v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina.

Več

10.jan.2022

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali nedavni poskus uboja na Tolminskem

Novogoriški policisti in kriminalisti so uspešno preiskali poskus uboja na Tolminskem. 38-letnega osumljenca, ki je 2. januarja med vožnjo s ceste poskušal izriniti 50-letnika, so izsledili že naslednji dan, 4. januarja pa so ga s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Več

17.jun.2021

Tudi na Policijski upravi Nova Gorica slovesno ob prihajajočem dnevu policije

Policisti Policijske uprave Nova Gorica smo danes, 17. junija 2021, na slovesnosti ob dnevu slovenske policije, 27. juniju, podelili policijska priznanja za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah.

Več

2.jun.2021

Na območju Nove Gorice uspešno zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog

Na Policijski upravi Nova Gorica smo danes, 2. junija 2021, predstavili rezultate uspešno zaključene obsežne kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog. Razkrita je bila kriminalna združba, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog predvsem na območju Nove Gorice in posredno tudi v Italiji.

Več

22.apr.2021

Uspešno preiskali ropa bank na Dobrovem in v Dutovljah/ Concluse le indagini sulle rapine in banca a Dobrovo e a Dutovlje

Skupaj z italijanskimi kolegi smo novogoriški in koprski kriminalisti uspešno preiskali lanska ropa bančnih poslovalnic v naselju Dobrovo (Občina Brda) in v naselju Dutovlje (Občina Sežana). S kriminalistično preiskavo smo ugotovili, da sta obe kaznivi dejanji povezani in da so ju izvršili člani kriminalne združbe iz Italije, ki so specializirani za izvrševanje bančnih ropov.

Več

23.mar.2021

Odkrili osumljenca nedavnega umora 55-letnega moškega na Idrijskem

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so zaključili s kriminalistično preiskavo umora 55-letnega moškega v okolici Idrije in prijeli 48-letnega osumljenca. Podrobneje je izsledke preiskave danes, 23. marca 2021, predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos.

Več

9.feb.2021

Idrijski policisti dobili novega komandirja

Policisti Policijske postaje Idrija so danes, 9. februarja 2021, dobili novega komandirja, Bojana Bizjaka. Vodenje policijske postaje mu je predal dosedanji komandir Robert Feltrin, ki je Policijsko postajo Idrija vodil natanko eno desetletje, z današnjim dnem pa prevzel dela in naloge v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica.

Več

13.jan.2021

Ajdovski policisti: Ali je ukradena srebrnina morda vaša?

V ukradenem vozilu so ajdovski policisti pretekli teden našli tudi vrečko, v kateri je bilo več kosov srebrnega nakita, kot so starejši uhani, zapestnica z vgraviranim imenom, ogrlica itd. Po dosedanjih ugotovitvah so bili predmeti ukredeni. Je kateri od njih morda vaš?

Več

16.dec.2020

Voznik sivega vozila trčil v peško na pločniku in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Včeraj, 15. decembra 2020, so ob 18.25 policiste Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na območju naselja Volčja Draga v Občini Renče-Vogrsko. V nesreči sta bila udeležena mladoletna peška in neznani voznik neznanega avtomobila (najverjetneje sive barve). Peška je bila poškodovana, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

25.nov.2020

Sam se je izdal: policisti opazili moškega, ki je v smeti odvrgel vrečko, polno konoplje, po hišnih preiskavah odkrili še laboratorij za njeno gojenje

Policisti so pretekli teden v Novi Gorici med nadzorom opazili moškega, ki je v zabojnik za komunalne odpadke pri poslovnem objektu odvrgel večjo plastično vrečo, iz katere je bilo zaznati močan vonj po prepovedani drogi konoplji. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja oz. ekološkega otoka, pri čemer je bilo v zabojnikih za odpadke najdeno 600 g rastlin oz. rastlinskih delov, za katere je obstajal sum, da gre za konopljo. Prav tako so bile najdene tudi naprave in priprave ter pripomočki za gojitev konoplje.

Več

24.nov.2020

Idrijski policisti pozivajo: so med najdenimi in ukradenimi predmeti morda tudi vaši?

Idrijski policisti so pri svojem delu našli ali zasegli več predmetov. Med njimi so gorsko kolo, kolesarski čevlji, ura, šotorsko platno itd. Njihovi lastniki še vedno niso znani. So kateri od predmetov morda vaši? Med drugim so tu tudi predmeti, ki so jih prejšnji teden zasegli 32-letnemu tujcu, za katerega obstaja sum, da je izvršil več kaznivih dejanj v Idriji in bližnji okolici.

Več

8.sep.2020

Policisti PU Nova Gorica izvedli že drugi skupni nadzor nad jadralnimi padalci in zmajarji

Policisti PU Nova Gorica so minulo soboto, 5. septembra, skupaj z letalskimi nadzorniki in nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo RS na pristajališčih za jadralne padalce in zmajarje na Ajdovskem in v Zgornjem Posočju izvedli že drugi skupni nadzor v letošnjem letu.

Več

3.jul.2020

Policija in agencija za civilno letalstvo na Goriškem izvedli prvi skupni nadzor nad jadralnimi padalci in zmajarji

Na območju policijskih postaj Ajdovščina, Nova Gorica in Bovec so policisti Policijske uprave Nova Gorica minulo nedeljo, 28. junija, obiskali pristajalna mesta za jadralne padalce in zmajarje. Skupaj z letalskimi nadzorniki in nadzorniki Javne agencije za civilno letalstvo RS (v nadaljevanju: Agencije) so preverjali, ali jadralni padalci in zmajarji spoštujejo določbe Uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu. Gre za prvi tovrstni primer skupnega nadzora policije in Agencije na območju novogoriške policijske uprave. 

Več

19.jun.2020

Ob dnevu policije presenečamo tudi na severnem Primorskem, tokrat motoriste!

Na severnem Primorskem je zadišalo po bencinu! Tokrat smo presenetili motoriste! Območje novogoriške policijske uprave je med njimi izjemno priljubljeno, saj je znano po čudoviti pokrajini, a tudi številnih ovinkastih cestah, ki skrivajo svoje pasti. Zato smo policisti motoristi zanje pripravili krajši trening varne vožnje ... Oglejte si video!

Več