Sporočila za javnost PU Nova Gorica26.maj2019

Primorski policisti vadili reševanje v primeru množične prometne nesreče - regijska vaja Barnica 2019

Na odseku hitre ceste Vipava–Razdrto, v predoru Barnica, je 12. maja 2019 potekala enodnevna regijska vaja reševanja v primeru množične nesreče. V vaji smo sodelovali policisti policijskih uprav Nova Gorica in Koper ter predstavniki različnih služb za zaščito in reševanje. Na ta način smo preverili svoje delovanje pa tudi medsebojno sodelovanje, ki je v takšnih situacijah nepogrešljivo.

Več

6.maj2019

Na PU Nova Gorica izvedli predavanje kriminalistov za uslužbence nujne medicinske pomoči

Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so 24. aprila v Zdravstvenem domu Nova Gorica za 23 uslužbencev nujne medicinske pomoči iz zdravstvenih domov na Severnem Primorskem (ZD Nova Gorica, ZD Tolmin in ZD Ajdovščina) izvedli predavanje, ki se je nanašalo na zavarovanje sledov in materialnih dokazov tako s strani žrtev kot tudi morebitnih osumljencev kaznivih dejanj. Sledovi in ostali dokazi so namreč potrebni za razjasnitev okoliščin ali izvedbo kazenskih postopkov. Poleg tega so kriminalisti zdravstvene delavce seznanili tudi s problematiko prepovedanih drog.

Več

30.apr.2019

Novogoriška kriminalista na predavanju o nevarnostih spleta in družbenih omrežij

V Veliki dvorani Angela Mlečnika v Bukovici sta kriminalista Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica 4. aprila izvedla predavanje z naslovom Nevarnost spleta in družbenega omrežja ter digitalnih naprav. Kriminalista Simon Rosič in Matjaž Hladnik sta spregovorila o nevarnostih in konkretnih primerih iz prakse ter otrokom in odraslim svetovala, kako se zavarovati pred tovrstnimi zlorabami.

Več

10.apr.2019

Na območju PU Nova Gorica v zadnjem času več napadov na podjetja s škodljivimi programskimi kodami

Na območju Policijske uprave Nova Gorica smo v zadnjem času obravnavali posamezne primere napadov na podjetja s škodljivimi programskimi kodami in več goljufij preko elektronske pošte. Zato uporabnike spleta opozarjamo, naj bodo dodatno previdni pri odpiranju priponk v elektronskih sporočilih in rednega izvajanja varnostnih kopij podatkov in datotek (t. i. backup) na zaščitena mesta.

Več

4.apr.2019

Nedeljsko nogometno tekmo v Novi Gorici bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za foto in video dokumentiranje

Ljubitelji nogometa si bodo lahko v nedeljo, 7. aprila 2019, v Novi Gorici ogledali medsebojno nogometno srečanje prve slovenske nogometne lige Telekom Slovenije med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo NŠ Mura. Navijaški skupini obeh ekip sta bili v preteklem letu udeleženi v medsebojnih kršitvah, zato bodo policisti PU Nova Gorica še toliko bolj pozorni na morebitne kršitve javnega reda in miru oz. bodo v primeru kršitev dosledno ukrepali.

Več

1.apr.2019

Policijska uprava Nova Gorica in medobčinska redarstva skupaj za večjo varnost prebivalcev

Policijska uprava Nova Gorica je 27. marca 2019 že osmič organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Posvet je bil namenjen krepitvi skupnih oblik dela v letu 2019, s poudarkom na sodelovanju v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov.

Več

11.mar.2019

V Novi Gorici voznik v krožnem križišču oplazil kolesarja, ta je padel in se poškodoval - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 10. marca 2019, se je ob 8.50 v krožnem križišču na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 47-letni kolesar in neznani voznik osebnega avtomobila. Po do sedaj zbranih podatkih je neznani voznik avtomobila v krožnem križišču izsilil prednost 47-letnemu kolesarju. Pripeljal je za njim in ga oplazil z desnim delom avtomobila. Kolesar je izgubil ravnotežje in padel po vozišču ter se poškodoval.

Več

6.dec.2018

V Dornberku voznik z vzvratnim ogledalom zadel in lažje poškodoval 50-letnega pešca - poziv vozniku in očividcem

V ponedeljek, 3. decembra 2018, se je ob 18.40 v naselju Dornberk na prehodu za pešce zgodila prometna nesreča, ko je neznani voznik osebnega vozila znamke Kia Ceed, kovinsko temno sive barve, vozil iz Branika proti naselju Prvačina. Ko je pripeljal do ene od tamkajšnjih hiš na Prešernovi ulici, je z levim vzvratnim ogledalom vozila trčil v levo roko 50-letnega pešca, ki je takrat ravno prečkal prehod za pešce.

Več

15.nov.2018

Martinovanje na Goriškem pospremila preventivna akcija v gostinskih lokalih

Konec minulega tedna je Policijska uprava Nova Gorica skupaj s soorganizatorji oz. predstavniki občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter člani Mladinskega centra Nova Gorica izvedla preventivno akcijo pod sloganom Alkohol ubija – največkrat nedolžne.

Več

29.okt.2018

Med prejemniki priznanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica tudi novogoriški policisti

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (v nadaljevanju: društvo) je 17. oktobra obeležilo 70-letnico svojega obstoja ter s priznanji nagradilo vse posameznike in ustanove, ki mu pomagajo uresničevati njegovo poslanstvo. Priznanje za uspešno in dolgoletno vzorno partnersko sodelovanje z društvom je prejela tudi Policijska uprava Nova Gorica.

Več

15.okt.2018

Predstavniki PU Nova Gorica na delovnem posvetu s predstavniki centrov za socialno delo

V prostorih Policijske uprave Nova Gorica je 4. oktobra 2018 potekal delovni posvet med predstavniki PU Nova Gorica in uslužbenci Centrom za socialno delo (CSD) Nova Gorica. Delovni posvet je vodil Janko Mencinger, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Nova Gorica, sestanka se je udeležil tudi Simon Rosič iz Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Poleg šestih strokovnih delavcev CSD Nova Gorica, ki izvajajo naloge na tem področju dela, se je letošnjega sestanka udeležila tudi regijska koordinatorka za preprečevanja nasilja v družini v CSD Severna Primorska.

Več

7.sep.2018

Novogoriški kriminalisti preiskali umor na Ajdovskem

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek, 4. septembra 2018, nekaj minut po 9. uri s strani regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je v stanovanjski hiši v enem od naselij na območju Občine Ajdovščine po stopnicah padla in nato telesnim poškodbam podlegla starejša oseba. Takoj po obvestilu so na kraj odšli policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica, ki so zbrali prva obvestila in opravili prva nujna opravila. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci nujne medicinske pomoči.  

Več

22.avg.2018

Danes zjutraj je v prometni nesreči pri Novi Gorici življenje izgubil 61-letni kolesar - poziv očividcem

Policisti PU Nova Gorica so bili danes, 22. avgusta 2018, obveščeni o smrtni prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja izven naselja Kromberk pri Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik tovornega vozila (kombi).

Več

20.avg.2018

Skupina kubanskih državljanov je mejo prestopila brez veljavnih dokumentov

Vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar je na današnji novinarski konferenci podrobneje pojasnil nedavni postopek policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica z državljani Kube na Bovškem.

Več

17.jul.2018

Novogoriški policisti opozarjajo: Previdno pri adrenalinskih in drugih športih!

Letos se je na divjih rekah na območju Policijske uprave Nova Gorica ponesrečilo že več oseb. Samo v prvih dveh tednih julija so se na Soči, na primer, zgodile kar štiri nesreče.

Več