Sporočila za javnost PU Koper17.jan.2024

Na nogometni tekmi med kluboma Koper in Hajduk Split bodo za varnost skrbeli tudi koprski policisti - obvestilo

Policisti Policijske uprave Koper bodo 17. januarja 2024 v Kopru izvajali policijske naloge v povezavi s prijateljsko nogometno tekmo med FC Koper in NK Hajduk Split, ki je predvidena na stadionu Bonifika v Kopru ob 17. uri. Organizator in tudi policisti pričakujejo večje število obiskovalcev tekme. Prav tako se pričakuje večje število pripadnikov organizirane navijaške skupine nogometnega kluba Hajduk Split, ki bodo prišli s širšega območja Hrvaške.

Več

25.okt.2023

V Kopru kolesar trčil v peško – poziv kolesarju in očividcem

Pred podhodom pri železniški postaji v Kopru je v ponedeljek, 23. oktobra 2023, ob 12.20 prišlo do prometne nesreče, v kateri je kolesar trčil v peško, ki se je pri tem huje poškodovala. Kolesar naj bi vozil fluorescentno zeleno kolo, čelade med vožnjo ni uporabljal.

Več

2.okt.2023

Med včerajšnjim poostrenim nadzorom prometa na Primorskem v osmih urah ustavili 531 vozil

Na območju Policijske uprave Koper so v nedeljo, 1. oktobra 2023, izvedli poostren nadzor prometa, ki so ga vodili policijski inšpektorji Generalne policijske uprave, izvedli pa policisti Specializirane enote za nadzor prometa in policisti iz različnih enot koprske policijske uprave. V osmih urah, od 15. do 23. ure, so ustavili in kontrolirali 531 vozil.

Več

14.avg.2023

Kljub opozorilom izzivanje prometnih nesreč. Vozite previdno in ne izpostavljajte sebe in drugih nevarnosti!

Policisti vse razpoložljive patrulje usmerjamo na od poplav prizadeta območja. Opravljamo pa tudi redno delo pri skrbi za javno varnost in preprečevanje kriminalitete. Ob koncu tedna je bil pričakovano povečan promet proti Hrvaški. Veliko ljudi pa se je odpravilo solidarno pomagat pri odpravi posledic po poplavah. Tudi z območja slovenske Istre.

Več

4.avg.2023

Reševanje na morju zaradi nenadnega poslabšanja vremena – opozorilo

Tudi na morju bodite pozorni na vremenske razmere, saj se te izjemo hitro spreminjajo. Prejšnji teden, in sicer 26. julija 2023, so policisti Postaje pomorske policije Koper kar dvakrat reševali osebe na morju prav zaradi nenadnega poslabšanja vremena.

Več

26.jul.2023

Policisti v Portorožu ujeli tatove. Obiskovalci plaž, pozor!

Koprski policisti so včeraj, 25. julija 2023, v Portorožu obravnavali več tatvin osebnih predmetov obiskovalcev plaž. Storilce so že identificirali in bodo proti njim podali kazenske ovadbe. Osumljeni so med seboj povezani storilci z Dolenjske, večina ukradenih predmetov pa je že bila vrnjena oškodovancem.

Več

14.jul.2023

Koprsko policijsko upravo bo odslej vodila Alenka Korošec Peruzin

Direktorica Policijske uprave Koper je postala Alenka Korošec Peruzin. V. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić jo je na to delovno mesto imenoval danes, 14. julija 2023.

Več

7.jul.2023

Ustavili voznika, ki sta po primorski avtocesti divjala s hitrostjo 269 in 292 kilometrov na uro

Policisti Postaje prometne policije Koper so včeraj, 6. julija 2023, izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti Trucam na avtocesti A3. Med kršitelji sta še posebej izstopala voznika, ki sta z veliko prehitro vožnjo ogrožala sebe in druge.

Več

28.jun.2023

Koprski kriminalisti skupaj s hrvaškimi in italijanskimi kolegi uspešno preiskali združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem migrantov

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi in hrvaškimi varnostnimi organi s skupno akcijo prijetja osumljencev in hišnimi preiskavami 26. junija 2023 v Trstu uspešno zaključili dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo 17-članske hudodelske združbe, ki je na območju Slovenije, Italije in hrvaške tihotapila nezakonite migrante. 

Več

16.jun.2023

Kadrovska sprememba v vodstvu Policijske uprave Koper

Vodenje Policijske uprave Koper po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije mag. Senada Jušića z današnjim dnem začasno prevzema Dejan Grandič, dosedanji pomočnik direktorja. Policijsko upravo Koper bo Grandič vodil do imenovanja novega direktorja uprave.

Več

25.maj2023

Na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper predstavili ukrepe po ukinitvi mejne kontrole med Slovenijo in Hrvaško

Na današnji novinarski konferenci sta Vilijem Toškan, vodja oddelka za državno mejo in tujce na PU Koper, in načelnica Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper Alenka Korošec Peruzin predstavila delovanje policije na področju izravnalnih ukrepov, predvsem po vstopu Hrvaške v schengensko območje in ukinitvi mejne kontrole med Slovenijo in Hrvaško.

Več

18.apr.2023

Koprski policisti zasegli gorsko električno kolo. Je morda vaše?

Policisti Policijske postaje Koper so 6. aprila 2023 v centru Kopra zasegli gorsko električno kolo višjega cenovnega razreda, znamke Specialized Turbo levo expert. Kolo je temno sive barve, s serijsko številko WSBC004002131S.

Več

30.mar.2023

Koprski policisti iščejo storilko drznih tatvin – poziv javnosti

Na območju Policijske uprave Koper smo v zadnjem obdobju obravnavali več drznih tatvin v poslovnih prostorih, kot so manjše trgovine, frizerski saloni, trgovine z oblačili.

Več

28.dec.2022

Eksplozija petarde na Župančičevi ulici v Kopru poškodovala trojna vhodna vrata: ste videli storilca?

V torek, 27. decembra, smo bili koprski policisti ob 21.23 obveščeni o ponovni eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru. Eksplozija je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkiran osebni avtomobil.

Več

19.nov.2022

Iščemo lastnika: koprski kriminalisti zasegli bodala in mačete

Kriminalisti PU Koper so zaradi vlomnih velikih tatvin, izvršenih na območju Policijske uprave Koper, na območju PU Ljubljana opravili hišne preiskave pri osumljencih. Pri enem od njih so med drugim našli in zasegli dve bodali in dve mačeti ter nabojnik za malokalibrsko strelivo z robnim vžigom nazivnega kalibra 22LR (long rifle), v katerem sta dva naboja, označena s trikotnikom in črko V.

Več