Sporočila za javnost PU Koper19.mar.2020

Štiri policijske postaje PU Koper dobile novo vodstvo

V zadnjih tednih so se na območju Policijske uprave Koper zamenjali štirje komandirji, in sicer na Policijski postaji Sežana, Policijski postaji Izola, Postaji mejne policije Dragonja in Policijski postaji Koper.

Več

28.jan.2020

Policijski postaji Sežana in Piran organizirata dan odprtih vrat - vabilo

Ta konec tedna, v petek, 31. januarja, bomo med 12. in 17. uro odprli vrata Policijske postaje Sežana. Obiskovalci si boste lahko ogledali opremo, ki jo policisti uporabljamo na terenu, in dobili vse informacije z našega delovnega področja. Na voljo vam bodo tudi zelo uporabne informacije o možnostih za zaposlitev v policiji. Obenem pa že napovedujemo tudi dan odprtih vrat Policijske postaje Piran, ki bo 5. februarja, med 11. in 17. uro, ko bo predstavitev poklica policist še obširnejša. Toplo vabljeni na obe lokaciji!

Več

8.nov.2019

Imenovan novi direktor Policijske uprave Koper

Vodenje Policijske uprave Koper je z današnjim dnem, 8. novembrom, prevzel Igor Ciperle. Na mestu direktorja je nadomestil Tomaža Čehovina, ki je policijsko upravo po pooblastilu generalne direktorice policije vodil od 13. junija letos.

Več

8.okt.2019

Koprski policisti sodelovali na dnevu odprtih vrat Aerodroma Portorož

Aerodrom Portorož je skupaj s Turističnim združenjem Portorož Občine Piran zadnjo septembrsko soboto organiziral dan odprtih vrat Letališča Portorož, kamor smo bili, kot vsako leto doslej, povabljeni tudi policisti iz Policijske uprave Koper in Letalske policijske enote. Povabilu smo se veseljem odzvali in priložnost več kot odlično izkoristili. Obiskovalcem smo predstavili svoje delo in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo na terenu in v enotah.

Več

28.avg.2019

V Portorožu rop trgovine, išče se beli Citroen C3 Picasso, zagrebških tablic - poziv očividcem

V Portorožu so včeraj, 27. avgusta 2019, ob 15.56 neznanci oropali prodajalno. Obstaja sum, da so storilci pobegnili z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picasso, bele barve, zagrebških registrskih tablic.

Več

20.avg.2019

V bližini Fiese našli zapuščeno jadrnico - poziv javnosti

Policijska uprava Koper je bila 14. avgusta 2019 s strani Uprave RS za pomorstvo obveščena o najdbi zapuščene jadrnice na morju, v bližini Fiese. Zaradi razjasnitve okoliščin in ugotavljanja lastništva plovila prosimo vse, ki bi o jadrnici karkoli vedeli, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Več

14.jun.2019

V Portorožu potekal posvet Varno poletje, namenjen preprečevanju tatvin v turističnih središčih

V Portorožu se je v sredo, 12. junija 2019, v kongresnem centru Hotela Bernardin odvijala vsakoletna preventivna akcija Varno poletje, ki jo organiziramo Policijska uprava Koper, Fakulteta za turistične študije Turistica in Hoteli Bernardin, d. d. Letos je bil posvet posvečen iskanju rešitev za preprečevanje tatvin in drznih tatvin med turistično sezono, predvsem v bolj obiskanih turističnih krajih.

Več

12.jun.2019

Izolski petošolci opravili kolesarski izpit v spremstvu policistke

Policistka Magdalena Eltigani Sabor, pomočnica komandirja PP Izola, je 5. junija 2019 spremljala dva peta razreda OŠ Dante Alighieri na praktičnem preizkusu v osvojenem teoretičnem znanju o kolesarskem prometu.

Več

7.jun.2019

Preventivni projekt Varno na kolo tudi v Izoli

Policisti Policijske postaje Izola in redar Občine Izola smo v začetku tega tedna v Izoli opozarjali kolesarje na previdno vožnjo. Namen preventivnih aktivnosti je vplivati na samozaščitno ravnanje kolesarjev. Za svojo varnost lahko najbolje poskrbimo prav sami, za varnost najmlajših pa njihovi starši.

Več

7.jun.2019

Avstrijski policistki ob boku slovenskih policistov konjenikov še v Ljubljani in na Obali

Avstrija v svojo policijo uvaja konjenico, pri čemer se zgleduje po slovenski policiji, zato jim slovenski policisti pri tem pomagamo s svojim znanjem in izkušnjami. Ta teden sta pri nas na obisku predstavnici bodoče enote avstrijske konjeniške policije. Potem ko sta se skupaj z našimi policisti konjeniki v sredo usposabljali na Bledu, sta bili včeraj, 6. junija, na Obali, obiskali pa sta tudi Ljubljano.

Več

23.maj2019

Zaseg 300 kg heroina v Luki Koper sprožil obsežno kriminalistično preiskavo in kazenske ovadbe

Po lanskem zasegu večje količine prepovedane droge, vredne okoli sto milijonov evrov, ki so jo uslužbenci Finančne uprave RS (FURS) odkrili v zabojniku koprskega pristanišča 25. aprila 2018, smo na današnji novinarski konferenci predstavili kriminalistične aktivnosti, ki so mu sledile, vse do uspešnega prijetja osumljencev. Pri zaključnih aktivnostih, prijetju osumljencev in hišnih preiskavah je ta teden na območju Ljubljane, Kranja in Kopra sodelovalo več kot sto policistov in kriminalistov iz vse Slovenije. Na novinarski konferenci sta sodelovala Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Koper, in Nedjan Jerman, namestnik direktorice Finančnega urada Koper.

Več

14.maj2019

Policisti PP in PPP Koper obiskali "polžke" iz koprskega vrtca Šalara

Koprski policisti smo minuli teden, 7. maja, obiskali vrtec Koper, enoto Polžek v Šalari. Pri obisku smo sodelovali vodja policijskega okoliša Divna Nabernik in policist Izidor Arko iz PP Koper ter policista PPP Koper Nataša Marinac in Alan Vižintin.

Več

10.maj2019

Odlično sodelovanje med koprskimi policisti ter prostovoljnimi gasilci iz Pobegov in Čežarij

V dvorani krajevne skupnosti Sveti Anton pri Kopru je 13. aprila potekala svečana seja Prostovoljnega gasilskega društva Pobegi – Čežarji. V imenu Policijske postaje Koper se je seje udeležil tudi vodja policijskega okoliša Adis Mahič in se zahvalil za prejeto plaketo ob 40-letnici obstoja društva ter dolgoletno medsebojno sodelovanje med društvom in policijo. 

Več

6.maj2019

Koprski policisti sodelovali na prireditvi Dan brez alkohola v Luciji

Na Obali je 6. aprila potekala prireditev Dan brez alkohola. V Parku Sonce v Luciji so lahko obiskovalci na različnih testih preizkusili negativne posledice uživanja alkohola. Dogodek je bil eden od osmih po vsej Sloveniji, ki jih je v okviru projekta SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) v aprilu organiziral Nacionalni inštitut za javno zdravje. Dogodka sta se udeležila tudi predstavnika Policijske uprave Koper, in sicer Adis Mahić, vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Koper, in Kekec Gmajner, vodja policijskega okoliša na PP Piran.

Več

15.mar.2019

Ljubljanski policisti konjeniki z lipicanci obiskali Obalo in poskrbeli za navdušenje

Na Obali smo bili ta teden deležni prav posebnega obiska. V nedeljo, 10. marca, in v torek, 12. marca, so piranski policisti skupaj s policisti konjeniki Postaje konjeniške policije Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom na tem območju. Policisti konjeniki so bili s svojimi štirinožnimi pomočniki na Obali prava atrakcija.

Več