Sporočila za javnost PU Koper3.nov.2020

52-letni Madžar poskušal pretihotapiti 17 pasjih mladičkov, vsakega bi prodal za 2.000 evrov

Policisti so v petek, 30. oktobra 2020, okoli 2. ure zjutraj v Hrvatinih ustavili osebni avto madžarskih registrskih tablic in v postopku kmalu ugotovili, da 52-letni državljan Madžarske v prtljažnem delu prevaža 17 pasjih mladičkov, starih približno dva meseca. Med njimi je bilo deset pudlov in sedem francoskih buldogov.

Več

16.okt.2020

Nekatere koprske policijske enote imajo novo vodstvo

Od včeraj, 15. oktobra 2020, imajo nekatere enote na območju Policijske uprave Koper novo vodstvo. Nove komandirje so dobile policijske postaje Sežana, Piran in Koper, novega pomočnika ima tudi direktor Policijske uprave Koper.

Več

24.jul.2020

Koprska policista pomorščaka iz nevarnosti rešila družino na jadrnici, ki jo je nočno neurje zaneslo na odprto morje

Na slovenski Obali se je sinoči dogajala prava drama, ki pa se je - po zaslugi strokovnega posredovanja policistov s Postaje pomorske policije Koper - kljub zahtevnim okoliščinam srečno razpletla. Proti jutru, ob 4.30, so namreč koprski policisti prejeli klic na pomoč. Poklicala je družina, ki jo je nočno neurje s Seče, kjer so bili zasidrani, odneslo na odprto morje; sporočili so tudi, da imajo težave z motorjem. Na plovilu, 11-metrski jadrnici, so bili 40-letni moški, 38-letna ženska in dva otroka, vsi doma z Obale. Policista PPOP Koper sta jim s plovilom P-16 nemudoma odhitela pomagat. 

Več

24.jun.2020

Ob dnevu policije smo primorski policisti pokazali svoje veliiiiiko modro srce, ki bije tudi za vas!

Ob našem prazniku smo policisti PU Koper pokazali svoje modro srce, ki bije tudi za vas. Policija namreč ne obstaja zaradi sebe, temveč je tu za ljudi. Dan policije zato ni le naš dan. Obeležujemo ga skupaj z vami, saj ob vaši podpori soustvarjamo policijo, ki ji ljudje zaupajo, vanjo verjamejo in jo podpirajo. Oglejte si video!

Več

11.maj2020

Policista konjenika včeraj obiskala Izolo in pomagala preprečevati najrazličnejše kršitve, zlasti na področju prometa

Policiste konjenike večkrat povabimo v skupne nadzore tudi na območje Policijske uprave Koper. Trenutno zaradi epidemije covida-19 veljajo določene omejitve gibanja in zbiranja na javnih krajih, pa vendar predvidevamo, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato smo tudi tokrat povabili policiste konjenike, da se nam pridružijo pri preventivnem opozarjanju na spoštovanje zakonodaje, predvsem prometne. Včeraj, 10. maja, so bili v Izoli. Poudarek je bil tokrat na ozaveščanju kolesarjev in mopedistov. 

Več

8.maj2020

Kopanje dovoljeno, množično zadrževanje na plažah še vedno ne - opozorilo

Vlada je podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Množično zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah je tako še vedno prepovedano, dovoljeno pa je izvajanje športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja. To pomeni, da je dovoljeno tudi kopanje in s tem zadrževanje na plaži za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno-rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). A opozarjamo, da je treba pri tem upoštevati varnostno razdaljo.

Več

23.apr.2020

Obrambni minister skupaj z vodstvi Policije in Slovenske vojske obiskal policiste in vojake na Primorskem (popravek)

V sredo, 22. aprila 2020, je minister za obrambo mag. Matej Tonin skupaj z delegacijo, v kateri so bili namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica, načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš in drugi, obiskal občine na območju Policijske uprave Koper. Na južni meji sta se jim pridružila tudi direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle in komandir Policijske postaje Ilirska Bistrica Karol Iskra.

Več

19.mar.2020

Štiri policijske postaje PU Koper dobile novo vodstvo

V zadnjih tednih so se na območju Policijske uprave Koper zamenjali štirje komandirji, in sicer na Policijski postaji Sežana, Policijski postaji Izola, Postaji mejne policije Dragonja in Policijski postaji Koper.

Več

28.jan.2020

Policijski postaji Sežana in Piran organizirata dan odprtih vrat - vabilo

Ta konec tedna, v petek, 31. januarja, bomo med 12. in 17. uro odprli vrata Policijske postaje Sežana. Obiskovalci si boste lahko ogledali opremo, ki jo policisti uporabljamo na terenu, in dobili vse informacije z našega delovnega področja. Na voljo vam bodo tudi zelo uporabne informacije o možnostih za zaposlitev v policiji. Obenem pa že napovedujemo tudi dan odprtih vrat Policijske postaje Piran, ki bo 5. februarja, med 11. in 17. uro, ko bo predstavitev poklica policist še obširnejša. Toplo vabljeni na obe lokaciji!

Več

8.nov.2019

Imenovan novi direktor Policijske uprave Koper

Vodenje Policijske uprave Koper je z današnjim dnem, 8. novembrom, prevzel Igor Ciperle. Na mestu direktorja je nadomestil Tomaža Čehovina, ki je policijsko upravo po pooblastilu generalne direktorice policije vodil od 13. junija letos.

Več

8.okt.2019

Koprski policisti sodelovali na dnevu odprtih vrat Aerodroma Portorož

Aerodrom Portorož je skupaj s Turističnim združenjem Portorož Občine Piran zadnjo septembrsko soboto organiziral dan odprtih vrat Letališča Portorož, kamor smo bili, kot vsako leto doslej, povabljeni tudi policisti iz Policijske uprave Koper in Letalske policijske enote. Povabilu smo se veseljem odzvali in priložnost več kot odlično izkoristili. Obiskovalcem smo predstavili svoje delo in opremo, ki jo vsakodnevno uporabljamo na terenu in v enotah.

Več

28.avg.2019

V Portorožu rop trgovine, išče se beli Citroen C3 Picasso, zagrebških tablic - poziv očividcem

V Portorožu so včeraj, 27. avgusta 2019, ob 15.56 neznanci oropali prodajalno. Obstaja sum, da so storilci pobegnili z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picasso, bele barve, zagrebških registrskih tablic.

Več

20.avg.2019

V bližini Fiese našli zapuščeno jadrnico - poziv javnosti

Policijska uprava Koper je bila 14. avgusta 2019 s strani Uprave RS za pomorstvo obveščena o najdbi zapuščene jadrnice na morju, v bližini Fiese. Zaradi razjasnitve okoliščin in ugotavljanja lastništva plovila prosimo vse, ki bi o jadrnici karkoli vedeli, da to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Več

14.jun.2019

V Portorožu potekal posvet Varno poletje, namenjen preprečevanju tatvin v turističnih središčih

V Portorožu se je v sredo, 12. junija 2019, v kongresnem centru Hotela Bernardin odvijala vsakoletna preventivna akcija Varno poletje, ki jo organiziramo Policijska uprava Koper, Fakulteta za turistične študije Turistica in Hoteli Bernardin, d. d. Letos je bil posvet posvečen iskanju rešitev za preprečevanje tatvin in drznih tatvin med turistično sezono, predvsem v bolj obiskanih turističnih krajih.

Več

12.jun.2019

Izolski petošolci opravili kolesarski izpit v spremstvu policistke

Policistka Magdalena Eltigani Sabor, pomočnica komandirja PP Izola, je 5. junija 2019 spremljala dva peta razreda OŠ Dante Alighieri na praktičnem preizkusu v osvojenem teoretičnem znanju o kolesarskem prometu.

Več