Sporočila za javnost PU Koper14.sep.2022

Slovenska policija uspešna pri odkrivanju tihotapcev ilegalnih migrantov. Letos prijeli že 171 sprovajalcev, med najbolj obremenjenimi PU Koper

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili uspešno delo slovenskih kriminalistov in policistov na področju odkrivanja in prijemanja tihotapcev ilegalnih migrantov, skupaj z nekaj najbolj izstopajočimi primeri, obravnavanimi v zadnjem obdobju. Novinarska konferenca je potekala na območju Policijske uprave Koper, ki je zaradi ilegalnega prehajanja meje med najbolj obremenjenimi v državi.

Več

19.avg.2022

Najdeno vozilo, ki je bilo ukradeno v Kubedu - poziv javnosti

Policisti Policijske postaje Koper obravnavajo tatvino osebnega avtomobila, ki se je zgodila 11 avgusta 2022 v Kubedu, med 22.30 in 6.30. Slab teden kasneje, 17. avgusta, je bilo vozilo najdeno v Šekih, policisti pa so na kraju opravili ogled vozila in zavarovali dokaze.

Več

5.jul.2022

Vodenje koprske policijske uprave začasno prevzel Igor Jadrič

Vodenje Policijske uprave Koper je s 4. julijem 2022 po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjana Lindava začasno prevzel Igor Jadrič, dosedanji pomočnik direktorja PU Koper. Policijsko upravo bo Jadrič vodil do izbire novega direktorja.

Več

4.jul.2022

V Ankaranu zaživela nova policijska pisarna

V prostorih ankaranske občine, na Regentovi ulici v Ankaranu, je danes, 4. julija 2022, zaživela nova policijska pisarna. Policijska pisarna Ankaran je sicer dislocirana enota koprske policijske postaje.

Več

24.jun.2022

Na Obali razbili dve dobro organizirani kriminalni združbi, ki sta tihotapili in preprodajali droge. Preiskovanje na tem področju vse zahtevnejše

Na novinarski konferenci Policijske uprave Koper in Generalne policijske uprave smo danes, 24. junija 2022, predstavili kriminalistično preiskavo dveh dobro organiziranih kriminalnih združb, ki so jo uspešno zaključili kriminalisti koprski kriminalisti, in delo policije na področju preiskovanja kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Več

23.jun.2022

Koprski kriminalisti uspešno preiskali aprilski umor domačina v Kobjeglavi

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in italijanske policije smo predstavili izsledke uspešne kriminalistične preiskave umora 57-letnega domačina v vasi Kobjeglava aprila letos. Policisti so odkrili storilca, in sicer je umora iz koristoljubja osumljen 59-letni državljan Italije. V začetku tega tedna so ga prijeli na območju Slovenije in privedli na zaslišanje h koprski preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. 

Več

26.maj2022

Posvet Varno poletje letos izvedli pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije

Že tradicionalni posvet Varno poletje, ki ga vsako leto organizirata Policijska uprava Koper in Fakulteta za turistične študije pri Univerzi na Primorskem, z namenom osveščanja o varnosti in njenem pomenu pred začetkom glavne turistične sezone, je letos potekal pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije.

Več

17.maj2022

Policijski postaji Izola in Koper sta dobili nova načelnika

Dve enoti na Policijski upravi Koper sta zamenjali vodstvo, in sicer PP Izola in PP Koper.

Več

6.apr.2022

Sodelovanje med policijo in medobčinskim redarstvom na Obali odslej še tesnejše

Redarji Medobčinske uprave Istre in policisti Policijske uprave Koper so včeraj, 5. aprila 2022, naredili še en korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja. Župani štirih istrskih občin, piranski Đenio Zadković, izolski Danilo Markočič, koprski Aleš Bržan in ankaranski Gregor Strmčnik ter direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa so v Pretorski palači v Kopru podpisali protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdili povezavo med institucijama.

Več

25.jan.2022

Koprska policista vam bosta na Zoomu predstavila svoj poklic – vabljeni!

Že kmalu, 1. februarja 2022, bo objavljen razpis za šolanje na Višji policijski šoli, zato smo tudi na Policijski upravi Koper začeli z intenzivnim predstavljanjem poklica policist, seveda interaktivno. Spletni predstavitvi policijskega dela prek aplikacije Zoom se lahko pridružite že v četrtek, 27. januarja, ob 17. uri, njeno ponovitev pa bomo organizirali v četrtek, 3. februarja 2022, prav tako ob 17. uri.

Več

14.sep.2021

Pomorski policisti pomagali pri zahtevnem reševanju izpod Strunjanskega klifa

Policisti Postaje pomorske policije Koper so bili sinoči, 13. septembra 2021, ob 20.38 obveščeni, da je s klifa v morje med Belim Križem in Izolo padel moški. Na kraj sta s ploviloma P-08 in P-16 takoj odpluli dve patrulji policistov postaje pomorske policije.

Več

7.sep.2021

V Jagodju v Izoli nesreča med mopedistom in voznikom minija - poziv vozniku in očividcem

V petek, 4. septembra 2021, se je ob 22.50 v Jagodju v Izoli zgodila prometna nesreča s pobegom, pri kateri se je huje poškodoval voznik mopeda.

Več

3.avg.2021

V Portorožu voznica električnega skiroja trčila v odprta vrata parkiranega vozila - poziv očividcem

V ponedeljek, 2. avgusta 2021, se je ob 18.20 uri v Portorožu (pri otroški gokart stezi) zgodila prometna nesreča, po kateri je voznik osebnega avtomobila zapustil kraj.

Več

29.jul.2021

Na območju Policijske uprave Koper tovorna vozila nadzirali tudi v sodelovanju z italijanskimi kolegi

V okviru akcije Truck & Bus, namenjene večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov, so koprski policisti na platoju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči prejšnji teden izvedli še poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, ki so ga izvedli v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi. 

Več

18.maj2021

Na jutrišnji nogometni tekmi na Stadionu Bonifika v Kopru bomo zaradi zagotavljanja varnosti na stadionu kot tudi zunaj njega po potrebi fotografirali in snemali - obvestilo

Na Stadionu Bonifika v Kopru bo v sredoi, 19. maja 2021, ob 17.15 odigrana nogometna tekma med kluboma FC Koper in NK Maribor. Vse obiskovalce obveščamo, da bomo zaradi zagotavljanja varnosti po potrebi uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, tako na stadionu kot zunaj njega.

Več