Sporočila za javnost PU Koper25.maj2023

Na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper predstavili ukrepe po ukinitvi mejne kontrole med Slovenijo in Hrvaško

Na današnji novinarski konferenci sta Vilijem Toškan, vodja oddelka za državno mejo in tujce na PU Koper, in načelnica Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper Alenka Korošec Peruzin predstavila delovanje policije na področju izravnalnih ukrepov, predvsem po vstopu Hrvaške v schengensko območje in ukinitvi mejne kontrole med Slovenijo in Hrvaško.

Več

18.apr.2023

Koprski policisti zasegli gorsko električno kolo. Je morda vaše?

Policisti Policijske postaje Koper so 6. aprila 2023 v centru Kopra zasegli gorsko električno kolo višjega cenovnega razreda, znamke Specialized Turbo levo expert. Kolo je temno sive barve, s serijsko številko WSBC004002131S.

Več

30.mar.2023

Koprski policisti iščejo storilko drznih tatvin – poziv javnosti

Na območju Policijske uprave Koper smo v zadnjem obdobju obravnavali več drznih tatvin v poslovnih prostorih, kot so manjše trgovine, frizerski saloni, trgovine z oblačili.

Več

28.dec.2022

Eksplozija petarde na Župančičevi ulici v Kopru poškodovala trojna vhodna vrata: ste videli storilca?

V torek, 27. decembra, smo bili koprski policisti ob 21.23 obveščeni o ponovni eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru. Eksplozija je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkiran osebni avtomobil.

Več

19.nov.2022

Iščemo lastnika: koprski kriminalisti zasegli bodala in mačete

Kriminalisti PU Koper so zaradi vlomnih velikih tatvin, izvršenih na območju Policijske uprave Koper, na območju PU Ljubljana opravili hišne preiskave pri osumljencih. Pri enem od njih so med drugim našli in zasegli dve bodali in dve mačeti ter nabojnik za malokalibrsko strelivo z robnim vžigom nazivnega kalibra 22LR (long rifle), v katerem sta dva naboja, označena s trikotnikom in črko V.

Več

7.okt.2022

V Portorožu odprli razstavo ob 75-letnici slovenske pomorske policije

Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pomorski muzej Sergej Mašera Piran so danes, 7. oktobra 2022, v Portorožu odprli razstavo ob 75-letnici slovenske pomorske policije. Razstava, ki nosi naslov Od narodnega zaščitnika do pomorskega policista, bo na ogled postavljena vse do 10. januarja 2023.

Več

7.okt.2022

V prometni nesreči na cesti od Bivja proti Bertokom umrl kolesar - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Koper so bili včeraj, 6. oktobra 2022, ob 15. uri obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti od Bivja proti Bertokom, pri odcepu za kolesarsko pot Parencano. V trčenju sta bila udeležena motorist in kolesar. Kolesar je na kraju umrl.

Več

6.okt.2022

V koprskem pristanišču zasegli tono in pol sestavin za proizvodnjo amfetamina

Predstavniki Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in Finančne uprave RS smo danes, 6. oktobra 2022, predstavili nedavno odkritje večje količine prepovedanih sestavin za proizvodnjo prepovedane droge v koprskem pristanišču. Predstavili smo tudi aktualno problematiko in delo policije na področju preiskovanja teh kaznivih dejanj.

Več

4.okt.2022

Razstava ob 75-letnici slovenske pomorske policije – vabilo

Ob 75-letnici pomorske policije vas Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran vabimo na odprtje priložnostne razstave z naslovom Pomorska policija: od narodnega zaščitnika do pomorskega policista. Odprtje razstave bo v petek, 7. oktobra 2022, ob 11. uri v razstavišču Monfort v Portorožu.

Več

29.sep.2022

V mednarodni preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki je tihotapila odpadke in jih nezakonito odlagala tudi v Sloveniji

Koprski kriminalisti so sodelovali pri razkritju obsežne kriminalne združbe, ki je odpadke najprej skladiščila v Italiji in jih nato v večjih količinah pošiljala v Slovenijo, kjer jih je nezakonito odlagala v naravo. Odpadke je ta združba odlagala tudi na lokacijah na Hrvaškem in Madžarskem.

Več

14.sep.2022

Slovenska policija uspešna pri odkrivanju tihotapcev ilegalnih migrantov. Letos prijeli že 171 sprovajalcev, med najbolj obremenjenimi PU Koper

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili uspešno delo slovenskih kriminalistov in policistov na področju odkrivanja in prijemanja tihotapcev ilegalnih migrantov, skupaj z nekaj najbolj izstopajočimi primeri, obravnavanimi v zadnjem obdobju. Novinarska konferenca je potekala na območju Policijske uprave Koper, ki je zaradi ilegalnega prehajanja meje med najbolj obremenjenimi v državi.

Več

19.avg.2022

Najdeno vozilo, ki je bilo ukradeno v Kubedu - poziv javnosti

Policisti Policijske postaje Koper obravnavajo tatvino osebnega avtomobila, ki se je zgodila 11 avgusta 2022 v Kubedu, med 22.30 in 6.30. Slab teden kasneje, 17. avgusta, je bilo vozilo najdeno v Šekih, policisti pa so na kraju opravili ogled vozila in zavarovali dokaze.

Več

5.jul.2022

Vodenje koprske policijske uprave začasno prevzel Igor Jadrič

Vodenje Policijske uprave Koper je s 4. julijem 2022 po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjana Lindava začasno prevzel Igor Jadrič, dosedanji pomočnik direktorja PU Koper. Policijsko upravo bo Jadrič vodil do izbire novega direktorja.

Več

4.jul.2022

V Ankaranu zaživela nova policijska pisarna

V prostorih ankaranske občine, na Regentovi ulici v Ankaranu, je danes, 4. julija 2022, zaživela nova policijska pisarna. Policijska pisarna Ankaran je sicer dislocirana enota koprske policijske postaje.

Več

24.jun.2022

Na Obali razbili dve dobro organizirani kriminalni združbi, ki sta tihotapili in preprodajali droge. Preiskovanje na tem področju vse zahtevnejše

Na novinarski konferenci Policijske uprave Koper in Generalne policijske uprave smo danes, 24. junija 2022, predstavili kriminalistično preiskavo dveh dobro organiziranih kriminalnih združb, ki so jo uspešno zaključili kriminalisti koprski kriminalisti, in delo policije na področju preiskovanja kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Več