Sporočila za javnost PU Koper18.maj2021

Na jutrišnji nogometni tekmi na Stadionu Bonifika v Kopru bomo zaradi zagotavljanja varnosti na stadionu kot tudi zunaj njega po potrebi fotografirali in snemali - obvestilo

Na Stadionu Bonifika v Kopru bo v sredoi, 19. maja 2021, ob 17.15 odigrana nogometna tekma med kluboma FC Koper in NK Maribor. Vse obiskovalce obveščamo, da bomo zaradi zagotavljanja varnosti po potrebi uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, tako na stadionu kot zunaj njega.

Več

15.maj2021

Z divjo vožnjo od Unca do Kopra: je tudi vas ogrožal?

Policisti so v petek, 14. maja 2021, ob 17.40 na avtocesti na Uncu zaznali nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio, srebrne barve, z ljubljanskega registrskega območja. Voznik je z veliko hitrostjo vozil po avtocesti iz smeri Unca proti Kopru in ni upošteval zvočnih in svetlobnih signalov policistov, ki so ga želeli ustaviti. Z nevarno in divjo vožnjo je nadaljeval vse do Kopra in zapeljal na most, namenjen za pešce in kolesarje, kjer so ga policisti ob 18.07 prijeli.

Več

19.feb.2021

Lepo vreme bo ta vikend vabilo tudi na Primorsko, a pozor, epidemiološka slika tam ni ugodna. Spoštujte veljavne ukrepe!

Lepo vreme bo ta vikend vabilo tudi na Primorsko, kamor se bo po prvi večji sprostitvi ukrepov na izlet odpravilo mnogo sonca in morja željnih izletnikov iz vseh koncev Slovenije. A opozarjamo: epidemije še ni konec, epidemiološke razmere na Primorskem pa še zdaleč niso ugodne. Zato se izognite gneči ter vselej spoštujte ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.

Več

6.jan.2021

Nova komandirja na policijskih postajah v Ilirski Bistrici in Sočergi

S 1. januarjem 2021 sta dve enoti na območju Policijske uprave Koper dobili novo vodstvo, in sicer Policijska postaja Ilirska Bistrica in Postaja mejne policije Sočerga.

Več

28.dec.2020

Goljufije: ste tudi vi prejeli SMS z grožnjo, da morate nakazati virtualno valuto, drugače se vam bo nekaj hudega zgodilo?

Policisti Policijske uprave Koper opozarjajo, da so v zadnjem obdobju prejeli več informacij in prijav občanov o tem, da na svoje mobilne telefone prejemajo SMS sporočila z izsiljevalsko vsebino. Vsebina sporočil prejemnika opozarja, da se bo, če ne bo nakazal Bitcoin virtualne valute, njemu ali njegovim bližnjim zgodilo nekaj slabega. Sporočila prihajajo s telefonskih številk iz (praviloma) slovenskega območja.

Več

3.dec.2020

Rešili migrantsko družino, ki je zaradi snega obtičala v gozdu

Policisti Policijske uprave Koper so ponoči, ob 2.18 v operativno-komunikacijski center prejeli klic migranta, ki je v angleškem jeziku povedal, da je z družino v Sloveniji in da so se znašli v težavah zaradi sneženja. Ilirskobistriški policisti so takoj pregledali relacijo proti Munam in zaprosili za aktiviranje gorske reševalne službe. Družino so našli, na srečo so vsi zdravi.

Več

30.nov.2020

Bodite previdni: na Primorskem več goljufij z investicijskimi platformami

Na območju policijskih uprav Koper in Nova Gorica v letu 2020 beležimo več prijav oškodovancev, ki so, preko različnih platform za finančno trgovanje, vlagali svoja denarna sredstva, zatem pa so bili zaradi tega oškodovani za večje vsote denarja. Zato opozarjamo, bodite previdni!

Več

3.nov.2020

52-letni Madžar poskušal pretihotapiti 17 pasjih mladičkov, vsakega bi prodal za 2.000 evrov

Policisti so v petek, 30. oktobra 2020, okoli 2. ure zjutraj v Hrvatinih ustavili osebni avto madžarskih registrskih tablic in v postopku kmalu ugotovili, da 52-letni državljan Madžarske v prtljažnem delu prevaža 17 pasjih mladičkov, starih približno dva meseca. Med njimi je bilo deset pudlov in sedem francoskih buldogov.

Več

16.okt.2020

Nekatere koprske policijske enote imajo novo vodstvo

Od včeraj, 15. oktobra 2020, imajo nekatere enote na območju Policijske uprave Koper novo vodstvo. Nove komandirje so dobile policijske postaje Sežana, Piran in Koper, novega pomočnika ima tudi direktor Policijske uprave Koper.

Več

24.jul.2020

Koprska policista pomorščaka iz nevarnosti rešila družino na jadrnici, ki jo je nočno neurje zaneslo na odprto morje

Na slovenski Obali se je sinoči dogajala prava drama, ki pa se je - po zaslugi strokovnega posredovanja policistov s Postaje pomorske policije Koper - kljub zahtevnim okoliščinam srečno razpletla. Proti jutru, ob 4.30, so namreč koprski policisti prejeli klic na pomoč. Poklicala je družina, ki jo je nočno neurje s Seče, kjer so bili zasidrani, odneslo na odprto morje; sporočili so tudi, da imajo težave z motorjem. Na plovilu, 11-metrski jadrnici, so bili 40-letni moški, 38-letna ženska in dva otroka, vsi doma z Obale. Policista PPOP Koper sta jim s plovilom P-16 nemudoma odhitela pomagat. 

Več

24.jun.2020

Ob dnevu policije smo primorski policisti pokazali svoje veliiiiiko modro srce, ki bije tudi za vas!

Ob našem prazniku smo policisti PU Koper pokazali svoje modro srce, ki bije tudi za vas. Policija namreč ne obstaja zaradi sebe, temveč je tu za ljudi. Dan policije zato ni le naš dan. Obeležujemo ga skupaj z vami, saj ob vaši podpori soustvarjamo policijo, ki ji ljudje zaupajo, vanjo verjamejo in jo podpirajo. Oglejte si video!

Več

11.maj2020

Policista konjenika včeraj obiskala Izolo in pomagala preprečevati najrazličnejše kršitve, zlasti na področju prometa

Policiste konjenike večkrat povabimo v skupne nadzore tudi na območje Policijske uprave Koper. Trenutno zaradi epidemije covida-19 veljajo določene omejitve gibanja in zbiranja na javnih krajih, pa vendar predvidevamo, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato smo tudi tokrat povabili policiste konjenike, da se nam pridružijo pri preventivnem opozarjanju na spoštovanje zakonodaje, predvsem prometne. Včeraj, 10. maja, so bili v Izoli. Poudarek je bil tokrat na ozaveščanju kolesarjev in mopedistov. 

Več

8.maj2020

Kopanje dovoljeno, množično zadrževanje na plažah še vedno ne - opozorilo

Vlada je podaljšala veljavnost ukrepov v odloku o začasni splošni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih. Množično zadrževanje na plažah in drugih javnih površinah je tako še vedno prepovedano, dovoljeno pa je izvajanje športno rekreativne dejavnosti individualnega značaja. To pomeni, da je dovoljeno tudi kopanje in s tem zadrževanje na plaži za nujno potreben čas izvajanja te oblike športno-rekreacijske dejavnosti (slačenje, preoblačenje, sušenje). A opozarjamo, da je treba pri tem upoštevati varnostno razdaljo.

Več

23.apr.2020

Obrambni minister skupaj z vodstvi Policije in Slovenske vojske obiskal policiste in vojake na Primorskem (popravek)

V sredo, 22. aprila 2020, je minister za obrambo mag. Matej Tonin skupaj z delegacijo, v kateri so bili namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica, načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš in drugi, obiskal občine na območju Policijske uprave Koper. Na južni meji sta se jim pridružila tudi direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle in komandir Policijske postaje Ilirska Bistrica Karol Iskra.

Več

19.mar.2020

Štiri policijske postaje PU Koper dobile novo vodstvo

V zadnjih tednih so se na območju Policijske uprave Koper zamenjali štirje komandirji, in sicer na Policijski postaji Sežana, Policijski postaji Izola, Postaji mejne policije Dragonja in Policijski postaji Koper.

Več