Sorodne objave

 

S posebnim, vsakoletnim programom imamo že vrsto let vzpostavljen zelo dober sistem športnih tekmovanj, ki se jih lahko udeležujemo vsi zaposleni v policiji, s čimer vzdržujemo in še nadgrajujemo svojo psihofizično pripravljenost.

slika udeležencev Brajnikovega memoriala pri prečenju Save Bohinke

Med najprepoznavnejšimi športnimi prireditvami, tudi v zunanji javnosti, je zagotovo Pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial (na fotografiji). Slovi kot najtežja policijska vzdržljivostna preizkušnja psihofizičnih sposobnosti posameznika in preizkus sodelovanja članov v ekipi, kjer svojo moč, znanje in vzdržljivost med seboj merijo ekipe policije, vojske in civilne zaščite. Tekmovanje vsako leto organiziramo v spomin na pokojnega policista, gorskega reševalca in gornika Mitjo Brajnika, ki je življenje izgubil v tragični nesreči ob usposabljanju gorskih reševalcev na Okrešlju 10. junija 1997.

Osrednja in najbolj množična športna prireditev v policiji pa so Policijske igre. Po raznovrstnosti športnih panog, zastopanosti policijskih enot, ki tekmujejo med seboj in hkrati krepijo timsko pripadnost, so najbolj priljubljen športni dogodek v policiji.

Poleg tega v policiji zaposlujemo najboljše športnike v Sloveniji in na svetu, ki jim s tem nudimo sistemsko pomoč, oni pa s svojim zgledom izboljšujejo odnos do športa v naši organizaciji. Vrhunski športniki in trenerji, zaposleni v slovenski policiji, pripomorejo tudi k pozitivnemu ugledu slovenske policije v javnosti, saj se dejavno vključujejo v promocijske, preventivne, športne, vzgojno-izobraževalne in druge dejavnosti, ki jih organiziramo, pogosto tudi v sodelovanju z drugimi institucijami. Vrhunski športniki v policijski uniformi so tako naši ambasadorji mnogih preventivnih projektov.

Povezane vsebine

Center vrhunskih športnikov
Brajnikov memorial
Policijske igre
Delovna področja