Sporočila za javnost PU Maribor17.apr.2019

V Slovenski Bistrici sodelovali na preventivni prireditvi Varna vožnja za motoriste

S pomočjo policistov Policijske postaje Slovenska Bistrica in Postaje prometne policije Maribor je v soboto, 6. aprila 2019, potekala preventivna prireditev Varna vožnja za motoriste. Zbralo se je lepo število članov raznih motorističnih klubov z območja Slovenske Bistrice. Prireditev sta omogočila Avto Krka in Moto klub Grof Attems iz Slovenske Bistrice.

Več

10.apr.2019

Mariborska policista rešila občanko iz močno zadimljenega stanovanja

Da je policijsko delo tudi reševanje življenj, ne le pisanje glob, sta v začetku tedna pokazala mariborska policista. 8. aprila zvečer, okoli 20.30, je občan poklical policijo in sporočil, da se kadi iz stanovanja na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, kjer sama živi njegova tašča, starejša gospa. Patrulja policistov PP Maribor I je nemudoma odhitela do stanovanjskega bloka.

Več

31.mar.2019

V Miklavžu na Dravskem polju konec tedna trčila voznik srebrnega Passata in kolesar - poziv očividcem

V petek, 29. marca 2019, se je ob 7. uri v Miklavžu na Dravskem polju, v križišču Ptujske ceste in Ekartove ulice, zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega vozila znamke VW Passat, srebrne barve in kolesar.

Več

21.mar.2019

Vlomilci v okolici Maribora - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj obveščeni, da se je zgodil vlom v stanovanjsko hišo v Zgornji Kungoti. V zvezi s tem kaznivim dejanjem iščemo osebni avtomobil znamke BMW, serije 5, črne barve. Vozilo ima romunsko registrsko številko DJ71RNX. Ste ga morda opazili?

Več

15.mar.2019

Mariborski kriminalisti uspešno preiskali veliko tatvino in poškodovanje bankomata in objekta

Mariborski kriminalisti so uspešno preiskali tatvino ter poškodovanje bankomata in objekta. Dogodek se je zgodil septembra lani v mariborskem trgovskem centru. Več o uspešni kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Kaznivih dejanj je utemeljeno osumljen 35-letni Mariborčan.

Več

4.mar.2019

Mariborski kriminalisti preiskali petkov uboj

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so preiskali kaznivo dejanje uboja, ki se je zgodilo konec tedna v okolici Slovenske Bistrice. Več o kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Več

1.mar.2019

S haloškimi pustnimi liki smo na PU Maribor preganjali zimo in zlo

Zaposlene na policijski upravi Maribor so tudi letos obiskali koranti in hudiči iz Turističnega društva Koranti Pobrežje pri Ptuju in pokači Etnografske skupine Pobreški pokači iz Pobrežja pri Ptuju. Letos so se jim pridružili še člani Kulturno turističnega društva Klopotec iz Sovič in Dravcev, s pustnim likom "Baba deda nosi" oz. "Ded babo nosi".

Več

1.mar.2019

V Mariboru trčila voznica Citroena C3 in kolesar - poziv očividcem

V petek, 1. marca 2019, se je ob 13.45, na križišču Tržaške ceste in neimenovane ulice v Mariboru, nasproti trgovine Lidl, zgodila prometna nesreča, ki se je končala s telesno poškodbo. V nesreči sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila Citroen C3, modre barve.

Več

16.feb.2019

Mariborski policisti ustavljali bežečega voznika Citroena Xsare, ki je ogrožal tudi druge prometne udeležence - poziv vozniku in očividcem

V petek, 15. februarja 2019, so policisti Postaje prometne policije Maribor in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor okoli 10.15 na območju Tezna v Mariboru (območje Tama) ustavljali in sledili bežečega voznika osebnega avtomobila Citroen Xsara bele barve.

Več

4.feb.2019

Ruški policisti dobili novega komandirja

Ruški policisti so 1. februarja 2019 dobili novega komandirja. To je postal 36-letni Simon Premzl, ki je pred tem opravljal delo pomočnika komandirja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor.

Več

8.jan.2019

Ptujski policisti dobili novega komandirja

Policisti Policijske postaje Ptuj so z včerajšnjim dnem, 7. januarja 2019, dobili novega komandirja, Aleša Hanžekoviča.

Več

14.dec.2018

Včeraj na Koroškem mostu v Mariboru trčila Peugeot in Kia - poziv vozniku Kie in očividcem

Včeraj, 13. decembra 2018, se je ob 16. uri v Mariboru, na Koroškem mostu oziroma Dravograjski cesti, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila Peugeot Partner, sive barve, in neznani voznik osebnega avtomobila Kia Sportage bele barve.

Več

5.dec.2018

V križišču Dravograjske ceste in Erjavčeve ulice v Maribor trčili vozili - poziv očividcem

V torek, 4. decembra 2018, se je okoli 12. ure v križišču Dravograjske ceste in Erjavčeve ulice v naselju Maribor zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik belega osebnega vozila znamke Ford B Max in voznica zelenega osebnega vozila znamke Renault Clio.

Več

30.nov.2018

V križišču Partizanske ceste in Cankarjeve ulice v Mariboru trčila tovorno in osebno vozilo - poziv očividcem

Danes, 30. novembra 2018, se je ob 8.30 v križišču Partizanske ceste in Cankarjeve ulice v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica tovornega vozila, znamke Renault, model Traffic, bele barve, in voznik osebnega avtomobila, znamke Hyundai, model Coupe, sive barve.

Več

27.nov.2018

Na Ptuju voznik trčil v peško in jo poškodoval - poziv vozniku in očividcem

Včeraj, 26. novembra 2018, se je ob 15.30 uri, na Volkmerjevi cesti na Ptuju, v bližini doma starejših občanov zgodila prometna nesreča. Neznani voznik osebnega avtomobila je s prednjim delom vozila trčil v peško, ki je pri tem utrpela lahko telesno poškodbo. Po trčenju je neznani voznik osebnega avtomobila odpeljal v smeri Mestnega vrha.

Več