Sporočila za javnost PU Maribor30.jun.2021

V okviru vladnega obiska podravske regije je notranji minister obiskal Policijsko upravo Maribor

Današnji vladni obisk smo, v družbi notranjega ministra Aleša Hojsa z njegovimi najožjimi sodelavci in generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja, na Policijski upravi Maribor začeli z ogledom Postaje mejne policije Gruškovje.

Več

22.jun.2021

Na slovesnosti PU Maribor ob dnevu policije podelili tudi deset medalj za požrtvovalnost

V okviru slovesnosti Policijske uprave Maribor ob dnevu policije smo danes, 22. junija 2021, podelili tudi 10 medalj za požrtvovalnost. Podelila sta jih direktor uprave mag. Donald Rus in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Več

18.jun.2021

Predstavili okoliščine kriminalistične preiskave onesnaženja okolja v Pivoli pri Mariboru

Na Policijski upravi Maribor smo junija letos prejeli več prijav in informacij o sumu neustreznega odlaganja odpadkov v naravi, in sicer na območju Pivole pri Mariboru. Šlo je za skoraj 200 ton neustrezno odloženega, za okolje (in pitno vodo) škodljivega dehidriranega blata, ki je vsebovalo težke kovine in bakterijo salmonelo. Okoliščine kriminalistične preiskave onesnaženja okolja v Pivoli je danes, 18. junija 2021, podrobneje predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Beno Meglič.

Več

17.jun.2021

Mariborski policisti ob dnevu krvodajalstva. Bodimo odgovorni v prometu, naj kri ostane tistim, ki jo nujno potrebujejo!

V juniju, ko praznujemo dan krvodajalstva, tudi v policijskih vrstah že tradicionalno izvajamo krvodajalsko akcijo in tudi s tem izkazujemo svojo solidarnost. Pred osrednjo turistično sezono, ko se prometna varnost običajno poslabša, in ob današnji krvodajalski akciji smo policisti Policijske uprave Maribor, UKC Maribor in Rdeči Križ Slovenije (OZ Maribor) prometne udeležence pozvali k varni vožnji. Včeraj pa smo se policisti pridružili še poostrenim aktivnostim v evropsko usklajenem nadzoru, katerega namen je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Več

2.jun.2021

Vodenje mariborskih policistov prevzel mag. Donald Rus

Mariborska policijska uprava je danes, 2. junija 2021, dobila novega direktorja. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je na ta položaj imenoval mag. Donalda Rusa, ki je bil pred tem na Policijski upravi Maribor zaposlen v Sektorju uniformirane policije.

Več

21.maj2021

Policija bo na jutrišnji nogometni tekmi v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje - obvestilo

Jutri, 22. maja 2021, bo ob 20. uri na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 36. kroga Prve lige Telekom Slovenija med kluboma NK Maribor in NŠ Mura. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Več

19.mar.2021

Izbrane najboljše komunikacijske kampanje študentov, sodelujočih v projektu Kreakcija

Na Policijski upravi Maribor smo letos prvič izvedli projekt Kreakcija (družbeno-odgovorna in kreativna akcija), ki smo ga pripravili skupaj s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI). Med vsemi prejetimi projekti je komisija sedaj izbrala štiri najboljše komunikacijske kampanje in razglasila imena njihovih avtorjev, študentov medijskih komunikacij na tej fakulteti.

Več

15.mar.2021

Mariborski kriminalisti nad hudodelsko združbo, ki je izkoriščala žrtve trgovine z ljudmi za prostitucijo

Potem ko so mariborski kriminalisti minuli teden, 10. marca, s prijetjem petih osumljencev in več hišnimi preiskavami zaključili z dlje časa trajajočo preiskavo s področja organizirane kriminalitete, smo danes, 15. marca 2021, podrobneje predstavili njene rezultate. Odkrita hudodelska združba, ki je izkoriščala žrtve trgovine z ljudmi za prostitucijo, si je po dosedanjih ugotovitvah z izvrševanjem kaznivih dejanj pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 207.500 evrov.

Več

22.feb.2021

V Pesnici pri Mariboru trčila voznik motornega kolesa in neznani voznik belega kombija - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 21. februarja 2021, je bil malo pred 15. uro mariborski operativno-komunikacijski center obveščen o prometni nesreči z materialno škodo, ki se je zgodila v Pesnici pri Mariboru, v neposredni bližini Gasilskega doma Pesnica. V nesreči sta trčila voznik motornega kolesa in neznani voznik belega kombija.

Več

9.feb.2021

V Mariboru voznik modrega renaulta trčil v peško - poziv očivdcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je končala s težjo telesno poškodbo. Nesreča se je zgodila 6. februarja 2021 ob 19.22 v semaforiziranem križišču Ptujske ceste in Ulice heroja Nandeta v Mariboru.

Več

3.feb.2021

Mariborski prometni policisti imajo zadnje čase veliko dela s prehitrimi vozniki

Policisti Postaje prometne policije Maribor imajo v zadnjem času skoraj vsak dan opravka z vozniki, ki se ne zmenijo ne za svojo varnost ne za omejitve hitrosti, postavljeno signalizacijo in preventivna opozorila policistov. Tako skorajda ne mine teden, da ne bi kakšen voznik Ptujske ceste v Mariboru, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, zamenjal za avtocesto. Kar nekaj kršiteljem so policisti namreč izmerili hitrost, večjo od 130 km/h! Tudi kršiteljev, ki s preveliko hitrostjo vozijo skozi druga naselja, se žal ne manjka.

Več

22.jan.2021

Modri .-árgo nasveti bodo osveščali in zabavali tudi na avtobusih

Na Policijski upravi Maribor smo skupaj z Varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor in priljubljenim Štajerskim .-árgom 21. januarja, zagnali kampanjo osveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki smo jo poimenovali Modri .-árgo nasveti.

Več

20.jan.2021

Na Ledini v Mariboru trčila črn audi in srebrn volkswagen - poziv očividcem

V podvozu pod železniško progo na Ledini v Mariboru se je 20. januarja 2021, ob 13.35 zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila znamke Audi A6 Quattro črne barve in voznik tovornega avtomobila znamke Volkswagen Transporter kovinsko srebrne barve.

Več

20.jan.2021

V Mariboru trčila bel renault in siv audi - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila danes, 20. januarja 2021, ob 10.20 v Mariboru, kjer sta na semaforiziranem križišču Ptujske ceste in H2 trčili dve vozili. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Renault Captur, bele barve, in voznica osebnega avtomobila znamke Audi A3, temno sive barve.

Več

4.jan.2021

Policisti na Gruškovju in v Rušah so z novim letom dobili nova komandirja

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so z novim letom dobili novega komandirja. To je postal Simon Premzl, ki je od 1. februarja 2019 vodil policiste Policijske postaje Ruše. Naloge vodenja policijske postaje mu je v navzočnosti direktorja Policijske uprave Maribor mag. Aleksandra Thalerja predal dosedanji komandir Boštjan Velički. Slednji je z novim letom prevzel vodenje službe direktorja PU Maribor.

Več