Sporočila za javnost PU Maribor28.maj2019

Uspešen zaključek 14. Otroške varnostne olimpijade v Mariboru

Z velikim finalom 23. maja 2019, ki smo ga priredili v dvorani Lukna v Mariboru, smo uspešno zaključili tudi letošnjo Otroško varnostno olimpijado. Na Policijski upravi Maribor smo namreč pod tem imenom - letos maja že 14. leto zapored - organizirali preventivni projekt, pri katerem je sodelovalo kar tisoč dvesto četrtošolcev iz osnovih šol na območju Policijske uprave Maribor. Ponovno je sodelovala tudi ekipa Osnovne šole Franja Serta iz Bednje iz sosednje Hrvaške.

Več

20.maj2019

Novinarji, za trenutek odložite svoje kamere, mikrofone in pisala ter se z nami pomerite na "štengah" - vabilo medijem

Spoštovani predstavniki medijev, pridružite se nam pri dobrodelnem teku trojk po "štengah"! Letošnji tek na Policijski upravi Maribor organiziramo že 8. leto zapored. Gre za odprto prvenstvo policijske uprave in letos že tretjič tudi državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za veliki prehodni pokal. Tekmovanje bo potekalo v torek, 21. maja 2019, z začetkom ob 11. uri pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru, kjer bo možno tudi vplačilo humanitarnega prispevka, prevzem štartnih številk in individualno ogrevanje.

Več

8.maj2019

Mariborski policisti obravnavamo povečano število kaznivih dejanj ponarejanja denarja

Neznani storilec oz. storilci so v zadnjem obdobju v obtok spravili najmanj 55 ponarejenih bankovcev za 50 evrov.

Več

6.maj2019

Otroška varnostna olimpijada se letos začenja v Podlehniku - vabilo

Z jutrišnjim predtekmovanjem na Osnovni šoli Podlehnik odpiramo novo sezono otroške varnostne olimpijade. V Policijski upravi Maribor bomo namreč že štirinajsto leto zapored organizirali tekmovanje četrtošolcev osnovnih šol z našega območja. Učenci se bodo tako tudi letos med sabo pomerili v znanju s področja varnosti in v različnih spretnostih. Z vsakega predtekmovanja se bodo v finale uvrstile najboljše tri ekipe.

Več

17.apr.2019

V Slovenski Bistrici sodelovali na preventivni prireditvi Varna vožnja za motoriste

S pomočjo policistov Policijske postaje Slovenska Bistrica in Postaje prometne policije Maribor je v soboto, 6. aprila 2019, potekala preventivna prireditev Varna vožnja za motoriste. Zbralo se je lepo število članov raznih motorističnih klubov z območja Slovenske Bistrice. Prireditev sta omogočila Avto Krka in Moto klub Grof Attems iz Slovenske Bistrice.

Več

10.apr.2019

Mariborska policista rešila občanko iz močno zadimljenega stanovanja

Da je policijsko delo tudi reševanje življenj, ne le pisanje glob, sta v začetku tedna pokazala mariborska policista. 8. aprila zvečer, okoli 20.30, je občan poklical policijo in sporočil, da se kadi iz stanovanja na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, kjer sama živi njegova tašča, starejša gospa. Patrulja policistov PP Maribor I je nemudoma odhitela do stanovanjskega bloka.

Več

31.mar.2019

V Miklavžu na Dravskem polju konec tedna trčila voznik srebrnega Passata in kolesar - poziv očividcem

V petek, 29. marca 2019, se je ob 7. uri v Miklavžu na Dravskem polju, v križišču Ptujske ceste in Ekartove ulice, zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega vozila znamke VW Passat, srebrne barve in kolesar.

Več

21.mar.2019

Vlomilci v okolici Maribora - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj obveščeni, da se je zgodil vlom v stanovanjsko hišo v Zgornji Kungoti. V zvezi s tem kaznivim dejanjem iščemo osebni avtomobil znamke BMW, serije 5, črne barve. Vozilo ima romunsko registrsko številko DJ71RNX. Ste ga morda opazili?

Več

15.mar.2019

Mariborski kriminalisti uspešno preiskali veliko tatvino in poškodovanje bankomata in objekta

Mariborski kriminalisti so uspešno preiskali tatvino ter poškodovanje bankomata in objekta. Dogodek se je zgodil septembra lani v mariborskem trgovskem centru. Več o uspešni kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Kaznivih dejanj je utemeljeno osumljen 35-letni Mariborčan.

Več

4.mar.2019

Mariborski kriminalisti preiskali petkov uboj

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so preiskali kaznivo dejanje uboja, ki se je zgodilo konec tedna v okolici Slovenske Bistrice. Več o kriminalistični preiskavi je na današnji novinarski konferenci povedal Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Več

1.mar.2019

S haloškimi pustnimi liki smo na PU Maribor preganjali zimo in zlo

Zaposlene na policijski upravi Maribor so tudi letos obiskali koranti in hudiči iz Turističnega društva Koranti Pobrežje pri Ptuju in pokači Etnografske skupine Pobreški pokači iz Pobrežja pri Ptuju. Letos so se jim pridružili še člani Kulturno turističnega društva Klopotec iz Sovič in Dravcev, s pustnim likom "Baba deda nosi" oz. "Ded babo nosi".

Več

1.mar.2019

V Mariboru trčila voznica Citroena C3 in kolesar - poziv očividcem

V petek, 1. marca 2019, se je ob 13.45, na križišču Tržaške ceste in neimenovane ulice v Mariboru, nasproti trgovine Lidl, zgodila prometna nesreča, ki se je končala s telesno poškodbo. V nesreči sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila Citroen C3, modre barve.

Več

16.feb.2019

Mariborski policisti ustavljali bežečega voznika Citroena Xsare, ki je ogrožal tudi druge prometne udeležence - poziv vozniku in očividcem

V petek, 15. februarja 2019, so policisti Postaje prometne policije Maribor in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor okoli 10.15 na območju Tezna v Mariboru (območje Tama) ustavljali in sledili bežečega voznika osebnega avtomobila Citroen Xsara bele barve.

Več

4.feb.2019

Ruški policisti dobili novega komandirja

Ruški policisti so 1. februarja 2019 dobili novega komandirja. To je postal 36-letni Simon Premzl, ki je pred tem opravljal delo pomočnika komandirja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor.

Več

8.jan.2019

Ptujski policisti dobili novega komandirja

Policisti Policijske postaje Ptuj so z včerajšnjim dnem, 7. januarja 2019, dobili novega komandirja, Aleša Hanžekoviča.

Več