Sporočila za javnost PU Maribor19.mar.2021

Izbrane najboljše komunikacijske kampanje študentov, sodelujočih v projektu Kreakcija

Na Policijski upravi Maribor smo letos prvič izvedli projekt Kreakcija (družbeno-odgovorna in kreativna akcija), ki smo ga pripravili skupaj s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI). Med vsemi prejetimi projekti je komisija sedaj izbrala štiri najboljše komunikacijske kampanje in razglasila imena njihovih avtorjev, študentov medijskih komunikacij na tej fakulteti.

Več

15.mar.2021

Mariborski kriminalisti nad hudodelsko združbo, ki je izkoriščala žrtve trgovine z ljudmi za prostitucijo

Potem ko so mariborski kriminalisti minuli teden, 10. marca, s prijetjem petih osumljencev in več hišnimi preiskavami zaključili z dlje časa trajajočo preiskavo s področja organizirane kriminalitete, smo danes, 15. marca 2021, podrobneje predstavili njene rezultate. Odkrita hudodelska združba, ki je izkoriščala žrtve trgovine z ljudmi za prostitucijo, si je po dosedanjih ugotovitvah z izvrševanjem kaznivih dejanj pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 207.500 evrov.

Več

22.feb.2021

V Pesnici pri Mariboru trčila voznik motornega kolesa in neznani voznik belega kombija - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 21. februarja 2021, je bil malo pred 15. uro mariborski operativno-komunikacijski center obveščen o prometni nesreči z materialno škodo, ki se je zgodila v Pesnici pri Mariboru, v neposredni bližini Gasilskega doma Pesnica. V nesreči sta trčila voznik motornega kolesa in neznani voznik belega kombija.

Več

9.feb.2021

V Mariboru voznik modrega renaulta trčil v peško - poziv očivdcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je končala s težjo telesno poškodbo. Nesreča se je zgodila 6. februarja 2021 ob 19.22 v semaforiziranem križišču Ptujske ceste in Ulice heroja Nandeta v Mariboru.

Več

3.feb.2021

Mariborski prometni policisti imajo zadnje čase veliko dela s prehitrimi vozniki

Policisti Postaje prometne policije Maribor imajo v zadnjem času skoraj vsak dan opravka z vozniki, ki se ne zmenijo ne za svojo varnost ne za omejitve hitrosti, postavljeno signalizacijo in preventivna opozorila policistov. Tako skorajda ne mine teden, da ne bi kakšen voznik Ptujske ceste v Mariboru, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, zamenjal za avtocesto. Kar nekaj kršiteljem so policisti namreč izmerili hitrost, večjo od 130 km/h! Tudi kršiteljev, ki s preveliko hitrostjo vozijo skozi druga naselja, se žal ne manjka.

Več

22.jan.2021

Modri .-árgo nasveti bodo osveščali in zabavali tudi na avtobusih

Na Policijski upravi Maribor smo skupaj z Varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor in priljubljenim Štajerskim .-árgom 21. januarja, zagnali kampanjo osveščanja javnosti s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan, ki smo jo poimenovali Modri .-árgo nasveti.

Več

20.jan.2021

Na Ledini v Mariboru trčila črn audi in srebrn volkswagen - poziv očividcem

V podvozu pod železniško progo na Ledini v Mariboru se je 20. januarja 2021, ob 13.35 zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznik osebnega avtomobila znamke Audi A6 Quattro črne barve in voznik tovornega avtomobila znamke Volkswagen Transporter kovinsko srebrne barve.

Več

20.jan.2021

V Mariboru trčila bel renault in siv audi - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila danes, 20. januarja 2021, ob 10.20 v Mariboru, kjer sta na semaforiziranem križišču Ptujske ceste in H2 trčili dve vozili. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Renault Captur, bele barve, in voznica osebnega avtomobila znamke Audi A3, temno sive barve.

Več

4.jan.2021

Policisti na Gruškovju in v Rušah so z novim letom dobili nova komandirja

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so z novim letom dobili novega komandirja. To je postal Simon Premzl, ki je od 1. februarja 2019 vodil policiste Policijske postaje Ruše. Naloge vodenja policijske postaje mu je v navzočnosti direktorja Policijske uprave Maribor mag. Aleksandra Thalerja predal dosedanji komandir Boštjan Velički. Slednji je z novim letom prevzel vodenje službe direktorja PU Maribor.

Več

1.jan.2021

Služba direktorja na mariborski policijski upravi ima novega vodjo

S 1. januarjem je vodenje Službe direktorja PU Maribor prevzel Boštjan Velički. Dotedanji dolgoletni vodja Službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel, ki je vrsto let sodeloval tudi z mediji, pa je odšel v pokoj.

Več

29.dec.2020

Predstavili bomo kriminalistično preiskavo trojnega umora pri Ptuju - vabilo medijem

Na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 30. decembra 2020, bomo predstavili dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave treh kaznivih dejanj umora v okolici Ptuja.

Več

21.dec.2020

Mariborski policisti 31-letniku zasegli 159 zelenih rastlin konoplje

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sodelovanju z mariborskimi kriminalisti v petek, 18. decembra 2020, po odredbi sodišča opravili preiskavo stanovanjske hiše pri 31-letnemu osumljencu. Med hišno preiskavo so našli prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli skupaj 159 zelenih rastlin, visokih od 60 do 128 centimetrov, večjo količino rastlinskih vršičkov in listov, ki so že bili v postopku sušenja, ter več predmetov, namenjenih proizvodnji oziroma vzgoji prepovedane droge konoplje.

Več

21.dec.2020

Na Maistrovi ulici v Mariboru voznik črnega forda trčil v parkiranega belega renaulta in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor I obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 21. decembra 2020, okoli 10.25 na Maistrovi ulici v Mariboru. V prometni nesreči sta bila udeležena neznani voznik osebnega avtomobila znamke Ford S Max, črne barve, ter voznik parkiranega osebnega avtomobila znamke Renaul Kangoo, bele barve.

Več

14.dec.2020

Voznik črnega jaguarja divjal po mariborskih ulicah. Je ogrožal tudi vas?

Mariborski policisti so danes, 14. decembra 2020, okoli 9. ure zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov s strani voznika črnega osebnega avtomobila znamke Jaguar X Type, z registrsko oznako območja Slovenj Gradca. Ste ga mrda videli?

Več

1.dec.2020

Neodgovorno: divjal s hitrostjo več kot 200 km/h!

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj popoldne na avtocesti A4 Slivnica–Gruškovje, izven naselja Prepolje, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, z laserskim merilnikom hitrosti 28-letnemu Ljutomerčanu izmerili hitrost 202 km/h. Voznika, ki je vozil audija A6, so ustavili in mu izdali plačilni nalog s predpisano sankcijo 1.200 evrov, izrekli pa so mu tudi 9 kazenskih točk.

Več