Sporočila za javnost PU Maribor23.feb.2024

Ste videli včerajšnji rop v Mariboru?

Včeraj, 22. februarja 2024, so bili policisti policijske uprave Maribor okoli 12. ure obveščeni o ropu v eni od poslovalnic v bližini Titove ceste v Mariboru.

Več

22.jan.2024

Kazenske ovadbe zoper četverico zaradi 26 požarov in eksplozij na območju Maribora, škode za 600.000 evrov

Na Policijski upravi Maribor smo med aprilom in novembrom prejeli večje število prijav požarov na območju Maribora in v bližnji okolici. Z opravljenimi ogledi in z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je večje število naznanjenih zadev nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja.

Več

18.jan.2024

Razglasili tri najboljše komunikacijske kampanje študentov, sodelujočih v letošnjem projektu Kreakcija

Znana so imena avtorjev treh najboljših komunikacijskih kampanj študentov, ki jih je izbrala komisija v okviru projekta Kreakcija (družbeno odgovorna in kreativna akcija). Zaključila se je namreč že četrta izvedba tega projekta, ki ga pripravlja Policijska uprava Maribor skupaj z Inštitutom za medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) pri Univerzi v Mariboru in v sodelovanju s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Več

5.dec.2023

Mariborski policisti skupaj z zdravniki pozvali k varnim praznikom, brez uporabe pirotehničnih sredstev

Danes je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor potekala novinarska konferenca o nevarnostih uporabe pirotehničnih sredstev, na kateri smo sodelovali tudi mariborski policisti. Vsi si namreč želimo in prizadevamo, da bi bili praznični dnevi varni, žal pa se vsako leto znova tako zdravstveni delavci kakor policisti srečujemo s kršitvami in poškodbami zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov, in kar je še huje, so te žal prisotne tudi med otroki.

Več

18.okt.2023

Letošnji, 20. posvet Mladi in kriminal privabil več kot 200 udeležencev

Včerajšnji posvet Mladi in kriminal, ki ga na Policijski upravi Maribor pripravljajo že 20 let, je bil letos posebej svečan. Več kot 200 udeležencev so nagovorili: državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Helga Dobrin, namestnik generalnega direktorja mag. Robert Ferenc, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič in direktor PU Maribor Beno Meglič.

Več

2.okt.2023

Načrtujete jesenski pohod, pa čeprav le na bližnji hrib? Ustrezno se pripravite!

Četudi ne obiskujete "večtisočakov" in visokih gorskih vrhov, ampak se radi odpravite le na bližji hrib ali v gozd, morda nabirat gobe ali kostanj, je dobro upoštevati nekaj koristnih nasvetov. Mariborski policisti so zato včeraj, 1. oktobra 2023, na območju slapov Šumik izvedli preventivno aktivnost in mimoidoče opozarjali na nekatere pohodniške nevarnosti.

Več

19.sep.2023

Mariborski policisti odkrili, kdo je umoril 64-letnega moškega iz Zgornjega Dupleka

Da so v Sloveniji uspešno preiskani skoraj vsi umori, dokazuje tudi nedavni primer z območja Policijske uprave Maribor. Namreč, potem ko je bil 8. septembra 2023 na območju Zgornjega Dupleka umorjen 64-letni moški, so nemudoma stekle aktivnosti za izsleditev storilca, ki so ga nato policisti v petek, 15. septembra, že tudi prijeli. Umora je utemeljeno osumljen 33-letni državljan Bosne in Hercegovine. Na današnji novinarski konferenci smo kriminalistično preiskavo podrobneje predstavili.

Več

29.avg.2023

Po intenzivni preiskavi uspešno prijeli osumljenca najmanj petih kaznivih dejanj ropov v Mariboru

V obdobju od 22. maja do 2. avgusta 2023 je bilo v Mariboru izvršenih več ropov v trgovine, trafike, lekarne in denarne ustanove. Mariborski policisti in kriminalisti so na podlagi številnih ogledov krajev kaznivih dejanj, zavarovanih najdenih sledi in predmetov ter več kot sto razgovorov z različnimi osebami uspešno odkrili storilca najmanj petih ropov. Po prijetju so 44-letnega osumljenca teh kaznivih dejanj v petek, 25. avgusta 2023, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Več

21.avg.2023

V Mariboru na prehodu za kolesarje trčila voznik osebnega vozila in kolesar - poziv vozniku in očividcem

Mariborski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v soboto, 19. avgusta 2023 okoli 07.50.

Več

18.avg.2023

Policisti prijeli štiri tujce, ki so s spletnimi goljufijami in zlorabami plačilnih kartic oškodovali več slovenskih državljanov

Policija v zadnjem obdobju ponovno zaznava velik porast prijav oškodovanj s spletnimi goljufijami. Pretekli teden je Policijska uprava Maribor prejela prijavo ene od slovenskih bank o zaznavi povečanega števila zlorab na škodo več fizičnih oseb na območju celotne Slovenije. Mariborski kriminalisti so prijeli štiri osumljence, ki so bili privedeni pred preiskovalnega sodnika.

Več

17.avg.2023

V Mariboru voznik oplazil peško - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v ponedeljek, 14. avgusta 2023, okrog 19.30 na prehodu za pešce v bližini naslova Lackova cesta 35 v Mariboru.

Več

16.avg.2023

Policija bo na četrtkovi nogometni tekmi v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V četrtek, 17. avgusta 2023, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru ob 20.15 odigrana mednarodna nogometna tekma UEFA konferenčna liga med ekipama NK Maribor in Fenerbahče SK iz Turčije. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Več

12.avg.2023

V Mariboru neznani voznik z vozilom sive barve trčil v mopedista in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila danes, 12. avgusta 2023, ob 11.25 na kolesarski stezi v križišču Nasipne ulice in Titove ceste v bližini naslova Titova cesta 45 v Mariboru.

Več

12.avg.2023

V semaforiziranem križišču Strossmayerjeve in Krekove ulice v Mariboru trčila voznika Renault Scenica in Audija A4 – poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor I obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v četrtek, 10. avgusta 2023, ob 15.25, ko sta v semaforiziranem križišču Strossmayerjeve in Krekove ulice v bližini naslova Strossmayerjeva ulica 32 v Mariboru trčila voznik osebnega avtomobila znamke Renault, tip Scenic, in voznik osebnega avtomobila znamke Audi, tip A4.

Več

25.jul.2023

Ormoška policista s hitrim in požrtvovalnim ravnanjem ob požaru preprečila najhujše

Policista Matej Hlebec in Filip Luci s Policijske postaje Ormož sta v četrtek, 20. julija 2023, med delom na območju Središča ob Dravi okrog 2. ure zjutraj opazila, da je prišlo do požara na gospodarskem objektu.

Več