Sporočila za javnost PU Murska Sobota1.sep.2023

Nedeljsko nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v nedeljo, 3. septembra 2023, z začetkom ob 20.15, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija potekala nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach. Ker pričakujemo, da se bo športne prireditve udeležilo večje število navijačev, bomo policisti v Murski Soboti ter ožji in širši okolici v tem času povečali svojo prisotnost.

Več

29.avg.2023

Policist na sejmu Agra rešil otroka pred zadušitvijo

Včeraj, 28. avgusta 2023, se je na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra v Gornji Radgoni zgodil neljubi dogodek, ki se je po zaslugi lendavskega policista srečno končal.

Več

4.avg.2023

Na nogometni tekmi med NŠ Mura in NK Maribor bo policija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje – obvestilo

V nedeljo, 6. avgusta 2023, se ob 17.30 v Murski Soboti začne nogometna tekma 3. kroga 1. lige Telemach med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, preostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

1.jun.2023

Objavljamo sliko fotorobota roparja pošte v Lendavi. Ga morda prepoznate?

Včeraj, 31. maja 2023, malo po 10. uri se je v Lendavi zgodil oborožen rop pošte. Policija storilca še vedno išče. Objavljamo sliko fotorobota. Če ga prepoznate, nam to sporočite.

Več

4.maj2023

Novi načelnik Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota

Vodenje Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota je 1. maja 2023 prevzel Anton Kreslin, ki je pred tem enoto po pooblastilu vodil skoraj leto dni.

Več

30.mar.2023

V Ljutomeru se je na strokovnem posvetu o medvrstniškem nasilju zbralo več kot 240 udeležencev

V organizaciji Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota je danes, 30. marca 2023, v Ljutomeru potekal strokovni posvet z naslovom Medvrstniško nasilje. Zaradi vse bolj pereče problematike medvrstniškega nasilja v družbi je bil posvet namenjen krepitvi sodelovanja med različnimi ustanovami na tem področju. Udeleženci so zato obravnavali dogodke in izzive, s katerimi se vsi skupaj srečujemo v zadnjem obdobju.

Več

17.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 19. marca 2023, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 28. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v mestu Murska Sobota in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

3.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 5. marca 2023, bo ob 15. uri v Murski Soboti odigran 25. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na dogodku pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja, izvajala poostrene aktivnosti.

Več

24.nov.2022

V Murski Soboti skupaj s pomurskim centrom za socialno delo in mestno občino organizirali strokovni posvet o nasilju v družini

Začenjajo se mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Ob tej priložnosti je Policijska uprava Murska sobota danes, 24. novembra 2022, skupaj s Centrom za socialno delo Pomurje in Mestno občino Murska Sobota organizirala strokovni posvet z naslovom Nasilje v družini – kako zaščititi otroka.

Več

14.okt.2022

Na letošnjem razpisu za evropsko nagrado za socialne storitve sodelujemo tudi pomurski policisti. Svoj glas za nas lahko oddate do 28. oktobra!

Meddinstitucionalna skupina za preprečevanje nasilja v družini Pomurje, v kateri sodelujemo tudi predstavniki Policijske uprave Murska Sobota, se je izmed 84 prijavljenih kandidatov za evropsko nagrado za socialne storitve za letošnje leto uvrstila v ožji izbor šestih. Do 28. oktobra 2022 lahko tudi vi oddate svoj glas podpore.

Več

16.sep.2022

Sobotno nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v soboto, 17. septembra 2022, ob 20.15 odigrana nogometna tekma med kluboma Mura in Olimpija. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

26.avg.2022

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 28. avgusta 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigrana nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

27.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo jutri, 28. julija 2022, med domačim klubom Mura in irskim klubom St. Patricks Athletic odigrana nogometna tekma 2. kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

13.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v četrtek, 14. julija 2022, odigrana nogometna tekma 1. kroga kvalifikacij UECL med kluboma Mura in Sfintul Gheorghe. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

9.mar.2022

Policija bo na jutrišnji tekmi med Muro in Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje

Jutri, 10. marca 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 26. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpijo. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in Ljubljane, bo policija izvajala poostrene aktivnosti, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več