Sporočila za javnost PU Murska Sobota10.jul.2024

Ljutomerska policista v zadnjem trenutku rešila občana, ki je želel skočiti pred vlak

Popoldne 6. julija 2024 smo bili policisti Policijske uprave Murska Sobota obveščeni, da oseba v okolici Ljutomera kaže znake, da bo skočila pod vlak. Policista Policijske postaje Ljutomer sta se takoj zapeljala na ljutomersko železniško postajo, kjer sta na koncu perona dejansko opazila moškega.

Več

21.mar.2024

Na petkovi nogometni tekmi U21 v Murski Soboti bomo uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje – opozorilo

V Murski Soboti bo v petek, 22. marca 2024, ob 18. uri odigrana kvalifikacijska nogometna tekma U21 moških reprezentanc Slovenije in Bosne in Hercegovine. Ker se na prireditvi pričakuje večje število navijačev iz Slovenije in BiH, bomo v Murski Soboti, pa tudi njeni ožji in širši okolici, za zagotovitev varnosti udeležencev in ostalih občanov ter njihovega premoženja povečali prisotnost policistov.

Več

8.mar.2024

Policija bo na nedeljski nogometni tekmi med NŠ Mura in NK Olimpija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 10. marca 2024, bo ob 15. uri v Murski Soboti odigrana nogometna tekma 25. kroga 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v mestu Murska Sobota in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

1.mar.2024

Novo vodstvo na Policijski postaji Murska Sobota in Postaji prometne policije Murska Sobota

Z današnjim dnem je vodenje Policijske postaje Murska Sobota prevzel nov načelnik Aleksander Kreslin.

Več

16.feb.2024

Policija bo na nedeljski nogometni tekmi med NŠ Mura in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 18. februarja 2024, bo ob 15. uri v Murski Soboti odigran 21. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, varnost ostalih občanov in varnost njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali. V ožji in širši okolici Murske Sobote bo v tem času zato povečana prisotnost policistov.

Več

14.feb.2024

Osumljen kraje v trgovini v Gornji Radgoni. Ali ga poznate?

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so 12. januarja 2024 obravnavali kaznivo dejanje tatvine, ki je bila izvršena v trgovini v Gornji Radgoni.

Več

23.nov.2023

Okoli 250 udeležencev na strokovnem posvetu z naslovom Ali so otroci s posebnimi potrebami lahko žrtve nasilja in hkrati verodostojne priče?

V Gledališču Park v Murski Soboti se je 21. novembra 2023 s pozdravnimi nagovori župana Mestne občine Murska Sobota Damjana Anželja, direktorice Centra za socialno delo Pomurje Sandre Babič, direktorja Policijske uprave Murska Sobota Damirja Ivančića, mag., in državnega sekretarja na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dana Juvana začel strokovni posvet, katerega osrednja tema so bili otroci in mladostniki z oviranostmi.

Več

1.sep.2023

Nedeljsko nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v nedeljo, 3. septembra 2023, z začetkom ob 20.15, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija potekala nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach. Ker pričakujemo, da se bo športne prireditve udeležilo večje število navijačev, bomo policisti v Murski Soboti ter ožji in širši okolici v tem času povečali svojo prisotnost.

Več

29.avg.2023

Policist na sejmu Agra rešil otroka pred zadušitvijo

Včeraj, 28. avgusta 2023, se je na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra v Gornji Radgoni zgodil neljubi dogodek, ki se je po zaslugi lendavskega policista srečno končal.

Več

4.avg.2023

Na nogometni tekmi med NŠ Mura in NK Maribor bo policija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje – obvestilo

V nedeljo, 6. avgusta 2023, se ob 17.30 v Murski Soboti začne nogometna tekma 3. kroga 1. lige Telemach med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, preostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

1.jun.2023

Objavljamo sliko fotorobota roparja pošte v Lendavi. Ga morda prepoznate?

Včeraj, 31. maja 2023, malo po 10. uri se je v Lendavi zgodil oborožen rop pošte. Policija storilca še vedno išče. Objavljamo sliko fotorobota. Če ga prepoznate, nam to sporočite.

Več

4.maj2023

Novi načelnik Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota

Vodenje Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota je 1. maja 2023 prevzel Anton Kreslin, ki je pred tem enoto po pooblastilu vodil skoraj leto dni.

Več

30.mar.2023

V Ljutomeru se je na strokovnem posvetu o medvrstniškem nasilju zbralo več kot 240 udeležencev

V organizaciji Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota je danes, 30. marca 2023, v Ljutomeru potekal strokovni posvet z naslovom Medvrstniško nasilje. Zaradi vse bolj pereče problematike medvrstniškega nasilja v družbi je bil posvet namenjen krepitvi sodelovanja med različnimi ustanovami na tem področju. Udeleženci so zato obravnavali dogodke in izzive, s katerimi se vsi skupaj srečujemo v zadnjem obdobju.

Več

17.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 19. marca 2023, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 28. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpija. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v mestu Murska Sobota in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

3.mar.2023

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 5. marca 2023, bo ob 15. uri v Murski Soboti odigran 25. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na dogodku pričakuje tudi večje število navijačev, bo Policija, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja, izvajala poostrene aktivnosti.

Več