Sporočila za javnost PU Murska Sobota24.nov.2022

V Murski Soboti skupaj s pomurskim centrom za socialno delo in mestno občino organizirali strokovni posvet o nasilju v družini

Začenjajo se mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Ob tej priložnosti je Policijska uprava Murska sobota danes, 24. novembra 2022, skupaj s Centrom za socialno delo Pomurje in Mestno občino Murska Sobota organizirala strokovni posvet z naslovom Nasilje v družini – kako zaščititi otroka.

Več

14.okt.2022

Na letošnjem razpisu za evropsko nagrado za socialne storitve sodelujemo tudi pomurski policisti. Svoj glas za nas lahko oddate do 28. oktobra!

Meddinstitucionalna skupina za preprečevanje nasilja v družini Pomurje, v kateri sodelujemo tudi predstavniki Policijske uprave Murska Sobota, se je izmed 84 prijavljenih kandidatov za evropsko nagrado za socialne storitve za letošnje leto uvrstila v ožji izbor šestih. Do 28. oktobra 2022 lahko tudi vi oddate svoj glas podpore.

Več

16.sep.2022

Sobotno nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v soboto, 17. septembra 2022, ob 20.15 odigrana nogometna tekma med kluboma Mura in Olimpija. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

26.avg.2022

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V nedeljo, 28. avgusta 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigrana nogometna tekma 7. kroga 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

27.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo jutri, 28. julija 2022, med domačim klubom Mura in irskim klubom St. Patricks Athletic odigrana nogometna tekma 2. kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

13.jul.2022

Četrtkovo nogometno tekmo v Murski Soboti bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za fotografiranje in videosnemanje

V Murski Soboti bo v četrtek, 14. julija 2022, odigrana nogometna tekma 1. kroga kvalifikacij UECL med kluboma Mura in Sfintul Gheorghe. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev na športni prireditvi, pa tudi ostalih občanov in njihovega premoženja, bomo policisti poostreno nadzirali dogajanje, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Več

9.mar.2022

Policija bo na jutrišnji tekmi med Muro in Olimpijo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje

Jutri, 10. marca 2022, bo ob 17.30 v Murski Soboti odigran 26. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Olimpijo. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in Ljubljane, bo policija izvajala poostrene aktivnosti, da bi zagotovila varnost udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.

Več

17.jan.2022

Policijska postaja Murska Sobota ima novega načelnika

Vodenje Policijske postaje Murska Sobota je 15. januarja 2022 prevzel novi načelnik, Janko Šobak. Vodenje postaje mu je ob prisotnosti direktorja Policijske uprave Murska Sobota Damirja Ivanččiča predal Bojan Ribič, pomočnik načelnika, ki je do sedaj po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil enoto.

Več

13.jan.2022

Tisa in Bisa – zgodba o novem prijateljstvu

Nekatere "pasje" zgodbe imajo res srečen konec. V Policiji zelo vestno skrbimo za naše zveste štirinožne partnerje. Tudi takrat, ko gredo v pokoj, se vodniki trudijo, da bi jih, če le imajo za to ustrezne razmere, obdržali doma. Ko to ni mogoče, jim poiščemo kar se da primerne nove lastnike. Zadovoljni smo, ko vidimo, da nam je to uspelo, in vedno z velikim veseljem prebiramo pisma lastnikov, ki nam z navdušenjem poročajo o svojih novih družinskih članih in njihovih prigodah v novem domu.

Več

26.nov.2021

Policija bo na nedeljski tekmi med NŠ Muro in NK Maribor uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

To nedeljo, 28. novembra 2021, bo ob 20.15 v Murski Soboti odigran 18. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in Maribora, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zato bo v tem času v Murski Soboti in ožji ter širši okolici mesta povečana prisotnost policistov.

Več

18.avg.2021

Policija bo ob jutrišnji nogometni tekmi med NŠ Muro in SK Sturm Graz uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje - obvestilo

Jutri, 19. avgusta 2021, bo ob 20. uri v Murski Soboti odigrana kvalifikacijska nogometna tekma za ligo Evropa med ekipama NŠ Mure in SK Sturm Graz. Policija bo z namenom zagotavljanja varnosti domačih in tujih navijačev, udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja izvajala poostrene aktivnosti. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji in širši okolici mesta povečana prisotnost policistov ter inšpekcijskih služb.

Več

4.avg.2021

Prometna nesreča v Gornji Radgoni - poziv očividcem

Včeraj, 3. avgusta 2021 okrog 20.25 se je izven naselja Ptujska cesta, v Gornji Radgoni, zgodila prometna nesreča v kateri je voznica osebnega avtomobila, trenutno še iz neznanega razloga zapeljala levo z vozišča in trčila v drevo. Voznica se je v nesreči hudo telesno poškodovala in je bila odpeljana v bolnišnico.

Več

25.nov.2020

Varnost v lokalnih skupnostih - vabilo

Ob epidemiji covida-19 se je še okrepilo zavedanje, kako zelo pomemben del posameznikovega vsakdanjega življenja je sobivanje v lokalni skupnosti in z njo povezano zagotavljanje varnosti. Na Fakulteti za varnostne vede varnost v lokalni skupnosti proučujejo v okviru programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih, kjer vsako leto v sodelovanju s Policijo, občinami in drugimi organizacijami poudarjajo pomen varnosti v lokalni skupnosti tudi z organizacijo nacionalnih konferenc. Letošnja, ki bo 2. decembra 2020, bo tako že šesta po vrsti, tokrat pa bo potekala preko spleta.

Več

16.nov.2020

Širši pogled na problematiko nasilja v družini: spletni seminar ob obeležitvi mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami - vabilo

Ob obeležitvi mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami Center za socialno delo Pomurje, Policijska uprava Murska Sobota in Občina Lendava vabimo na strokovno spletno srečanje, ki bo 24. novembra 2020.

Več

2.okt.2020

Pomurski policisti zasegli 836 sadik konoplje, s katerimi bi storilci lahko zaslužili okoli pol milijona evrov

Policisti Policijske postaje Ljutomer so na podlagi informacije policista, ki je opravljal observacijo državne meje s helikopeterjem, zaznali dva nasada prepovedane rastline konoplja, ki so ju nato v naravi tudi poiskali in locirali. Ugotovljeno je bilo, da se nasada nahajata v neposredni bližini reke Mure, v zelo poraščenem, skoraj neprehodnem predelu, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica.

Več