Sporočila za javnost

Smučanje je pregovorno slovenski šport in zanimanje zanj se v zadnjih letih ponovno povečuje. Če je bilo smučanje še dve desetletji nazaj dosegljivo vsem, v zadnjem času opažamo, da smuča vedno manj otrok. Da bi to spremenili in čim večjemu številu otrok omogočili to lepo izkušnjo, bo že šesto leto zapored med 20. in 24. januarjem potekala akcija Šolar na smuči, ki se ji pridružujemo tudi policisti.

V ponedeljek, 13. januarja 2020, so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota obveščeni, da se je v stanovanjski hiši v naselju Beznovci, v občini Puconci zgodil rop. Neznani storilec je prišel v hišo in starejšo žensko zvezal ter ji ukradel denar. S kraja je pobegnil s temnejšim vozilom.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 16. januarja 2020, okoli 19. ure na Baragovi ulici v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena peška in neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen, rdeče barve. Peška je bila v nesreči lažje poškodovana, voznik pa je odpeljal s kraja.

Na Nasipni ulici v Mariboru se je včeraj, 16. januarja 2020, ob 16.20 zgodila prometna nesreča med neznanim voznikom sivega Forda in voznico belega Nissana. Voznik sivega Forda je po trčenju na Nasipni ulici obrnil in odpeljal v smeri Zagrebške ulice, ne da bi soudeleženi v nesreči nudil svoje podatke.

Policijski konj Winetou in policijska psička Mara iščeta nove lastnike, ki jima bodo nudili prijazno življenje in ljubezni poln dom. Svoje ponudbe lahko pošljete najkasneje do 10. februarja 2020.

Slovenska policija je v Srbijo napotila 27. skupino policistov; tako bodo med 15. januarjem in 14. februarjem 2020 štirje policisti pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.

Na smučišču Krvavec je danes, 15. januarja 2020, potekal še drugi del usposabljanja policistov, ki policijske naloge opravljajo na smučiščih.

Javna agencija RS za varnost prometa je skupaj s Policijo in predstavniki DARSA na današnji novinarski konferenci, na podlagi začasnih podatkov, predstavila stanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji v lanskem letu. V letu 2019 sta na slovenskih cestah umrla 102 udeleženca cestnega prometa, kar je 12 % več v primerjavi z letom poprej. Glavni vzroki in dejavniki, zaradi katerih je prišlo do smrtnih prometnih nesreč, so neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje, izsiljevanje prednosti in alkohol.

Preklicujemo iskanje od včeraj pogrešanega 39-letnega Roka Puclja iz Poljanske doline.

V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 bo danes, 15. januarja 2020, v Centru urbane kulture Kino Šiška koncert Policijskega orkestra z gostoma. Letos se jim bosta na odru pridružila Tokac iz skupine Dan D in Neisha. Koncert je nagrada vzornim voznikom, ki smo jih policisti konec lanskega leta med nadzorom prometa ustavili in so "napihali" 0,0. Bravo!