Sporočila za javnost

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa Vesna Marinko sta danes, 19. avgusta 2019, v Kobaridu predstavili novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, in sicer postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja. Namen silhuet, ki so v naravni velikosti, je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje. 

Vrhunski športnik Tim Gajser, ki je zaposlen v Policiji, je že drugič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP. V italijanski Imoli si je Tim včeraj s skupnim tretjim mestom že zagotovil naslov prvaka!

Preklicujemo iskanje 32-letnega Andreja Bajžlja iz Medvod.

Preklicujemo iskanje od 18. novembra 2018 pogrešanega Uroša Šunte iz Boštanja.

Preklicujemo iskanje 23-letnega Aljaža Zajca in Stojanskega vrha.

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa Vesna Marinko bosta v ponedeljek, 19. avgusta 2019, v Kobaridu predstavili novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, in sicer postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja. Namen silhuet, ki so v naravni velikosti, je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje.

Preklicujemo iskanje od včeraj pogrešanega 69-letnega Vlada Rozmana.

V tednu od 12. do 18. avgusta 2019 bo na slovenskih cestah potekala vseevropska akcija Hitrost, v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti. Po vsej državi bomo poostreno preverjali, ali vozniki upoštevate omejitve hitrosti. Neprilagojena hitrost je namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, v katerih se ljudje huje telesno poškodujejo ali celo umrejo. V lanskem letu je 37 ljudi izgubilo življenje v takšnih nesrečah, kar predstavlja 41 odstotkov vseh umrlih.

Novi komandir Policijske postaje Maribor II je od 9. avgusta 2019 Simon Belšak, ki je do sedaj opravljal naloge samostojnega policijskega inšpektorja v Oddelku za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Maribor.

Ministrstvo za notranje zadeve objavlja javno zbiranje ponudb za prodajo treh novih ročnih pametnih ur znamke Huawei Watch. Rok za oddajo ponudb je 27. avgust 2019.