Sporočila za javnost

40 izjemnih posameznikov, ki so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševali življenja ljudi, bo v sredo, 19. junija, ob 9. uri prejelo priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja.

Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti objavljamo naslednji odziv policije v povezavi s člankom, ki je bil 16. junija 2019 objavljen na strani 24ur.com. 

Ena najtežjih športnih preizkušenj pripadnikov vseh varnostnih struktur v Sloveniji je za nami. V petek in soboto, 14. in 15. junija, je na Bledu potekal že 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019. Tekmovanje vsako leto organiziramo v spomin na pokojnega policista, gorskega reševalca in gornika Mitjo Brajnika, ki je življenje izgubil v tragični nesreči ob usposabljanju gorskih reševalcev na Okrešlju 10. junija 1997.

Javna agencija RS za varnost prometa skupaj s Policijo, Avto-moto zvezo Slovenije, Zavodom Varna pot, Zavodom Vozim, Združenjem DrogArt, Zvezo motoklubov Slovenije in Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije letošnje poletje začenja skupno akcijo #VarnoVPoletje, ki bo z različnimi aktivnostmi skrbela za zmanjšanje tveganj za nastanek prometnih nesreč.

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo ta teden, med 19. in 23. junijem 2019, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Voznikom svetujemo, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

V Portorožu se je v sredo, 12. junija 2019, v kongresnem centru Hotela Bernardin odvijala vsakoletna preventivna akcija Varno poletje, ki jo organiziramo Policijska uprava Koper, Fakulteta za turistične študije Turistica in Hoteli Bernardin, d. d. Letos je bil posvet posvečen iskanju rešitev za preprečevanje tatvin in drznih tatvin med turistično sezono, predvsem v bolj obiskanih turističnih krajih.

Na Bledu smo danes, 14. junija 2019, slovesno odprli 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019. Tekmovanje velja za eno najtežjih športnih preizkušenj pripadnikov vseh varnostnih struktur v Sloveniji: Policije, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje in gorskih reševalcev. Poteka v spomin na pokojnega policista, gorskega reševalca in gornika Mitjo Brajnika, ki je življenje izgubil v tragični nesreči ob usposabljanju gorskih reševalcev na Okrešlju 10. junija 1997.

V zadnjem obdobju smo policisti prejeli večje število obvestil občanov, da so prejeli elektronska sporočila neznanih oseb, ki od njih zahtevajo nakazilo denarnih sredstev v zameno za to, da ne bi razkrili obiskovanja spletnih strani s pornografskimi vsebinami, za katere neznani pošiljatelji trdijo, da so jih prejemniki obiskovali.

Občane ponovno opozarjamo, da gre v teh primerih za lažna sporočila, ki se v večjem obsegu pošiljajo na naključne elektronske naslove, oziroma za t. i. spam elektronska sporočila.

V sklopu projekta Mlade veleposlanice smo danes, 12. junija 2019, gostili skupino dijakinj drugih in tretjih letnikov slovenskih srednjih šol ter jih seznanili z delom policije in notranjega ministrstva. V uvodnem delu obiska sta dijakinje sprejela generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki jim je podrobneje predstavil delo ministrstva.

V Srbijo danes odhaja 22. skupina slovenskih policistov. Ti bodo med 12. junijem in 12. julijem 2019 pomagali srbskim kolegom nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.