Sporočila za javnost

Avto-moto zveza Slovenije že tretje leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika. AMZS in partnerji izbora so letošnje novosti in podrobnosti predstavili na včerajšnji novinarski konferenci v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Te zanima delo pomožnega policista? Objavljen je nov javni razpis, s katerim k sodelovanju vabimo več kandidatov za pomožne policiste.

Prijaviš se lahko v dveh rokih, in sicer do 31. julija 2019 ali do 31. januarja 2020.

Avto-moto zveza Slovenije že tretje leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika. AMZS in podporniki projekta bodo novosti in podrobnosti letošnjega izbora predstavili na novinarski konferenci, ki bo v torek, 19. februarja 2019, ob 10. uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Ker je skrb za varnost mladih v prometu ena od naših prioritet, v projektu sodeluje tudi Policija.

Policisti Policijske postaje Ormož so bili obveščeni, da je pogrešana 85-letna Marija Čovič iz Središča ob Dravi.

Pogrešana je 9. februarja 2019 ob 15. uri odšla peš od doma v smeri naselja Obrež, a se je za njo izgubila vsaka sled.

V petek, 15. februarja 2019, so policisti Postaje prometne policije Maribor in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor okoli 10.15 in SKP PU Maribor na območju Tezna v Mariboru (območje Tama) ustavljali in sledili bežečega voznika osebnega avtomobila Citroen Xsara bele barve.

V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, smo danes, 15. februarja, priredili informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Dopoldanski termin je obiskalo veliko zainteresiranih kandidatov, saj je predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, pokala po šivih; dobro obiskan je bil tudi termin ob 13. uri.

Če pa ste današnjo predstavitev zamudili, nas lahko v Policijski akademiji obiščete še jutri, v soboto, 16. februarja, ob 10. uri. Dobrodošli!

Slovenska policija je prejela poročilo Varuha človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) glede obravnave migrantov na Policijski postaji (PP) Črnomelj in PP Metlika.

Predstavniki Varuha so v preteklem letu izvedli več obiskov policijskih postaj, med drugim tudi Črnomelj in Metliko, kjer so preverjali navedbe določenih nevladnih organizacij in novinarjev o domnevnem kršenju pravic migrantov glede možnosti dostopa do postopkov mednarodne zaščite. Policija je pri izvedbah obiskov Varuha ves čas konstruktivno sodelovala, sproti nudila vso zahtevano dokumentacijo in odgovarjala na dodatne zahteve na konkretne primere. Obiski Varuha so bili večinoma izvedeni v poletju 2018, vmesna poročila Varuha pa ne navajajo, da so bile pri tem ugotovljene nepravilnosti delovanja policije, ki bi zahtevale takojšnje ukrepanje.

V zvezi z objavljenim poročilom varuhinje človekovih pravic o delu policije na področju migraciji vas vabimo na izjavo za javnost, ki bo danes, 15. februarja 2019, ob 14.30.

Izjavo bosta podala Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi, in Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto.

Policija išče večje število kandidatov za policiste, zato vabimo vse zainteresirane, da v petek, 15. februarja, in v soboto, 16. februarja 2019, obiščejo naš informativni dan. Po predstavitvi poklica in aktualnega razpisa za vpis v Višjo policijsko šolo bomo mlade obiskovalce popeljali po točkah, kjer se bodo predstavljale posamezne službe, da dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo. Vabljeni!

V petek in soboto, 15. in 16. februarja 2019, bodo na vseh srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji potekali informativni dnevi, zato bo v neposredni bližini šol in njihovi okolici povečan promet in je pričakovati večjo gnečo. Vozniki, na pot se odpravite pravočasno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise ter vozite strpno.