Sporočila za javnost PU Kranj21.feb.2022

S skirojem trčil v lestev - poziv očividcem

Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila 20. februarja 2022 ob 16.35 na ulici Milene Korbarjeve v Kranju. Neznani mlajši voznik skiroja je s prednjim delom skiroja trčil v lestev, postavljeno ob robu vozišča, zaradi česar je z nje padel moški, ki je v tistem trenutku obrezoval drevesa, in se ob tem hudo poškodoval.

Več

21.jan.2022

Varno v gore, poziv k odgovornim odločitvam in previdnim dejanjem

Minuli vikend je v gorah življenje izgubilo šest planincev. V petih primerih je šlo za nesreče, v enem pa za zdravstveno stanje pri planincu.

Več

6.sep.2021

V Kranjski Gori kolesar trčil v peško in odpeljal - poziv kolesarju in očividcem

V Kranjski Gori pri dvorani Vitranc se je v nedeljo, 5. septembra 2021, ob 15.10 pri padcu poškodovala peška. Okoliščine kažejo, da zaradi trčenja z neznanim kolesarjem, ki je po nesreči odpeljal naprej.

Več

10.jun.2021

Gorenjski policisti s slovesnostjo v Škofji Loki že obeležili dan policije

Ob skorajšnjem dnevu policije so gorenjski policisti danes, 10. junija 2021, že podelili policijska priznanja, med drugim tudi znake za sodelovanje s posamezniki in organizacijami ter medalje policije za požrtvovalnost in medalje za hrabrost.

Več

30.apr.2021

Pri semaforiziranem križišču v kraju Britof včeraj zvečer najdena poškodovana starejša gospa - poziv očividcem

Kranjski policisti preverjajo nastanek telesnih poškodb pri starejši gospe, ki je bila včeraj, 29. aprila 2021, ob 20.30 najdena pri semaforiziranem križišču v kraju Britof.

Več

12.mar.2021

Blejski policisti iz jezera rešili utapljajočega se človeka, pomagali tudi gasilci in domačin. Pohvala vsem sodelujočim!

V blejskem jezeru se je danes dopoldne, 12. marca 2021, utapljala oseba, ki so jo iz vode rešili blejski policisti in gasilci ter domačin s čolnom. Eden od policistov je brez odlašanja skočil v ledeno mrzlo jezero in osebo nad gladino držal do prihoda čolna, kamor sta jo povlekla skupaj z domačinom. Pri iznosu zelo podhlajene osebe iz vode so pomagali tudi blejski gasilci.

Več

24.feb.2021

Nevarna vožnja na relaciji Kranj-Jeprca - poziv očividcem

Kranjski prometni policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom kaznivega dejanja nevarne vožnje, ki se je zgodilo danes, 24. februarja 2021, ob 8.05, na regionalni cesti Kranj-Medvode na Jeprci.

Več

8.dec.2020

Na cesti Škofja Loka-Železniki voznik temnega volkswagna trčil v modrega suzukija - poziv očividcem

Škofjeloški policisti iščejo neznanega voznika, ki je na cesti Škofja Loka-Železniki, pred naseljem Praprotno, danes, 8. decembra 2020, okoli 7.45 med prehitevanjem trčil z voznikom modrega avtomobila znamke Suzuki Ignis. Pobegli voznik je vozil osebni avtomobil znamke Volkswagen, temne barve, po nesreči pa je odpeljal naprej proti Železnikom. V nesreči je nastala škoda na vozilu.

Več

9.nov.2020

Gorenjski policisti prekinili nevarno početje voznika, ki je vozil kar 289 km/h: "To je 'izstrelek'!"

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na avtocesti pri Vrbi, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, obravnavali voznika, ki je vozil s kar 289 km/h.

Več

31.jul.2020

Na avtocestnem počivališču vlamljali v vozila, dva osumljenca sta bila posneta - ali ju prepoznate?

Jeseniški policisti so ta mesec obravnavali šest vlomov in poskusov vlomov v vozila na avtocestnem počivališču. V štirih primerih so storilci uspeli vlomiti v vozila, pretežno avtodome, v dveh primerih pa je dejanje ostalo pri poskusu. Vlamljali so ponoči in tudi kadar so lastniki spali v vozilu. Z dejanji so povzročili materialno škodo, lastnike pa so s tatvino stvari iz vozil dodatno oškodovali še za okoli 8.000 eurov. Glede na do sedaj zbrana obvestila sta storilca najmanj dva. V enem primeru vloma sta bila osumljenca posneta. Ju morda prepoznate?

Več

31.jul.2020

Včeraj na cesti Šenčur-Visoko voznica zapeljala s ceste in se prevrnila na streho - poziv očividcem

Včeraj, 30. julija 2020, je okrog 14. ure voznica z osebnim avtomobilom znamke Kia Ceed na cesti Šenčur-Visoko zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Iz vozila ji je pomagal neznani udeleženec, ki se je ustavil na kraju nesreče in ga zapustil še pred prihodom policije.

Več

23.jun.2020

V Soteski voznik srebrnega avtomobila povzročil nesrečo in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Škofjeloški policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila na relaciji Škofja Loka-Železniki v Soteski. Povzročil naj bi jo voznik osebnega avtomobila neznane znamke in tipa, srebrne barve, ki je - ne da bi se na kraju nesreče ustavil in nudil podatke - odpeljal proti Železnikom.

Več

20.jun.2020

Ob dnevu policije vam gorenjski policisti pošiljamo razglednico iz čudovitega sveta planin ...

Ko v gorah hitimo na pomoč, ni časa za uživanje v razgledih. A občasno nam vsaj na vajah uspe občudovati naše mogočne vršace, ki s svojo lepoto k sebi vabijo tudi mnoge med vami. Tokrat vam ob našem prazniku, dnevu policije, podarjamo razglednico z Gorenjske, ki je nastala ob našem urjenju za reševanje v gorah ... Oglejte si video!

Več

18.jun.2020

Razbita kriminalna združba, ki je serijsko vlamljala v bencinske servise ter prodajalne in si prilaščala velike količine tobačnih izdelkov

Kriminalisti so s hišnimi preiskavami in prijetjem kriminalne združbe v torek, 16. junija, zaključili zahtevno preiskavo večjega števila vlomov in poskusov vlomov v bencinske servise in prodajalne. V operativnih aktivnostih na terenu so poleg kriminalistov sodelovali še policisti, Posebna policijska enota in Specialna enota policije. Zaključna preiskava je rezultat dela vseh policijskih uprav in Uprave kriminalistične policije. Policija je postopke proti sedmim osebam izvedla na območju Kranja, Ljubljane in Maribora. Dve osebi so kriminalisti po zbiranju obvestil in dokazov izpustili, pet pa pridržali ter s kazensko ovadbo za 28 kaznivih dejanj včeraj privedli na pristojno sodišče, kjer je bil za tri odrejen pripor.

Več

6.mar.2020

Kriminalisti prijeli "vlomilca z nitkami", osumljenca verjetno del širše kriminalne združbe

Kriminalisti so v sredo, 4. marca, k preiskovalni sodnici kranjskega sodišča privedli dva državljana Gruzije, ki sta utemeljeno osumljena več vlomov v stanovanja z nastavljanjem neopaznih nitk na območju Škofje Loke. Osumljenca sta bila ta ponedeljek popoldan prijeta na območju Policijske uprave Maribor, prepoznali pa so ju štajerski policisti. Obema so odvzeli prostost in ju v nadaljnji postopek izročili gorenjskim policistom. Policisti so osumljencema zasegli tudi več predmetov - preverite, ali so med njimi tudi vaši.

Več