Policija javnost dnevno seznanja z vsemi pomembnostmi, povezanimi z zagotavljanjem varnosti v družbi. V sodobnem času, še zlasti s čedalje hitrejšim razvojem sodobnih medijev, je namreč komuniciranje z različnimi javnostmi postalo izjemnega pomena.

 MG 3220

Vsaka institucija prek komuniciranja skrbi za obveščenost ljudi o svojem delu, za transparentnost svojega delovanja in za izgrajevanje zaupanja v javnosti. Prav to je poleg zakonodaje edini pravi temelj legitimnosti policijskega dela, zato si je zanj treba nenehno prizadevati.

Najboljši "piar", kot v žargonu rečemo, naredijo policisti s svojim delom na terenu, saj je dobro opravljeno delo najboljša reklama, ugled policije pa odvisen tako od tega, kako uspešno preprečujemo in preiskujemo varnostne dogodke, od naše strokovnosti, integritete, odzivnosti, kot tudi našega odnosa do ljudi. Veliko pa je vsebin, dogodkov, informacij, ki jih javnosti ni mogoče posredovati drugače kot prek množičnih medijev in drugih kanalov komuniciranja, kot so spletne strani, družbena omrežja, različne publikacije itd.

Povezane vsebine

Sektor za odnose z javnostmi

Medijsko središče – kontakti

Sporočila za javnost – arhiv

Objave na družbenih omrežjih policije

Publikacije