V skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, obveščamo obiskovalce spletnih strani policije, da za njihovo pravilno delovanje uporabljamo t. i. piškotke (v angl. cookies).

Če boste kliknili na "Strinjam se"

Če boste kliknili na gumb "Strinjam se", se vam bo nastavitev, da se strinjate z uporabo piškotkov, shranila na vaš računalnik (do izbrisa piškotkov).

Če ne boste kliknili na "Strinjam se"

Če ne boste kliknili na gumb "Strinjam se" in boste kljub temu nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bo opozorilo o piškotkih ostalo izpisano v zgornjem delu strani, mi pa bomo šteli, da se z njihovo uporabo strinjate, saj ste to nakazali s svojim delovanjem.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so lahko shranjene nastavitve za spletno mesto, za velikost besedil, jezik itd. Pri nekaterih namenih je mogoče piškotke uporabljati brez posebnega soglasja uporabnikov, pri drugih pa je potrebna privolitev uporabnika.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke

  • sejne piškotke

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih, kot so izbira jezika, zavihek, na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše, takoj ko zaprete okno. 

  •  piškotke, ki jih ustvari Google Analytics

Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta, brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Nastavi tudi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Uporablja več piškotkov z imeni, kot sta »__utma« in »__utmz«.

 

Več o obveznostih upravljavcev spletnih strani po novem Zakonu o elektronskih komunikacijah je v dokumentu Informacijskega pooblaščenca RS: Smernice o uporabi piškotkov