Sporočila za javnost PU Novo mesto8.maj2024

Policijska postaja Metlika odslej z novim načelnikom

Vodenje Policijske postaje Metlika je 1. maja 2024 prevzel načelnik Mitja Frankovič. Je Belokranjec, karierni policist z več kot 25-letnimi izkušnjami v policiji in dober poznavalec varnostnih razmer v Beli krajini.

Več

21.mar.2024

Novomeški policisti na Obrežju odkrili tihotapce pasjih mladičev. Kužki v veterinarski oskrbi že dobro okrevajo

Policisti novomeške policijske postaje za izravnalne ukrepe so pred kratkim, 7. marca 2024, na Obrežju kontrolirali voznico kombija z romunskimi registrskimi oznakami. Pri pregledu vozila pa so naleteli na nenavaden prizor. Državljanka Romunije, ki naj bi bila s sopotnikoma namenjena v Italijo, je namreč v prtljažniku prevažala enajst pasjih mladičev. Prestrašeni psički so bili nagneteni v štirih kartonskih škatlah, brez hrane in vode.

Več

7.mar.2024

Zahtevno posredovanje policistov v krizni situaciji na območju Brežic je bilo uspešno

Policisti Policijske uprave Novo mesto so bili včeraj, 6. marca 2024, ob 15.10 obveščeni, da naj bi v prostorih ene izmed lekarn v Brežicah moški grozil s pištolo, potem pa kraj zapustil in pred lekarno streljal v zrak. Policisti so se nemudoma odzvali in ugotovili, da v streljanju ni bil nihče poškodovan in da je moški odšel na kraj bivanja. Tja je bilo napotenih več patrulj s Policijske postaje Brežice in vodnik službenega psa.

Več

20.sep.2023

Varnost obmejnih prebivalcev. Zaradi porasta nedovoljenih vstopov v državo še okrepili delo policije v Posavju

V zvezi z odkrivanjem in preprečevanjem nedovoljenih vstopov v Slovenijo ter zagotavljanjem varnosti obmejnih prebivalcev smo na Policijski upravi Novo mesto danes, 20. septembra 2023, v izjavi za javnost predstavili aktivnosti in prizadevanja policije v zadnjem času.

Več

12.jul.2023

Po streljanju na policista v Šmarjeti predstavili prve ugotovitve kriminalistične preiskave

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so v okviru preiskave kaznivega dejanja poskusa umora v Šmarjeti zaključili z ogledi. Prve ugotovitve preiskave kaznivega dejanja, ko je minuli četrtek moški streljal na policistko in policista, je v današnji izjavi za javnost strnil Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto.

Več

10.jul.2023

Za novega direktorja Policijske uprave Novo mesto imenovan Igor Juršič

V. d generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je za direktorja Policijske uprave Novo mesto z današnjim dnem, 10. julijem 2023, imenoval Igorja Juršiča.

Več

24.maj2023

Novomeški kriminalisti razkrili delovanje kriminalne združbe in v zaključni akciji pridržali enajst osumljencev

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so zaključili z obsežno preiskavo hudodelske združbe, ki se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. V preiskavi so več osumljencem odvzeli prostost, zasegli so prepovedano drogo, orožje in ukradeno motorno kolo.

Več

3.maj2023

Pod pretvezo, da so uslužbenci elektro podjetja, poskušali vstopiti v hiše na območju Novega mesta

Novomeški policisti so bili danes, 3. maja 2023, obveščeni, da naj bi se na dvorišči dveh stanovanjskih hiš v Novem mestu, kjer prebivajo starejši občani, z osebnim avtomobilom pripeljali neznanci. Pod pretvezo, da so uslužbence elektro podjetja, ki naj bi pregledovali prostore zaradi namestitve opreme, so poskušali vstopiti v hiši. Eden izmed stanovalcev je posumil, da gre za goljufe, in jih pregnal. Odpeljali so se z osebnim avtomobilom temnejše barve.

Več

28.apr.2023

Vodenje Policijske uprave Novo mesto prevzema Andrej Zbašnik

Z upokojitvijo Janeza Ogulina, dolgoletnega direktorja Policijske uprave Novo mesto, bo vodenje te uprave s 1. majem 2023 prevzel Andrej Zbašnik, dosedanji pomočnik direktorja.

Več

17.feb.2023

Ste tudi vi med žrtvami? 45-letnica izkoriščala starejše samske moške

Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma z območja Trebnjega. Če ste med žrtvami tudi vi, to sporočite policiji.

Več

5.dec.2022

V tragični nesreči življenje izgubil policist

Globoko pretreseni in prizadeti obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes, v prostorih omenjene policijske postaje.

Več

26.okt.2022

Našli pogrešanega moškega, ki je bil žrtev prometne nesreče s pobegom

Na današnji izjavi za javnost so novomeški policisti predstavili okoliščine najdbe pogrešanega moškega, za katerega so med preiskavo ugotovili, da je bil žrtev prometne nesreče s pobegom. Prve ugotovitve je predstavil Aleš Burgar, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto.

Več

3.okt.2022

Ob tednu otroka skozi plesno zgodbo pozivamo: "Otroci, če ste v stiski, zaupajte nam, pokličite na 113!"

Otrokom, ki so najranljivejša skupina v družbi, je posvečen teden, ki ga danes začenjamo, teden otroka. Policisti si pri svojem delu vedno prizadevamo, da storimo vse, kar lahko, da otroke zaščitimo pred vsakršnim nasiljem, zlorabami in drugimi kaznivimi dejanji. Vse otroke tudi spodbujamo, da se v stiski po pomoč obrnejo tudi na nas. V ta namen so na Policijski upravi Novo mesto pred kratkim posneli tudi video, v katerem sporočamo: "Otroci, skupaj z vsemi ostalimi odraslimi iz vašega domačega okolja smo pravi naslov za rešitev vaših strahov, dvomov in težav. Zaupajte nam na 113."

Več

15.sep.2022

V hudi prometni nesreči pri naselju Straža pri Raki včeraj umrla peška in motorist – poziv očividcem

Včeraj, 14. septembra 2022, okoli poltretje ure popoldne, so policisti na številki 113 v operativno-komunikacijskem centru novomeške policijske uprave prejeli klic o prometni nesreči motorista v bližini naselja Straža pri Raki. Na kraj so napotili krške in novomeške prometne policiste, regijski center za obveščanje pa gasilce in reševalce.

Več

1.jul.2022

Voznik avtobusa zapeljal čez tire kljub spuščenim zapornicam na železniškem prehodu

Sevniški policisti smo pred kratkim zaključili postopek proti vozniku avtobusa, ki je s svojo vožnjo ogrozil varnost v javnem prometu. Na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo je namreč poškodoval spuščeni polzapornici in nadaljeval z vožnjo.

Več