Sporočila za javnost PU Novo mesto31.dec.2021

Praznični obiski policistov pri starejših občanih. O varnosti, pa tudi o potici, vremenu in neumnih petardah

Ob zaključku leta, ki je bilo že drugo zapored zahtevno, za marsikoga tudi zelo težko, smo se odločili, da obiščemo kar največ naših starejših občanov na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, jim zaželimo lepe praznike in pokažemo, da v teh dneh niso sami.

Več

17.avg.2021

Včeraj v hudi prometni nesreči na avtocesti Novo mesto–Ljubljana dve osebi izgubili življenje - poziv očividcem

Včeraj, 16. avgusta 2021, se je nekaj minut po tretji uri popoldne na avtocesti A2 iz smeri Novega mesta proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Po prvih ugotovitvah ogleda se je osebni avtomobil nekaj metrov za priključkom Novo mesto – zahod, v smeri proti Ljubljani, od zadaj zaletel v tovorno vozilo. V osebnem vozilu sta bili dve osebi, ki sta umrli na kraju.

Več

4.avg.2021

Prometna nesreča na Andrijaničevi cesti v Novem mestu - poziv očividcem

Včeraj, 3. avgusta 2021, se je okrog 5.30 na Andrijaničevi cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča. Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivamo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, ter ostale priče nesreče, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana na št. 01 583 88 20 ali pokličejo na interventno številko 113. Zoper voznika vodimo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivega dejanja, ker je s svojo vožnjo pred tem ogrožal tudi druge udeležence v prometu.

Več

9.apr.2021

Novomeški kriminalisti predstavili izsledke preiskave ob najdbi lobanje v enem izmed stanovanj v Novem mestu

Potem ko smo bili 27. februarja 2021 obveščeni, da naj bi prijavitelj v enem izmed blokovskih stanovanj v Novem mestu med prenovo pri podiranju keramične peči našel predmet, podoben človeški lobanji, je stekla kriminalistična preiskava, katere izsledke smo danes podrobneje predstavili javnosti.  

Več

7.mar.2021

Prometna nesreča na regionalni cesti na Brodu v Novem mestu, kjer potekajo gradbena dela - poziv vozniku passata in očividcem

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili 5. marca 2021 ob 15.40 obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti na Brodu v Novem mestu, kjer potekajo gradbena dela in je promet speljan preko enega prometnega pasu. Na tem delu ceste je na vozišču postavljena prometna signalizacija - semarof, ki ureja pretočnost prometa.

Več

24.feb.2021

Policistom z mejnega prehoda Obrežje in uslužbencem finančne uprave uspelo preprečiti tragedijo, pred zadušitvijo rešili 13 ljudi

Policisti in uslužbenci finančne uprave so na mejnem prehodu Obrežje med mejno kontrolo in pregledom tovornega vozila zaslišali klice na pomoč. Nemudoma so razbili privijačeno pregrado prirejenega prostora in iz njega pred gotovo smrtjo rešili 13 oseb, od tega dva mladoletna otroka.

Več

2.nov.2020

V Novem mestu pri 38-letniku odkrili rastlinjak s konopljo, njene derivate in nepojasnjenih 10.000 evrov

Policisti in kriminalisti so pretekli teden v Novem mestu pri 38-letniku odkrili rastlinjak, v katerem je gojil konopljo, dobrih 400 injekcijskih brizg z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za konopljino smolo, konopljin jantar ali hašiševo olje, zasegli pa so mu tudi 10.000 evrov gotovine.

Več

23.okt.2020

Pri Podgradu motorist trčil v kolesarja - poziv motoristu

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili včeraj, 22. oktobra 2020, okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči pri Podgradu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila na gozdni poti med Podgradom in Lazami, kjer je voznik motokros motorja trčil v 38-letnega kolesarja. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Več

22.avg.2020

V hudi prometni nesreči v Poljanah pri Mirni peči ugasnila štiri življenja - poziv očividcem

V petek, 21. avgusta 2020, se je okoli 15. ure na nekdanji hitri cesti med Trebnjem in Novim mestom, v bližini naselja Poljane pri Mirni Peči, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so ugasnila štiri življenja. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivamo morebitne očividce, da se nam oglasijo.

Več

5.jul.2020

Policisti PP Metlika rešili kanjo, ki se je med letom zapičila v avtomobil

Policisti Policijske postaje Metlika so v soboto, 4. julija, rešili ptico ujedo, ki se je med letom nekako zataknila v avtomobil.

Več

21.jun.2020

Policisti PU Novo mesto ob dnevu policije sporočamo: "Ljudje ste tisti, zaradi katerih želimo iz dneva v dan svoje naloge opravljati kar najbolje."

Policisti Policijske uprave Novo mesto pa vam ob našem prazniku, dnevu policije, sporočamo: "Ljudje ste tisti, zaradi katerih želimo iz dneva v dan svoje naloge opravljati kar najbolje. In ko v prelepi dolini reke Kolpe, na gorjanskih gričih in v slikovitem Posavju med varovanjem državne meje srečujemo prijazne domačine, nam vaš nasmeh, pozdrav in besede podpore vlivajo veselje do dela in odločenost delati dobro - za ljudi." Oglejte si video!

Več

19.maj2020

Iščemo 35-letnega Janeza Koco iz Lokev pri Črnomlju - poziv javnosti

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto iščejo 35-letnega Janeza Koco iz Lokev pri Črnomlju. Osumljeni je 9. maja 2020 v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo. Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli. Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico.

Več

21.feb.2020

Novomeški kriminalisti in policisti preiskali okoliščine eksplozije v Brezju

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je danes, 21. februarja 2020, predstavil okoliščine in ugotovitve preiskave eksplozije v naselju Brezje, v kateri sta bili 14. februarja 2020 poškodovani dve osebi. Pri ogledu kraja eksplozije so sodelovali tudi bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Matevž Gladek, policijski inšpektor v Oddelku za protibombno zaščito, je predstavil delo oddelka in ukrepanje v primerih najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Več

12.feb.2020

Novomeški kriminalisti uspešno preiskali požig gostinskega lokala

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je na današnji izjavi za javnost predstavil izsledke kriminalistične preiskave kaznivega dejanja požiga gostinskega lokala v Čatežu ob Savi. V noči na 8. februar 2020 so bili policisti namreč obveščeni o požaru gostinskega lokala na Topliški cesti v Čatežu ob Savi. Obsežen požar, ki je zajel večji objekt, so gasili gasilci šestnajstih gasilskih društev, vendar je kljub njihovem trudu objekt v celoti zgorel. Nastala je velika premoženjska škoda.

Več

15.okt.2019

Dobovški policisti na vlaku zasegli več kot 13 kg heroina, novomeški pa uspešno zaključili preiskavo združbe, ki je tihotapila migrante

Na Postaji mejne policije Dobova je France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, danes predstavil uspešno delo policistov in kriminalistov pri odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Razkril je tudi podrobnosti zasega več kot 13 kg heroina, ki so ga policisti PMP Dobova minuli vikend odkrili na potniškem vlaku.

Več