Sporočila za javnost PU Novo mesto17.feb.2023

Ste tudi vi med žrtvami? 45-letnica izkoriščala starejše samske moške

Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma z območja Trebnjega. Če ste med žrtvami tudi vi, to sporočite policiji.

Več

5.dec.2022

V tragični nesreči življenje izgubil policist

Globoko pretreseni in prizadeti obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes, v prostorih omenjene policijske postaje.

Več

26.okt.2022

Našli pogrešanega moškega, ki je bil žrtev prometne nesreče s pobegom

Na današnji izjavi za javnost so novomeški policisti predstavili okoliščine najdbe pogrešanega moškega, za katerega so med preiskavo ugotovili, da je bil žrtev prometne nesreče s pobegom. Prve ugotovitve je predstavil Aleš Burgar, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto.

Več

3.okt.2022

Ob tednu otroka skozi plesno zgodbo pozivamo: "Otroci, če ste v stiski, zaupajte nam, pokličite na 113!"

Otrokom, ki so najranljivejša skupina v družbi, je posvečen teden, ki ga danes začenjamo, teden otroka. Policisti si pri svojem delu vedno prizadevamo, da storimo vse, kar lahko, da otroke zaščitimo pred vsakršnim nasiljem, zlorabami in drugimi kaznivimi dejanji. Vse otroke tudi spodbujamo, da se v stiski po pomoč obrnejo tudi na nas. V ta namen so na Policijski upravi Novo mesto pred kratkim posneli tudi video, v katerem sporočamo: "Otroci, skupaj z vsemi ostalimi odraslimi iz vašega domačega okolja smo pravi naslov za rešitev vaših strahov, dvomov in težav. Zaupajte nam na 113."

Več

15.sep.2022

V hudi prometni nesreči pri naselju Straža pri Raki včeraj umrla peška in motorist – poziv očividcem

Včeraj, 14. septembra 2022, okoli poltretje ure popoldne, so policisti na številki 113 v operativno-komunikacijskem centru novomeške policijske uprave prejeli klic o prometni nesreči motorista v bližini naselja Straža pri Raki. Na kraj so napotili krške in novomeške prometne policiste, regijski center za obveščanje pa gasilce in reševalce.

Več

1.jul.2022

Voznik avtobusa zapeljal čez tire kljub spuščenim zapornicam na železniškem prehodu

Sevniški policisti smo pred kratkim zaključili postopek proti vozniku avtobusa, ki je s svojo vožnjo ogrozil varnost v javnem prometu. Na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo je namreč poškodoval spuščeni polzapornici in nadaljeval z vožnjo.

Več

22.apr.2022

Ste bili priča včerajšnjemu ropu pošte v Brežicah? Vse informacije sporočite policiji.

Včeraj, 21. aprila 2022, so bili policisti Policijske uprave Novo mesto nekaj pred 17.30 obveščeni o ropu pošte na Ulici stare pravde v Brežicah. Ste kaj videli?

Več

1.apr.2022

Policisti na Obrežju odkrili voznika tovornega vozila, ki je poskušal pretihotapiti skoraj trideset tisoč zavojčkov cigaret

Policisti so na Obrežju pri vstopu v Slovenijo ustavili voznika, pri katerem so odkrili skoraj trideset tisoč zavojčkov cigaret.

Več

15.mar.2022

Rešeno življenje: novomeški policisti ob pomoči posadke Letalske policijske enote našli pogrešanega, ki je bil že močno podhlajen

Policiste Policijske postaje Novo mesto so včeraj, 14. marca, nekaj pred 14. uro na pomoč poklicali svojci moškega, ki naj bi imel zdravstvene težave in je pomanjkljivo oblečen odšel v gozd. Moškega so svojci že iskali, vendar ga niso našli. Policisti so se takoj odzvali.

Več

21.feb.2022

Na Policijski postaji Trebnje dobili novega načelnika

Delovno mesto načelnika Policijske postaje Trebnje je 15. februarja 2022 zasedel Duško Jevtič, dosedanji pomočnik načelnika Policijske postaje Krško.

Več

31.dec.2021

Praznični obiski policistov pri starejših občanih. O varnosti, pa tudi o potici, vremenu in neumnih petardah

Ob zaključku leta, ki je bilo že drugo zapored zahtevno, za marsikoga tudi zelo težko, smo se odločili, da obiščemo kar največ naših starejših občanov na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, jim zaželimo lepe praznike in pokažemo, da v teh dneh niso sami.

Več

17.avg.2021

Včeraj v hudi prometni nesreči na avtocesti Novo mesto–Ljubljana dve osebi izgubili življenje - poziv očividcem

Včeraj, 16. avgusta 2021, se je nekaj minut po tretji uri popoldne na avtocesti A2 iz smeri Novega mesta proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Po prvih ugotovitvah ogleda se je osebni avtomobil nekaj metrov za priključkom Novo mesto – zahod, v smeri proti Ljubljani, od zadaj zaletel v tovorno vozilo. V osebnem vozilu sta bili dve osebi, ki sta umrli na kraju.

Več

4.avg.2021

Prometna nesreča na Andrijaničevi cesti v Novem mestu - poziv očividcem

Včeraj, 3. avgusta 2021, se je okrog 5.30 na Andrijaničevi cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča. Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivamo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, ter ostale priče nesreče, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana na št. 01 583 88 20 ali pokličejo na interventno številko 113. Zoper voznika vodimo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivega dejanja, ker je s svojo vožnjo pred tem ogrožal tudi druge udeležence v prometu.

Več

9.apr.2021

Novomeški kriminalisti predstavili izsledke preiskave ob najdbi lobanje v enem izmed stanovanj v Novem mestu

Potem ko smo bili 27. februarja 2021 obveščeni, da naj bi prijavitelj v enem izmed blokovskih stanovanj v Novem mestu med prenovo pri podiranju keramične peči našel predmet, podoben človeški lobanji, je stekla kriminalistična preiskava, katere izsledke smo danes podrobneje predstavili javnosti.  

Več

7.mar.2021

Prometna nesreča na regionalni cesti na Brodu v Novem mestu, kjer potekajo gradbena dela - poziv vozniku passata in očividcem

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili 5. marca 2021 ob 15.40 obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti na Brodu v Novem mestu, kjer potekajo gradbena dela in je promet speljan preko enega prometnega pasu. Na tem delu ceste je na vozišču postavljena prometna signalizacija - semarof, ki ureja pretočnost prometa.

Več