Sporočila za javnost PU Koper28.dec.2022

Eksplozija petarde na Župančičevi ulici v Kopru poškodovala trojna vhodna vrata: ste videli storilca?

V torek, 27. decembra, smo bili koprski policisti ob 21.23 obveščeni o ponovni eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru. Eksplozija je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkiran osebni avtomobil.

Več

19.nov.2022

Iščemo lastnika: koprski kriminalisti zasegli bodala in mačete

Kriminalisti PU Koper so zaradi vlomnih velikih tatvin, izvršenih na območju Policijske uprave Koper, na območju PU Ljubljana opravili hišne preiskave pri osumljencih. Pri enem od njih so med drugim našli in zasegli dve bodali in dve mačeti ter nabojnik za malokalibrsko strelivo z robnim vžigom nazivnega kalibra 22LR (long rifle), v katerem sta dva naboja, označena s trikotnikom in črko V.

Več

7.okt.2022

V Portorožu odprli razstavo ob 75-letnici slovenske pomorske policije

Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pomorski muzej Sergej Mašera Piran so danes, 7. oktobra 2022, v Portorožu odprli razstavo ob 75-letnici slovenske pomorske policije. Razstava, ki nosi naslov Od narodnega zaščitnika do pomorskega policista, bo na ogled postavljena vse do 10. januarja 2023.

Več

7.okt.2022

V prometni nesreči na cesti od Bivja proti Bertokom umrl kolesar - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Koper so bili včeraj, 6. oktobra 2022, ob 15. uri obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti od Bivja proti Bertokom, pri odcepu za kolesarsko pot Parencano. V trčenju sta bila udeležena motorist in kolesar. Kolesar je na kraju umrl.

Več

6.okt.2022

V koprskem pristanišču zasegli tono in pol sestavin za proizvodnjo amfetamina

Predstavniki Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in Finančne uprave RS smo danes, 6. oktobra 2022, predstavili nedavno odkritje večje količine prepovedanih sestavin za proizvodnjo prepovedane droge v koprskem pristanišču. Predstavili smo tudi aktualno problematiko in delo policije na področju preiskovanja teh kaznivih dejanj.

Več

4.okt.2022

Razstava ob 75-letnici slovenske pomorske policije – vabilo

Ob 75-letnici pomorske policije vas Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran vabimo na odprtje priložnostne razstave z naslovom Pomorska policija: od narodnega zaščitnika do pomorskega policista. Odprtje razstave bo v petek, 7. oktobra 2022, ob 11. uri v razstavišču Monfort v Portorožu.

Več

29.sep.2022

V mednarodni preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki je tihotapila odpadke in jih nezakonito odlagala tudi v Sloveniji

Koprski kriminalisti so sodelovali pri razkritju obsežne kriminalne združbe, ki je odpadke najprej skladiščila v Italiji in jih nato v večjih količinah pošiljala v Slovenijo, kjer jih je nezakonito odlagala v naravo. Odpadke je ta združba odlagala tudi na lokacijah na Hrvaškem in Madžarskem.

Več

14.sep.2022

Slovenska policija uspešna pri odkrivanju tihotapcev ilegalnih migrantov. Letos prijeli že 171 sprovajalcev, med najbolj obremenjenimi PU Koper

Na današnji novinarski konferenci smo predstavili uspešno delo slovenskih kriminalistov in policistov na področju odkrivanja in prijemanja tihotapcev ilegalnih migrantov, skupaj z nekaj najbolj izstopajočimi primeri, obravnavanimi v zadnjem obdobju. Novinarska konferenca je potekala na območju Policijske uprave Koper, ki je zaradi ilegalnega prehajanja meje med najbolj obremenjenimi v državi.

Več

19.avg.2022

Najdeno vozilo, ki je bilo ukradeno v Kubedu - poziv javnosti

Policisti Policijske postaje Koper obravnavajo tatvino osebnega avtomobila, ki se je zgodila 11 avgusta 2022 v Kubedu, med 22.30 in 6.30. Slab teden kasneje, 17. avgusta, je bilo vozilo najdeno v Šekih, policisti pa so na kraju opravili ogled vozila in zavarovali dokaze.

Več

5.jul.2022

Vodenje koprske policijske uprave začasno prevzel Igor Jadrič

Vodenje Policijske uprave Koper je s 4. julijem 2022 po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjana Lindava začasno prevzel Igor Jadrič, dosedanji pomočnik direktorja PU Koper. Policijsko upravo bo Jadrič vodil do izbire novega direktorja.

Več

4.jul.2022

V Ankaranu zaživela nova policijska pisarna

V prostorih ankaranske občine, na Regentovi ulici v Ankaranu, je danes, 4. julija 2022, zaživela nova policijska pisarna. Policijska pisarna Ankaran je sicer dislocirana enota koprske policijske postaje.

Več

24.jun.2022

Na Obali razbili dve dobro organizirani kriminalni združbi, ki sta tihotapili in preprodajali droge. Preiskovanje na tem področju vse zahtevnejše

Na novinarski konferenci Policijske uprave Koper in Generalne policijske uprave smo danes, 24. junija 2022, predstavili kriminalistično preiskavo dveh dobro organiziranih kriminalnih združb, ki so jo uspešno zaključili kriminalisti koprski kriminalisti, in delo policije na področju preiskovanja kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Več

23.jun.2022

Koprski kriminalisti uspešno preiskali aprilski umor domačina v Kobjeglavi

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in italijanske policije smo predstavili izsledke uspešne kriminalistične preiskave umora 57-letnega domačina v vasi Kobjeglava aprila letos. Policisti so odkrili storilca, in sicer je umora iz koristoljubja osumljen 59-letni državljan Italije. V začetku tega tedna so ga prijeli na območju Slovenije in privedli na zaslišanje h koprski preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. 

Več

26.maj2022

Posvet Varno poletje letos izvedli pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije

Že tradicionalni posvet Varno poletje, ki ga vsako leto organizirata Policijska uprava Koper in Fakulteta za turistične študije pri Univerzi na Primorskem, z namenom osveščanja o varnosti in njenem pomenu pred začetkom glavne turistične sezone, je letos potekal pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije.

Več

17.maj2022

Policijski postaji Izola in Koper sta dobili nova načelnika

Dve enoti na Policijski upravi Koper sta zamenjali vodstvo, in sicer PP Izola in PP Koper.

Več