Sporočila za javnost PU Koper24.jun.2022

Na Obali razbili dve dobro organizirani kriminalni združbi, ki sta tihotapili in preprodajali droge. Preiskovanje na tem področju vse zahtevnejše

Na novinarski konferenci Policijske uprave Koper in Generalne policijske uprave smo danes, 24. junija 2022, predstavili kriminalistično preiskavo dveh dobro organiziranih kriminalnih združb, ki so jo uspešno zaključili kriminalisti koprski kriminalisti, in delo policije na področju preiskovanja kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Več

23.jun.2022

Koprski kriminalisti uspešno preiskali aprilski umor domačina v Kobjeglavi

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in italijanske policije smo predstavili izsledke uspešne kriminalistične preiskave umora 57-letnega domačina v vasi Kobjeglava aprila letos. Policisti so odkrili storilca, in sicer je umora iz koristoljubja osumljen 59-letni državljan Italije. V začetku tega tedna so ga prijeli na območju Slovenije in privedli na zaslišanje h koprski preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. 

Več

26.maj2022

Posvet Varno poletje letos izvedli pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije

Že tradicionalni posvet Varno poletje, ki ga vsako leto organizirata Policijska uprava Koper in Fakulteta za turistične študije pri Univerzi na Primorskem, z namenom osveščanja o varnosti in njenem pomenu pred začetkom glavne turistične sezone, je letos potekal pod naslovom Vpliv urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije.

Več

17.maj2022

Policijski postaji Izola in Koper sta dobili nova načelnika

Dve enoti na Policijski upravi Koper sta zamenjali vodstvo, in sicer PP Izola in PP Koper.

Več

6.apr.2022

Sodelovanje med policijo in medobčinskim redarstvom na Obali odslej še tesnejše

Redarji Medobčinske uprave Istre in policisti Policijske uprave Koper so včeraj, 5. aprila 2022, naredili še en korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja. Župani štirih istrskih občin, piranski Đenio Zadković, izolski Danilo Markočič, koprski Aleš Bržan in ankaranski Gregor Strmčnik ter direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa so v Pretorski palači v Kopru podpisali protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdili povezavo med institucijama.

Več

25.jan.2022

Koprska policista vam bosta na Zoomu predstavila svoj poklic – vabljeni!

Že kmalu, 1. februarja 2022, bo objavljen razpis za šolanje na Višji policijski šoli, zato smo tudi na Policijski upravi Koper začeli z intenzivnim predstavljanjem poklica policist, seveda interaktivno. Spletni predstavitvi policijskega dela prek aplikacije Zoom se lahko pridružite že v četrtek, 27. januarja, ob 17. uri, njeno ponovitev pa bomo organizirali v četrtek, 3. februarja 2022, prav tako ob 17. uri.

Več

14.sep.2021

Pomorski policisti pomagali pri zahtevnem reševanju izpod Strunjanskega klifa

Policisti Postaje pomorske policije Koper so bili sinoči, 13. septembra 2021, ob 20.38 obveščeni, da je s klifa v morje med Belim Križem in Izolo padel moški. Na kraj sta s ploviloma P-08 in P-16 takoj odpluli dve patrulji policistov postaje pomorske policije.

Več

7.sep.2021

V Jagodju v Izoli nesreča med mopedistom in voznikom minija - poziv vozniku in očividcem

V petek, 4. septembra 2021, se je ob 22.50 v Jagodju v Izoli zgodila prometna nesreča s pobegom, pri kateri se je huje poškodoval voznik mopeda.

Več

3.avg.2021

V Portorožu voznica električnega skiroja trčila v odprta vrata parkiranega vozila - poziv očividcem

V ponedeljek, 2. avgusta 2021, se je ob 18.20 uri v Portorožu (pri otroški gokart stezi) zgodila prometna nesreča, po kateri je voznik osebnega avtomobila zapustil kraj.

Več

29.jul.2021

Na območju Policijske uprave Koper tovorna vozila nadzirali tudi v sodelovanju z italijanskimi kolegi

V okviru akcije Truck & Bus, namenjene večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov, so koprski policisti na platoju nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči prejšnji teden izvedli še poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil, ki so ga izvedli v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi. 

Več

18.maj2021

Na jutrišnji nogometni tekmi na Stadionu Bonifika v Kopru bomo zaradi zagotavljanja varnosti na stadionu kot tudi zunaj njega po potrebi fotografirali in snemali - obvestilo

Na Stadionu Bonifika v Kopru bo v sredoi, 19. maja 2021, ob 17.15 odigrana nogometna tekma med kluboma FC Koper in NK Maribor. Vse obiskovalce obveščamo, da bomo zaradi zagotavljanja varnosti po potrebi uporabili tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, tako na stadionu kot zunaj njega.

Več

15.maj2021

Z divjo vožnjo od Unca do Kopra: je tudi vas ogrožal?

Policisti so v petek, 14. maja 2021, ob 17.40 na avtocesti na Uncu zaznali nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio, srebrne barve, z ljubljanskega registrskega območja. Voznik je z veliko hitrostjo vozil po avtocesti iz smeri Unca proti Kopru in ni upošteval zvočnih in svetlobnih signalov policistov, ki so ga želeli ustaviti. Z nevarno in divjo vožnjo je nadaljeval vse do Kopra in zapeljal na most, namenjen za pešce in kolesarje, kjer so ga policisti ob 18.07 prijeli.

Več

19.feb.2021

Lepo vreme bo ta vikend vabilo tudi na Primorsko, a pozor, epidemiološka slika tam ni ugodna. Spoštujte veljavne ukrepe!

Lepo vreme bo ta vikend vabilo tudi na Primorsko, kamor se bo po prvi večji sprostitvi ukrepov na izlet odpravilo mnogo sonca in morja željnih izletnikov iz vseh koncev Slovenije. A opozarjamo: epidemije še ni konec, epidemiološke razmere na Primorskem pa še zdaleč niso ugodne. Zato se izognite gneči ter vselej spoštujte ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.

Več

6.jan.2021

Nova komandirja na policijskih postajah v Ilirski Bistrici in Sočergi

S 1. januarjem 2021 sta dve enoti na območju Policijske uprave Koper dobili novo vodstvo, in sicer Policijska postaja Ilirska Bistrica in Postaja mejne policije Sočerga.

Več

28.dec.2020

Goljufije: ste tudi vi prejeli SMS z grožnjo, da morate nakazati virtualno valuto, drugače se vam bo nekaj hudega zgodilo?

Policisti Policijske uprave Koper opozarjajo, da so v zadnjem obdobju prejeli več informacij in prijav občanov o tem, da na svoje mobilne telefone prejemajo SMS sporočila z izsiljevalsko vsebino. Vsebina sporočil prejemnika opozarja, da se bo, če ne bo nakazal Bitcoin virtualne valute, njemu ali njegovim bližnjim zgodilo nekaj slabega. Sporočila prihajajo s telefonskih številk iz (praviloma) slovenskega območja.

Več