Sporočila za javnost PU Ljubljana29.nov.2022

Preiskujemo kriminalno združbo, ki izkorišča stisko ljudi, in opozarjamo na previdnost pri vlaganju v nepreverjene finančne storitve

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo že leta 2018 pri preiskavi korupcijskih kaznivih dejanj z najemanjem bančnih kreditov izvedli več hišnih preiskav in pridržali več oseb. Naknadno pa smo odkrili, da so osumljenci delovali v interesu širše združbe, ki se ukvarja predvsem z goljufijami. Ker ta preiskava še ni zaključena in dokaze o tovrstnih kaznivih dejanjih še zbiramo, vse morebitne oškodovance pozivamo, naj sum kaznivega dejanja prijavijo na policijo.

Več

16.nov.2022

Prijeli osumljenca kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane

Ljubljanski policisti so bili včeraj, 15. novembra 2022, nekaj pred 18. uro, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. V zvezi s tem je predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana danes podal izjavo za medije.

Več

9.nov.2022

Policija bo kazensko ovadila osebo, osumljeno napada v centru Ljubljane

Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi, ki sta se zgodila v centru Ljubljane.

Več

29.okt.2022

V povezavi z nasilnimi dejanji v okolici državnega zbora iščemo neznanega moškega. Ga morda prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v okolici državnega zbora iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

Več

29.okt.2022

V povezavi z nasilnim dejanjem v centru Ljubljane iščemo neznanega moškega. Ga morda prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v centru Ljubljane iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

Več

28.okt.2022

Ob zaznavi nasilja med mladimi izvedeni vsi ukrepi za izsleditev osumljencev

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so po prijavi medvrstniškega nasilja in zaznavi sumov kaznivega dejanja nasilništva izvedli vrsto ukrepov, tako za preiskavo kaznivega dejanja kot preventivnih ukrepov za preprečitev takšnih ravnanj.

Več

26.okt.2022

Policijska uprava Ljubljana: "Naši ukrepi so namenjeni takojšnji zaščiti žrtve nasilnega dejanja, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca"

Po obravnavi včerajšnjega dogodka z elementi nasilja, do katerega je prišlo v centru mesta Ljubljana, je predstavnik Policijske uprave Ljubljana danes, 26. oktobra 2022, podal izjavo za javnost. Pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center, Irfan Beganović, je povedal, da je bila policija v zadnjih dveh tednih obveščena o več dogodkih, ki so vsebovali elemente nasilja: "Ker imamo v policiji ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja, vedno takoj pristopimo k preiskavi tovrstnih primerov. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca dejanja."

Več

25.okt.2022

Letošnji Ljubljanski maraton je bil varen tudi po zaslugi policistov

Tudi na letošnjem, že 26. mednarodnem tekaškem maratonu v Ljubljani so policisti na vseh trasah (10-, 21- in 42-kilometrski) odlično poskrbeli za varnost vseh sodelujočih, tako tekmovalcev kot gledalcev in naključnih mimoidočih. Določene aktivnosti okrog maratona so se začele odvijati že v četrtek, 20. oktobra 2022, glavnina dogajanja pa se je zgostila v nedeljo, 23. oktobra, ko je sodelovalo tudi največ policistov. V vseh dneh skupaj je bilo za varovanje prireditve angažiranih več kot sto policistov in pomožnih policistov z vseh policijskih postaj na območju Policijske uprave Ljubljana.

Več

12.okt.2022

Ljubljanski kriminalisti in policisti zaključili preiskavo kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, nadaljujejo pa s preiskavo suma nenamenske porabe javnih sredstev

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so zaključili kriminalistično preiskavo vseh zaznanih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, ki je intenzivno potekala vse od 20. avgusta 2022.

Več

13.sep.2022

Policija skrbno in temeljito vodi kriminalistično preiskavo suma kaznivih dejanj spolnega nasilja – izjava za javnost

Zaradi odmevnosti primera in različnih vprašanj, ki se pojavljajo v javnosti v povezavi s preiskavo suma kaznivih dejanj spolnega nasilja, smo danes, 13. septembra 2022, predstavili nekatere aktivnosti policije, seveda ob upoštevanju, da kriminalistična preiskava oz. predkazenski postopek še vedno intenzivno poteka.

Več

11.sep.2022

Policija nadaljuje z intenzivnim preiskovanjem kaznivih dejanj s področja spolnega nasilja

Pojasnjujemo, da že od prve informacije v javnosti, da so se zgodila huda kazniva dejanja spolnega nasilja, skupina policistov in kriminalistov zadevo intenzivno preiskuje.

Več

1.sep.2022

Intenziteta preiskave je ves čas na najvišji stopnji

Kriminalisti in policisti PU Ljubljana so neprenehoma vpeti v zbiranje obvestil in analizo pridobljenih podatkov že od pojava prve informacije o hudih kaznivih dejanjih spolnega nasilja. Vsakodnevno pri tem sodeluje še več policistov in kriminalistov iz drugih policijskih uprav in Generalne policijske uprave. Intenzivno vseskozi poteka tudi sodelovanje z Okrožnim državnim tožilstvom v Ljubljani.

Več

24.avg.2022

Na Celovški cesti v Ljubljani voznik črnega skuterja na kolesarski stezi vozil v nasprotni smeri, trčil v kolesarko in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Policisti so v ponedeljek, 22. avgusta 2022, ob 20.30 obravnavali prometno nesrečo na Celovški cesti med Prušnikovo in Ulico Jožeta Jame v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena kolesarka in voznik črnega skuterja.

Več

18.avg.2022

Na Cankarjevi cesti v Mekinjah voznik trčil v kolesarko - poziv vozniku in očividcem

Na Cankarjevi cesti v Mekinjah se je v ponedeljek, 15. avgusta 2022, okoli 20.50 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mlajša kolesarka. Po doslej znanih informacijah naj bi voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotni pas in trčil v kolesarko.

Več

16.avg.2022

V križišču Masarykove in Njegoševe ceste v Ljubljani voznik renaulta trčil v peško - poziv vozniku in očividcem

V petek, 12. avgusta 2022, se je okoli 13. ure v križišču Masarykove in Njegoševe ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila znamke Renault Scenic III, sive barve, ter peška, ki je bila v nesreči lažje poškodovana.

Več