Sporočila za javnost PU Ljubljana21.jun.2021

Na Vrhniki voznik oplazil peško - poziv vozniku in očividcem

V petek, 18. junija 2021, se je nekaj pred 22. uro v bližini gasilskega doma na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik neznanega vozila. Slednji je med vožnjo oplazil peško, ko je ta prečkala prehod za pešce.

Več

15.jun.2021

Četrtkovi telefonski pogovori s kriminalistko. Tema: nasilje v družini

Ta četrtek, 17. junija 2021, in nato ponovno čez 14 dni, 1. julija 2021, bo na SOS telefonski številki 080 11 55 za pogovor dosegljiva tudi kriminalistka Policijske uprave Ljubljana.

Več

20.maj2021

Sredi Ljubljane ukradel kovčka z orodjem - ga prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center iščejo neznanega osumljenca, ki je 14. maja 2021, na Miklošičevi cesti v Ljubljani iz kombija odtujil dva večja kovčka znamke Hilti z orodjem. Po dejanju je s kraja zbežal v smeri Dalmatinove ulice proti Miklošičevemu parku.

Več

15.maj2021

Marca in aprila letos v Ljubljani dvakrat oropal trafiko - ga prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavajo dve kaznivi dejanji ropa. Do sedaj neznani osumljenec je letos marca in aprila v Ljubljani pristopil do trafike, jo oropal in s kraja zbežal.

Več

6.apr.2021

Prijeli štiri osumljence, ki naj bi 19. marca v gozdu pri Grosupljem umorili 77-letnega moškega

Ljubljanski kriminalisti so z intenzivno kriminalistično preiskavo in v sodelovanju z različnimi policijskimi enotami po enajstih dneh prijeli osumljence umora moškega iz okolice Grosupljega. Kriminalistično preiskavo umora, ki je bil izvršen 19. marca 2021, in delo slovenske policije na področju preiskovanja krvnih deliktov smo danes, 6. aprila 2021, podrobneje predstavili na skupni novinarski konferenci Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave.

Več

9.mar.2021

So najdena kolesa ali skiroji vaši?

Policijska postaja Ljubljana Center je v začetku tega tedna prevzela 22 koles in 4 skiroje, ki so bili najdeni na območju centra Ljubljane. Lastništva koles do sedaj ni bilo mogoče ugotoviti, zato iščemo lastnike, ki bi svoje kolo morebiti prepoznali.

Več

1.mar.2021

Policijska postaja Kočevje ima novega komandirja

Vodenje Policijske postaje Kočevje je danes, 1. marca 2021, prevzel novi komandir, Peter Preinfalk.

Več

23.feb.2021

Znova nevarna vožnja v Ljubljani, voznik megana ogrožal življenja - poziv očividcem

V ponedeljek, 22. februarja 2021, so nekaj po 15. uri ljubljanski prometni policisti obravnavali voznika, ki je z vozilom znamke Renault Megane, zelene barve, z nevarno vožnjo ogrožal ne le svoje življenje, temveč tudi življenja ostalih prometnih udeležencev. Gre za kaznivo dejanje. Vozil je na relaciji Pot za Brdom - avtocesta A2 (Koseze) - hitra cesta do krožišča Tomačevo - Tomačevska cesta - ulica Tomačevo - Stožice - Cesta na Brod ob reki Savi - Jarški prod. Ste ga videli? Je ogrožal tudi vas?

Več

19.feb.2021

V križišču Resljeve in Trubarjeve ceste v Ljubljani trčili peška in kolesarka - poziv kolesarki in očividcem

V torek, 16. februarja 2021, se je ob približno 16. uri v križišču Resljeve in Trubarjeve ceste v Ljubljani, na pločniku pri prehodu za pešce, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi peška in neznana kolesarka. Po trčenju v peško je neznana kolesarka ustavila, takoj nato pa odpeljala s kraja prometne nesreče. Peška, ki je v nesreči utrpela telesne poškodbe, je bila s kraja odpeljana v UKC Ljubljana.

Več

16.feb.2021

Voznik bmw-ja ogrožal življenja: od Celovške proti Brdu po obvoznici v nasprotni smeri! Ste ga morda videli?

Ljubljanski policisti so v nedeljo, 14. februarja 2021, okoli 19.00 na ljubljanski obvoznici obravnavali voznika, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge.

Več

12.feb.2021

V Županjih Njivah voznik rdečega vozila trčil v peško - poziv očividcem in vozniku

V četrtek, 11. februarja 2021, se okoli 12. ure v Županjih Njivah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik vozila neznane znamke, svetlo rdeče barve. Voznik je z vozilom trčil v peško, ki je hodila iz smeri Bistričice proti Stahovici, ter jo lažje poškodoval.

Več

11.feb.2021

Na Litostrojski cesti v Ljubljani nesreča med kolesarko in neznanim voznikom - poziv očividcem in vozniku

V torek, 9. februarja 2021, se je nekaj pred 6. uro na prehodu za kolesarje preko Litostrojske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarka in neznani voznik vozila neznane znamke.

Več

9.feb.2021

Preiskana ropa v logaškem in višnjegorskem župnišču, preiskava vlomov intenzivno poteka

Policija je uspešno preiskala dva nedavna ropa župnišč v Logatcu in Višnji Gori.

Več

26.jan.2021

Po 50 letih znova stekel potniški promet na progi Grosuplje-Kočevje: ne pozabite na previdnost pri prečkanju tirov!

V letošnjem letu je bil vpeljan redni potniški promet na progi Grosuplje-Kočevje, kamor se potniški vlaki vračajo po več kot 50 letih. Na prenovljeni progi je 30 prehodov z zapornicami, štiri prehode varuje zgolj Andrejev križ, ter več prehodov za pešce in kolesarje. Zato ne bo odveč nekaj opozoril vsem udeležencem v prometu: previdno pri prečkanju tirov.

Več

15.jan.2021

V Ljubljani pešec prečkal rdečo, voznik, da bi se mu izognil, zapeljal s ceste - poziv pešcu in očividcem

V sredo, 13. januarja 2021, se je okoli 18. ure na ulici Ob Ljubljanici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj znanih podatkih naj bi pešec pri rdeči luči na semaforju prečkal vozišče. Voznik je, da bi preprečil trčenje zapeljal s ceste in trčil v robnik in prometno signalizacijo. Pešec, neznani moški, star okoli 40 let, visok približno 180 cm, suhe postave, temnih krajših las je kraj zapustil, ne da bi nudil svoje podatke.

Več