Sporočila za javnost PU Ljubljana20.okt.2021

V križišču Zaloške ceste in Kajuhove ulice v Ljubljani trčila kolesar in kolesarka - poziv kolesarki in očividcem

V torek, 19. oktobra 2021, se je okoli 10.30 na kolesarski stezi v križišču Zaloške ceste in Kajuhove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika koles. V prometni nesreči se je eden izmed kolesarjev lahko telesno poškodoval, druga udeleženka pa je po padcu s kolesom kraj zapustila, ne da bi udeležencu nudila podatke.

Več

1.okt.2021

Generalni direktor policije imenoval novega direktorja Policijske uprave Ljubljana

Z današnjim dnem, 1. oktobrom 2021, je generalni direktor policije dr. Anton Olaj imenoval novega direktorja na ljubljanski policijski upravi.

Več

18.avg.2021

V bližini Pediatrične klinike v Ljubljani trčila voznik osebnega vozila in kolesarka - poziv vozniku in očividcem

V torek, 17. avgusta 2021, se je okoli 7.40 na Bohoričevi ulici v Ljubljani, v bližini Pediatrične klinike (med Japljevo in Njegoševo ulico) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila sive barve in kolesarka. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala, voznik pa ji je na kraju tudi ponudil pomoč, nato pa sta oba s kraja odšla.

Več

17.avg.2021

Ali ste res zaklenili vozilo? Tatova z motilcem signala preprečila zaklepanje vozila, nato pa iz njega ukradla vrednejše predmete!

Ljubljanski policisti so v avgustu opravili hišne preiskave pri 19- in 50-letnem osumljencu in jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in predmetov, s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja. Osumljena sta v zadnjih dveh mesecih, predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani, opazovala oškodovance, ki so parkirali ter vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo, iz njega odtujila vrednejše predmete ter ključe njihovih stanovanj.

Več

12.avg.2021

V nesreči pri parkirišču v Stanežičah poškodovan mopedist - poziv očividcem

Včeraj, 11. avgusta 2021, se je nekaj po 14. uri na ulici Kolesarska pot v Ljubljani v bližini parkirišča P&R Stanežiče zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila sive barve (karavan) in voznik mopeda. Voznik osebnega vozila je v času nesreče prehiteval traktor.

Več

9.avg.2021

V križišču Šmartinske ceste in Ulice Gradnikove brigade trčila renault in peugeot - poziv očividcem

V petek, 6. avgusta 2021, se je ob 17.15 v križišču Šmartinske ceste in Ulice Gradnikove brigade v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili znamk Renault Clio in Peugeot 207 cabriolet, oba črne barve.

Več

8.avg.2021

Konec julija na izvozu s severne ljubljanske obvoznice nesreča voznice in kolesarja - poziv voznici in očividcem

Policisti Policijski postaje Ljubljana Šiška so 23. julija 2021 okoli 15. ure na izvozu s severne ljubljanske obvoznice na Celovško cesto v smeri Šentvida obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena neznana voznica osebnega vozila sive barve in mladoletnik na kolesu.

Več

6.avg.2021

Iščemo osumljenca kaznivega dejanja drzne tatvine v centru Ljubljane - poziv javnosti

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavajo kaznivo dejanje drzne tatvine.

Več

4.avg.2021

V Ljubljani (Šiška) voznica trčila v kolesarja - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila 29. julija 2021 ob 20.50 v križišču Celovške ceste in Drenikove ulice v Ljubljani in sicer med kolesarjem ter neznano voznico, neznanega manjšega avtomobila, novejše izvedbe, bele barve, KR ali KP registrskega območja.

Več

23.jun.2021

Policijska uprava Ljubljana se je zahvalila junakom

V duhu prihajajočega dneva policije je letošnjega 16. junija direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Boštjan Glavič na krajši slovesnosti v Tacnu dvajsetim aktivnim policistkam in policistom ter štirinajstim občanom, ki so v minulem letu in v prvih mesecih letošnjega leta v 16 različnih dogodkih pomagali in reševali dragocena človeška življenja, podelil medalje za požrtvovalna in hrabra dejanja.

Več

21.jun.2021

Na Vrhniki voznik oplazil peško - poziv vozniku in očividcem

V petek, 18. junija 2021, se je nekaj pred 22. uro v bližini gasilskega doma na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik neznanega vozila. Slednji je med vožnjo oplazil peško, ko je ta prečkala prehod za pešce.

Več

15.jun.2021

Četrtkovi telefonski pogovori s kriminalistko. Tema: nasilje v družini

Ta četrtek, 17. junija 2021, in nato ponovno čez 14 dni, 1. julija 2021, bo na SOS telefonski številki 080 11 55 za pogovor dosegljiva tudi kriminalistka Policijske uprave Ljubljana.

Več

20.maj2021

Sredi Ljubljane ukradel kovčka z orodjem - ga prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center iščejo neznanega osumljenca, ki je 14. maja 2021, na Miklošičevi cesti v Ljubljani iz kombija odtujil dva večja kovčka znamke Hilti z orodjem. Po dejanju je s kraja zbežal v smeri Dalmatinove ulice proti Miklošičevemu parku.

Več

15.maj2021

Marca in aprila letos v Ljubljani dvakrat oropal trafiko - ga prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center obravnavajo dve kaznivi dejanji ropa. Do sedaj neznani osumljenec je letos marca in aprila v Ljubljani pristopil do trafike, jo oropal in s kraja zbežal.

Več

6.apr.2021

Prijeli štiri osumljence, ki naj bi 19. marca v gozdu pri Grosupljem umorili 77-letnega moškega

Ljubljanski kriminalisti so z intenzivno kriminalistično preiskavo in v sodelovanju z različnimi policijskimi enotami po enajstih dneh prijeli osumljence umora moškega iz okolice Grosupljega. Kriminalistično preiskavo umora, ki je bil izvršen 19. marca 2021, in delo slovenske policije na področju preiskovanja krvnih deliktov smo danes, 6. aprila 2021, podrobneje predstavili na skupni novinarski konferenci Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave.

Več