Sorodne objave

 

Policistom so poznani primeri, ko žrtev sama ali z otroki zbeži od doma, nato pa se zateče k sorodnikom, znancem ali v varno hišo. Takrat običajno za sabo pusti osebne stvari, ki so zanjo in za otroke pomembne.

V takšnih primerih se pogosto zastavlja vprašanje, kako naj žrtev ali vsaj njeni otroci pridejo do teh stvari. Ali je upravičena do policijskega spremstva? Odgovor je da, na njeno prošnjo bodo policisti žrtev spremljali do stanovanja, da bo lahko vzela osebne stvari, ki jih nujno potrebuje. Enako velja tudi za nujne stvari njenih otrok. 

slika gumba za takojšnji izhod s spletne straniPolicija lahko ob izkazanem interesu žrtve vstopi v stanovanje, saj je naloga policije tudi takrat zagotavljati varnost življenja in zdravja ljudi ter njihovega premoženja. Drugih ljudi, razen žrtve, policija v teh primerih ne spremlja in jim tudi ne omogoča vstopa v stanovanje.
 

Dobro je vedeti!

Predlagamo, da se s tako prošnjo osebno oglasite na najbližji policijski postaji glede na kraj prebivanja, kjer bi želeli vzeti nujne osebne stvari.


Povezane vsebine

Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji
Osebna varnost