Policist Policijske postaje Šentjur Dušan Polenšek je za okoli 200 dijakov iz Šolskega centra Šentjur junija letos pripravil predavanje o prometni varnosti. Opozoril jih je na pomen poznavanja in upoštevanja cestnoprometnih predpisov.

Ker ima večina med njimi že vozniška dovoljenja za različna vozila, počitnice pa so bile pred vrati, je pri tem posebej izpostavil pravila, ki veljajo za vožnjo z enoslednimi vozili, ter poudaril, kako nevarna je lahko prehitra vožnja in kako tragične posledice ima lahko voznikovo uživanje alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil.

Predstavil jim je tudi stanje prometne varnosti na območju celjske policijske uprave in PP Šentjur.

IMG 2138

Dijaki so z zanimanjem spremljali predavanje, se aktivno vključevali v pogovor s policistom, prav tako so ob zaključku menili, da bi bilo takšno predavanje dobro še kdaj ponoviti.


IMG 2136

Policist PP Šentjur Dušan Polenšek


V policiji se zavedamo, da lahko na izboljšanje cestnoprometne varnosti poleg drugih oblik dela vplivamo tudi z neprestanim obveščanjem javnosti in izobraževanjem ter poučevanjem, predvsem mladih. Za vzgojo mladih v osebe, ki bodo znale odgovorno ravnati tudi v cestnem prometu, je namreč pomembno čim bolj zgodnje poučevanje mladih, torej že v vrtcih, nato pa v osnovnih in srednjih šolah.