Sorodne objave

 

V romskih naseljih Drnovo in Kerinov Grm pri Krškem so bile med 17. in 26. avgustom 2010 delavnice za otroke in mladostnike, na katerih so sodelovali policisti Policijske uprave Krško in Policijske akademije.

Tovrstne delavnice so namenjene osveščanju otrok in mladostnikov med 12. in 18. letom starosti o tem, kako poskrbeti za lastno varnost, za varnost drugih in varnost svojega imetja. Takšna neformalna srečanja pa so tudi odlična priložnost za krepitev sodelovanja med romskimi skupnostmi in policisti.

IMG 4173

 Otroci v Kerinovem Grmu so se razveselili policijskega motorja.


Delavnice, ki so jih organizirale nevladne organizacije in društva, Društvo zaveznikov mehkega pristanka, civilne iniciative in policija, so bile obiskane nad pričakovanji. Na srečanju z romskimi otroki so tako sodelovali tudi policisti Policijske uprave Krško in Policijske akademije iz Ljubljane.

IMG_4139

Policistka Nataša Brajdič Slivšek in višji policijski inšpektor Branko Novak iz Policijske Akademije, vodja policijskega okoliša krške policijske postaje Drago Butara ter inštruktor varne vožnje motornega kolesa iz Policijske akademije Samo Rep so romskim otrokom in mladostnikom predstavili poklic policista, delo policije ter možnosti zaposlovanja in izobraževanja v policiji. Svetovali so jim tudi glede varne udeležbe v cestnem prometu in jih podučili, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost drugih.

IMG 4150

Mnogi so se tudi sami preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa.


Otroci so si lahko ogledali policijsko motorno kolo in druga službena vozila policije ter se pod vodstvom izkušenih policistov preizkusili pri vožnji s simulatorjem vožnje motornega kolesa.

IMG 4194

"Najprej bom 'potreniral' na manjšem ...

IMG 4177

... in se tako pripravil za večji motor!"


Delavnice so popestrili aktivisti nevladnih organizacij, ki skrbijo tudi za splošno izobrazbo romskih otrok in jim pomagajo pri učenju branja, tako v slovenskem kot romskem jeziku. Otroci so se lahko zabavali v likovnih delavnicah in počeli vse tisto, kar sicer počno otroci.

IMG_4167

IMG 4181

Takšne delavnice in srečanja so sicer redna oblika dela policistov v Posavju, čas pred začetkom šolskega leta pa so tokrat izkoristili tudi za poudarjanje pomena izobrazbe in varne poti v šolo.

IMG 4207

Delavnico v romskem naselju Kerinov Grm sta si ogledala tudi župan Občine Krško Franci Bogovič in romski svetnik Moran Jurkovič, otroke pa so obiskali tudi novinarji.

IMG 4202

 Nasveti policistov pred uporabo simulatorja so bili dobrodošli.


Delavnice v romskem naselju so bile izjemno pozitivno sprejete tako med otroki in mladostniki kot tudi drugimi radovedneži, ki so si prišli ogledat "direndaj".