Zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota smo slovesnost ob dnevu policije pripravili v torek, 24. junija 2008, na sedežu Policijske postaje za izravnalne ukrepe v Dolgi vasi.

Zbrane je najprej nagovoril Drago Ribaš, direktor Policijske uprave Murska Sobota, slavnostni govornik pa je bil mag. Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. Na slovesnosti so bili tudi vikar slovenske policije Janez Novak, policisti in upokojeni delavci policije.

Vabilu na slovesnost so se odzvali tudi predstavniki policij sosednih držav, in sicer iz madžarske policije Zoltan Dedič, namestnik glavnega kapitana glavne policijske kapitanije Županije Zala, in Barnabaš Sendrödi, kapitan policijske kapitanije Körmend; iz avstrijske policije general majorja Nikolaus Köch, deželni poveljnik deželnega poveljstva policije za Gradiščansko, in iz hrvaške policije Miljenko Vrbanec, komandir policijske postaje Štrigova in Ervin Klenart, pomočnik komandirja Policijske postaje Mursko Središče.

V kulturnem programu je sodeloval kvartet Policijskega orkestra slovenske policije, ki letos praznuje častitljivo 60. obletnico svojega delovanja. Zaigral nam je tri skladbe. V programu sta sodelovala še šestošolca Dvojezične osnovne šole I iz Lendava, ki sta recitirala pesmici v slovenskem in madžarskem jeziku.

Ob tej priložnosti in v počastitev praznika policije sta Drago Ribaš, direktor Policijske uprave Murska Sobota, in mag. Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi podelila 26 priznanj za dolgoletno delo v Policiji, 9 bronastih, 3 srebrne in 2 zlata ščita policije ter 5 medalj za požrtvovalnost, ki se podeljujejo na podlagi Pravilnika o priznanjih policije.

Po uradnem delu slovesnosti je sledila pogostitev za vse zbrane.


Besedilo: Vesna Šiplič Horvat