Policisti Policijske postaje Lendava so se avgusta 2008 odzvali povabilu organizatorjev tradicionalnega romskega tabora Kamenci 2008. Tokratni obisk tabora v romskem naselju Črenšovci je potekal pod geslom Policisti - zaščitniki in prijatelji otrok, v okviru organiziranih delavnic pa so se predstavili otrokom od 4. do 12. leta starosti.

Romskim otrokom je policist motorist s Postaje prometne policije Murska Sobota predstavil policijsko opremo za urejanje in nadzor prometa, policist motorist s Policijske postaje Lendava pa je predstavil opremo za varovanje državne meje in za to namenjeno motorno kolo. Romske otroke na taboru sta še posebej navdušila policist vodnik službenega psa s psom.

Za sproščeno vzdušje med policisti in Romi sta skrbela poglavar romskega naselja Kamenic Ludvik Levačič in vodja policijskega okoliša Jožef Titan.

Ob začetku novega šolskega leta, ko so v šolske klopi stopili tudi številni udeleženci tega tabora, pa so policisti romskim otrokom podarili kresničke, ki bodo skrbele za večjo vidnost in boljšo varnost na šolski poti.

Tekst in fotografije: vodja policijskega okoliša Jožef Titan