Na Policijski upravi Murska Sobota smo v sodelovanju z radiem Romic letos začeli s projektom Vi sprašujete, policija odgovarja.

V mesečnih oddajah, pri katerih sodelujemo predstavniki policijske uprave in policisti s policijskih postaj, obravnavamo aktualne teme z različnih področij, kot so splošne policijske naloge, prometna varnost, mejne zadeve in tujci itd.

V zadnji oddaji 25. novembra 2010 smo se pogovarjali o zaščiti živali.

RadioRomic

 V tokratni oddaji smo sodelovali (na fotografiji z leve) vodja enote vodnikov službenih psov na PU Murska Sobota Drago Kocbek, direktor Veterinarije Murska Sobota ter Zavetišča za živali - Male hiše Marjan Ivan Kerčmar in direktorica Območnega urada Veterinarske uprave RS Xena Cukrov Novak.


Poslušalcem smo predstavili posamezne določbe Zakona o zaščiti živali ter naloge in pooblastila veterinarske uprave in veterinarije ter zavetišča za živali.

Poleg tega smo pojasnili, kakšne so pristojnosti posameznih institucij, kakšna pooblastila ima policija ob odkritju kršitev s tega področja in kako lahko ukrepamo v primerih malomarnega odnosa do živali.