Na Policijski upravi Murska Sobota smo v sodelovanju z Zvezo Romov Slovenje in radijsko postajo Romic lani začeli nov projekt z naslovom Vi sprašujete, policija odgovarja. Ker je bilo med poslušalci za oddajo veliko zanimanja, smo se odločili, da s to obliko obveščanja poslušalcev nadaljujemo tudi v letošnjem letu.

V polurni oddaji z naslovom Vi sprašujete, policija odgovarja, ki je bila na programu romskega radia Romic vsak zadnji četrtek v mesecu, smo predstavniki policije poslušalcem predstavili različne teme, kot so kršitve javnega reda in miru, kriminaliteta, organizacija javnih prireditev, prometna varnost, varstvo okolja, vloga in pomen telefonske številke policije za nujne klice 113, delo vodje policijskega okoliša ipd.

Poslušalci so imeli priložnost zastavljati tudi vprašanja. Poleg tega smo predstavniki policije govorili tudi o drugih aktualnih temah, na primer o problematiki uporabe pirotehničnih izdelkov in kurjenja v naravi med novoletnimi, božičnimi in velikonočnimi prazniki.

Osnovni namen projekta je seznanjanje pripadnikov romske skupnosti s postopki in pooblastili policistov, ki jih izvajamo pri opravljanju svojih nalog.

DSC 0214

 V prvi oddaji Vi sprašujete, policija odgovarja sta nastopila Slavko Škerlak, vodja Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota, in Jože Prša, tiskovni predstavnik policijske uprave.