V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1516 klicev. Med 540 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 22 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 90 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru, ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 77 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto, ter zasegli 6 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Ljubljana in Koper, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Kranj in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 59 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 2 ponarejanji listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 1 ponarejanje denarja in 1 povzročitev telesnih poškodb.