V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1464 klicev. Med 554 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, smo obravnavali tudi 95 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 17 nesreč z lažjimi. V preostalih 77 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 8 vozil, in sicer 5 na območju policijske uprave Celje, 2 vozili na območju policijske uprave Ljubljana in 1 vozilo na območju policijske uprave Maribor. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 47 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje javnega reda, in sicer 3 na območju policijske uprave Ljubljana in 1 na območju policijske uprave Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 33 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari,12 vlomov, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 preprečitev uradnega dejanja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Maribor izrekli prepoved približevanja.