V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1683 klicev. Med 677 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 15 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 146 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 106 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 127 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 vozila na območju Policijske uprave Ljubljana, po 2 vozili na območju policijskih uprav Celje, Nova Gorica in Koper, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Novo mesto in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 61 primerih na javnih krajih, ter 18-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev in sicer 2 na območju Policijske uprave Novo mesto, ter po 1 na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 52 tatvin, 6 drznih tatvin, 21 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 2 grožnji, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini in 2 kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.