V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1543 klicev. Med 539 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 124 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 110 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 11 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 37 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju policijske uprave Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 52 tatvin, 23 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in grožnje, po 3 preprečitve uradnega dejanja, nasilje v družini in ponarejanje denarja ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota izrekli prepoved približevanja.