V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1377 klicev. Med 533 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 21 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 85 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru, ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 74 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 9 vozil in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Celje, Koper, Nova Gorica in Novo mesto, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 45 primerih na javnih krajih, ter 16-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 27 tatvin, 3 drzne tatvine, 23 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 ponarejanja denarja in 3 nasilja v družini.