V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1670 klicev. Med 627 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 99 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 34 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in grožnje, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja in drzna tatvina.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 74 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 8 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Celje in Kranj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

V 84 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.