V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1580 klicev. Med 598 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 108 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 16 nesreč z lažjimi. V preostalih 91 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo  zasegli 6 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika na območju policijske uprava Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 64 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje javnega reda, in sicer 2 na območju policijske uprave Celje in po 1 na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 43 tatvin, 31 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, po 5 nasilij v družini in povzročitev telesnih poškodb ter 1 preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer 4 osebam na območju policijske uprave Celje in 1 osebi na območju policijske uprave Novo mesto.