V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1219 klicev. Med 477 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 22 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin, ponarejanje denarja, nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 36 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Celje in Kranj.

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.