V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji na številko 113 sprejeli 1509 klicev. Med 575 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 136 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 16 nesreč z lažjimi. V preostalih 118 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 12 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Maribor in Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 21 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 45 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, po 4 nasilja v družini in ponarejanje denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, ter po 1 rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 5 osebam izrekli prepoved približevanja.