V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji na številko 113 sprejeli 1313 klicev. Med 424 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 77 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 6 prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 8 nesreč z lažjimi. V preostalih 63 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 6 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprava Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 29 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 28 tatvin, 18 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 nasilij v družini, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in rop. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja, in sicer 2 osebam na območju policijske uprave Celje in 2 osebam na območju policijske uprave Ljubljana.