V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji na številko 113 sprejeli 1413 klicev. Med 576 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 145 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se je zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 17 nesreč z lažjimi. V preostalih 125 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 10 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Maribor.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 33 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Novo mesto in Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo obravnavali 44 tatvin, 26 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, po 3 grožnje, nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin in po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.