V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1285 klicev. Med 488 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so bile med drugim prijavljene tudi 104 prometne nesreče, 33 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami ij 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 90 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 6 vozil, od tega 3 na območju policijske uprave Celje ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 18 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 33 tatvin, 28 vlomov,11 ponarejanj denarja, 9 poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in grožnje ter po 1 preprečitev uradnega dejanja, povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Kranj izrekli prepoved približevanja.