V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1224 klicev.

Med 485 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 103 prometne nesreče, 32 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 85 prometnih nesreč s premoženjsko škodo ter 17 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 13 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Nova Gorica, Novo mesto in Murska Sobota.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 41 tatvin, 25 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 7 kaznivih dejanj ponarejanja listin in ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in grožnje ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitve telesne poškodbe in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Nova Gorica.