V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1422 klicev. Med 527 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 7 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 124 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru, ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 112 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 6 vozil in sicer 4 na območju Policijske uprave Murska Sobota, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 32 primerih na javnih krajih, ter 13-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 2 drzni tatvini, 15 vlomov, 1 rop, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami.