V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1172 klicev. Med 336 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 13 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 45 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 35 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 38 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Murska Sobota, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Koper, 2 na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 26 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 13 tatvin, 9 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 nasilje v družini in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.