V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1413 klicev. Med 437 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 40 prometnih nesreč, 89 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 1 nesreča z lažjimi. V preostalih 38 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 7 vozil na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Novo mesto in Maribor. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 72 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 20 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 ponarejanje denarja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.