V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1677 klicev. Med 534 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 28 prometnih nesreč, 151 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 25 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja nasilja v družini in 2 povzročitvi telesnih poškodb.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 124 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo osebi, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto.

V 23 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.