V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1199 klicev. Med 438 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 28 tatvin, 10 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja ponarejanje denarja in grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin in povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Novo mesto in Kranj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozila.

V 71 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani.