V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1384 klicev. Med 480 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 83 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 28 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 3 kazniva dejanja nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje grožnje, ponarejanje denarja, drzna tatvina, rop, povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 41 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali voznika na območju policijske uprave Celje.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani.