V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1693 klicev. Med 602 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 89 prometnih nesreč, 153 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 18 nesreč z lažjimi. V preostalih 68 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 12 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 3 voznike na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 108 intervencij na javnih krajih in 45 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 42 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb ter po 2 grožnji in nasilji v družini. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 34 oseb in sicer 20 na območju PU Ljubljana, 8 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Murska Sobota in 2 na območju PU Koper. Največ obravnavanih državljanov je iz Maroka (20), Sirije (8) in Afganistana (3).