V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1499 klicev. Med 582 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so bile med drugim prijavljene tudi 103 prometne nesreče, 64 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 92 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 18 vozil. Pridržali smo 1 voznika na območju policijske uprave Koper.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega  kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 47 tatvin, 33 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, po 3 ponarejanje listin, ponarejanje denarja in nasilja v družini ter po 1 grožnjo, povzročitev telesne poškodbe in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 23 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 10 na območju PU Ljubljana, 7 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (14), Kosova (5) in Alžirije (3).