V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1664 klicev. Med 625 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bila med drugim prijavljena tudi 101 prometna nesreča, 97 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 85 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 16 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznico na območju policijske uprave Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 60 intervencij na javnih krajih in 37 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev, od tega 3 na območju policijske uprave Celje ter po 1 na območju policijskih uprav Maribor in Koper.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 41 tatvin, 23 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitve telesnih poškodb, po 2 grožnji in nasilji v družini ter 1 ponarejanje listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 91 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 35 na območju PU Ljubljana, 27 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, 4 na območju PU Nova Gorica, 2 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (41), Pakistana (25), Maroka (15)