V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1729 klicev. Med 544 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 25 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 94 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru, ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 76 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 7 vozil in sicer po 3 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih, ter 20-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 5 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 21 vlomov, 1 rop, 18 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 94 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 83 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (49), Bangladeša (26) in Afganistana (9).