V zadnjih 24. urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1426 klicev.

Med 504 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 77 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 prometnih nesreč z lahko ter 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih, ter pri tem pridržali 6 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 31 tatvin, 29 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, grožnje, ponarejanja listin in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo izrekli prepoved približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 43 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 24 na območju PU Koper, 13 na območju PU Maribor, 5 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (23), Iraka (7) in Afganistana (6).